Dj O.B.I. v rozhovoru

Dj O.B.I. v rozhovoru

28. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (11)
Jedním z headlinerů červnové Apokalypsy je Dj O.B.I. a zde máte možnost přečíst si jeho představení formou rozhovoru, který připravili pořadatelé.
Ahoj...jsi jedním z headlinerů české halové akce Apokalypsa. Položím ti tedy pár otázek...Předně mě zajímá, jestli jsi o této párty už něco slyšel, vzhledem k tomu, že zde hrálo už mnoho tvých kolegů jako Pet Duo, Sven Wittekind, Frank Kvitta a pod. Těšíš se na české publikum? Je to přece jen tvá premiéra u nás.
Ahoj. Jistě, už jsem o této party od pár lidí slyšel a už teď se nemůžu dočkat, až se setkám s českými partypeople. Věřím, že to bude skvělá zkušenost!

Viděla jsem záznam tvého vystoupení, je vidět, že se při hraní velmi dobře bavíš...Jsi takový vždycky, nebo je tvá nálada na něčem závislá? Co vlastně potřebuješ k tomu, abys předvedl naprosto perfektní výkon?
Rád hraju úplně všude, kde se setkám s příjemně naladěnými lidmi, kteří se dokážou také dobře bavit, a pro které je hudba stejně důležitá, jako pro mě. Pak už nezáleží na tom, jestli je to malý klub, nebo velký open-air festival. Sám mám zkušenosti, že je podstatnější atmosféra na místě. A počet lidí? Jasně, je super, když je na party plno, ale mám také rád menší akce, kde je jen pár přátel...víte, méně je někdy více.

obi

Jaká je tvá definice naprosto perfektního výkonu? Co nesmí chybět k tomu, aby dj vystoupení bylo dokonalé?
To je těžké říct. Pro mě neexistuje způsob, věc, nebo podmínky, které by mi zaručily bezchybné vystoupení. Chci mít u hraní pocit, že mu dávám maximum, a to mi ke spokojenosti stačí. Vždy se ale také dívám na to, co bych mohl při příštím hraní vylepšit, nebo změnit. Pořád se učím a pracuji na sobě.

Jsi velmi mladý...jak pojímáš djing? Bereš to už z profesionálního pohledu, nebo na akcích kalíš a mezi tím si odskočíš zahrát?
Pro mě je hraní velká zábava. Rád po hraní zůstanu na akci a bavím se, poslouchám další Dje, povídám si s lidmi... Hraní mi dává ten nejkrásnější pocit, a to když můžu bavit lidi. To je něco, co se nedá s ničím srovnat. Dnes už vím, že jiné povolání bych mohl dělat jen s vidinou vydělání peněz, ne pro zábavu.

Chodíš se bavit na párty? Kterého dje by sis nikdy nenechal ujít, respektive kdo je pro tebe ikonou?
Někdy se jdu bavit s přítelkyní a přáteli, jindy zase raději zůstanu v klidu doma...vždy je co dělat. Je mnoho DJů, které bych si nenechal ujít, je těžké někoho teď jmenovat. Jak už jsem řekl, rád poslouchám ostatní, inspiruji se a získávám nové nápady.

Jsi známý jako schranz dj...preferuješ ještě nějaký jiný styl? Jak vidíš budoucnost schranzu eventuelně hard techna celkově, případně jak dlouho se ty sám budeš tomuto stylu věnovat?
Rád poslouchám hodně hudebních stylů, ale když hraju, preferuji hardtechno. Dává mi mnohem více energie, než cokoli ostatního. Doufám, že je hardtechno teprve na začátku své éry a jeho opravdový „boom“ teprve zažijeme.

Jako producent vydáváš pod různými jmény – O.B.I. vs Tobias Luke...máš k tomu nějaký zvláštní důvod? Je snad rozdíl v tom, co pod kterým jménem děláš.
Ano, nějaké rozdíly v tom jsou...Pod nickem O.B.I. vydávám většinu svých hardtechno desek. Tobias Lüke používám u více groovy tracků a experimentálních projektů.

Tvé desky jsou plné různých motivů...čím se necháváš inspirovat? Co vkládáš do svých tracků a kde bereš tyto motivy?
Inspiraci získává všude, zejména během hraní, nebo vytváření nových tracků.

Co tě vlastně přivedl k tomu, aby ses stal djem, respektive producentem? Co je pro tebe důležitější, djing nebo produkce vlastních desek?
Hudba pro mě vždy hodně znamenala, už od dětství jsem hrál na bubny... Pak jsem se poprvé v životě setkal s někým, kdo hrál z gramofonů. To mě natolik uchvátilo, že jsem hned věděl, že musím dělat to samé. Jinak mě baví stejně produkce, jako hraní. A rád samozřejmě své desky zapojuju do setů

Je někdo, kdo ti v tvé kariéře pomohl, bez nějž bys nebyl tam kde jsi? Popřípadě nějaká situace, která ovlivnila vývoj tvé kariéry nějakým podstatným způsobem?
Určitě, takových lidí je hodně. Ovlivnili mě mí rodiče, tím, že mě k hudbě vždy vedli a podporovali mě, pak také mí přátele, hodně lidí, kteří hrají a já se díky nim mohl učit nové věci. Všem takovým jsem moc vděčný…

Zpět k Apokalypse...headlinerem tohoto dílu je Dave Clarke. Setkal jsi se už s tímto umělcem a pokud ano, jaký je tvůj názor na něj?
Ne, bohužel se osobně neznáme. Osobně Clarka ale opravdu uznávám, líbí se mi jeho produkce a obdivuji jeho hraní. Vím, že má výbornou techniku mixů.

Jak vnímáš tyto ikony taneční scény, které vše utvářely a nadále vše významným způsobem ovlivňují? Obdivuješ je? Nebo zastáváš názor, že by už měli uvolnit místo vám, mladým?
Jistě, že je obdivuji. Mnozí z nich mě hodně inspirovali při mé vlastní produkce. Myslím, že některé z těchto postav jsou pro taneční scénu opravdu důležité, zaručují její stabilitu a kvalitu.

Máš na Apokalypsu připraveno něco speciálního?
Pracuji na mnoha nových projektech a některé nové tracky chci na Apokalypse představit.

Jako poslední věc mě zajímá, jak bys nalákal lidi na své vystoupení na Apokalypse...ale smíš na to použít pouze tři slova.
Chci Vás nadchnout!

11 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
JIG
22. 05. 2006 | 13:14:42
+0 | -0
Jeee,tak ten nás rozseká.....S Arkusem P.,tak to bude naprosto tvrdá destrukce.......
Brouselino
09. 05. 2006 | 08:08:42
+0 | -0
to nebude nejen masakr ale nejbrutalnejsi party w prwni polowine tohoto roku O:B:I to je masser sam o sobe a moc se na nej tesime CELE BOHUNICE kdo tam nepujde tak je moc slabej hrac tak Zdarec 30,6,06
marvin
03. 05. 2006 | 13:28:36
+0 | -0
co mate?hraje techno a skvele pracuje s lidma ...jako jiz dnes vetsina djs kteri chteji byt in...faktem je ze jeho HT produkce je velmi dobra...proto si prijdu taky poslechnout ...myslim ze ale hudebneji zajimavejsi nez on je na teto party Arcus ktery nehraje zas nic tak casteho ke slyseni...aspon tedy doufam ze nezklame:)
Elster
03. 05. 2006 | 00:17:36
+0 | -0
MASAKR???To je slabý slovo pro to,co tam O.B.I. přecvede!Asi se po.... az nastoupí za gramce,juchuu!!!


02. 05. 2006 | 23:41:10
+0 | -0
Hej to bude super mazec nářez, nemůžu se dočkat, zase jedna noc kdy díky hudbě a pohybu jsem někdo jinej. O.B.I to musí rozjet a taky to rozjede :-))))). Techno Forever -- go....

02. 05. 2006 | 19:58:14
+0 | -0
Heeeeej ten nás rozseká, to je prostě šílený zlo pánnnn!!!!

02. 05. 2006 | 13:32:29
+0 | -0
O.B.I na Boby tak to bude hdně hardcore, už se nemůžu dočkat =)))

01. 05. 2006 | 18:22:06
+0 | -0
Tak toto tu este nebolo..Verim ze take techno ake zahra O.B.I vela ludi so SR a CR este ani nepoculo. Gratulujen promoterom Apokalypsi ze sa im podarili pretlacit do O.B.I -ho nabyteho programu. VSETCI SA TESTE. Boby-centrum sa bude otriasat v zakladoch a budeme radi ak nam strecha nepadne na hlavy (((:

01. 05. 2006 | 17:07:41
+0 | -0
obi to tam přímo rozmlátí,těšim se na jeho zběsilý kousky na pódiu!!!

Linde
01. 05. 2006 | 17:07:33
+0 | -0
Boby se otřese :) to bude fakt mazec... :)
golpe
01. 05. 2006 | 16:41:11
+0 | -0
ten to tam rozbije:))))
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika