Report z Phats and Small v SaSaZu

Report z Phats and Small v SaSaZu

25. 02. 2013  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Čtvrtek 21. února jsem měl ve svém kalendáři dlouho zakroužkován. Těšil jsem se, že konečně uslyším funky house přelomu tisíciletí a také jeden z největších hitů v dějinách house music vůbec, který má na svědomí dvojice Phats and Small.
Dalo by se říci, že se Phats & Small se díky hitu Turn around zařadili mezi legendy, a i kdyby již nikdy neudělali žádný jiný track, bude si je každý pamatovat.

Do SaSaZu jsem dorazil zrovna ve chvíli, kdy svůj set končil pražský DJ Frank Lucas. Z reproduktorů se linula další velká house hitovka od Daft Punk – One more time a sál byl zaplněný dle mého odhadu cca sedmi set lidmi, což při kapacitě SaSaZu je docela málo. Zase na druhou stranu na pražské poměry, a navíc ve čtvrtek, to bylo celkem hodně a alespoň bylo místo na pořádný tanec.

Po chvilce příprav již stál na pódiu malý DJ Jason Phats spolu s asi dvoumetrovým zpěvákem Big Benem, který propůjčil svůj hlas několika hitům Phats and Small. Musím říci, že celé SaSaZu vědělo, proč sem přišlo a hned první zvuky hitu Turn around vzbudily doslova davové šílenství. Charismatický zpěvák dovedl vyburcovat všechny ke zpěvu a hlavně k tanci. Něco takového jsem již dlouho nezažil, myslím tím to, aby celý klub zpíval nějakou píseň jako jeden muž. Po Turn around přišel na řadu další track s názvem Feel good. Opravdu jenom stěží vzpomínám, kdy jsem se v klubu jako návštěvník takto bavil naposledy. Mohly za to především funky melodie linoucí se z perfektního sound systému, který v SaSaZu je. Poté následovala menší soutěžní vsuvka, ve které se nesoutěžilo o ceny, ale výhrou byla dobrá nálada všech přítomných party people. Big Ben nejdříve vyzval všechny dámy, aby co nejvíce křičely a k tomu samému vyzval i pány. Těžko říci, kdo se stal výhercem, zdali něžné pohlaví nebo pánové, ale řev to byl opravdu velký.

Po soutěžní vsuvce následovala další velká hitovka přelomu tisíciletí od Phats and Small, a sice track Tonite. Ještě jednou si dovolím zmínit neuvěřitelně dobrou náladu, která při těchto tracích v SaSaZu panovala. Umocněno to bylo samozřejmě velkým charisma zpěváka Big Bena, který neustále lidi hecoval k tanci a úsměvům. Čtvrtým trackem v pořadí byla poněkud pomalejší písnička This time around. Celkem půlhodinová show, která měla za cíl představit největší hity dua Phats and Small poté byla ukončena znovu trackem Turn around, tentokrát ale byl celý klub vyzván, aby zpíval místo Big Bena, a tak se také stalo. „Hey, what´s wrong with you“ zpívalo nakonec opravdu celé SaSazu. 

Čekal jsem, co se bude dít pak. DJ Jason Phats a zpěvák Big Ben do Prahy přeci nepřijeli na půlhodinové vystoupení. Následovat pak měla cca hodina a půl djského setu. Kdo by ovšem čekal smršť funky house music, musel být zklamán. To čemu jsem chtěl já osobně uniknout, mě opět dostihlo. Mluvím o electro a progressive house. Hudba, která je nějakým způsobem velmi populární v posledních měsících ve všech pražských klubech, poznamenala i takovou funky house legendu, jako je Jason Phats. Nemůžu říci, že by jeho Djské vystoupení bylo špatné, ale prostě od někoho, kdo stvoří hit tipu Turn around,  čekáte jinou hudbu, než track Michael Calfan – Resurrection, „podpořený“ o acapellu Madona – Music. A evidentně se to nelíbilo ani návštěvníkům SaSaZu, kteří po malých hloučcích začali klub opouštět. 

Opustil jsem ho i já, ale s úsměvem na tváři. Bylo krásné slyšet živě zpívat celý klub píseň Turn around a vědět, že některé hity prostě nestárnou a jdou napříč generacemi. Již teď se těším na další party tohoto tipu v SaSaZu, kdy by do SaSaZu mělo dorazit další legendární duo - němečtí Milk and Sugar.   
 
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PHATS & SMALL FEAT. BIG BEN LIVE

Čtvrtek 21. 2. 2013
Vstup: předprodej 290 Kč, na místě 390
Vystupují:
Phats & Small, Big Ben, Chris Sadler, Frank Lucas
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika