Písničkářka Chelsea Wolfe po roce opět v Praze

Písničkářka Chelsea Wolfe po roce opět v Praze

06. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chelsea Wolfe je ze severní Kalifornie a její hudba se nejlépe popisuje rozmáchlými tahy, jako když malíř maluje obraz. Intenzivní, silná, starobylá i moderní zároveň, intimní i výbojná, temná i jiskřivá.
Podtóny black metalu a temného blues rezonují jejím elektrickým folkem a triumfálně obalují posluchače jako břečťan stromy. Její hlas utěšuje i mrazí, když zpívá o temnotě, kterou prosvítá krása i pravda. 

Svým způsobem Wolfe podniká cestu na povrch své hudby. V roce 2012 vydala svou již třetí desku - akustické písničky Unknown Rooms: A Collection of Acoustic Songs na labelu Sargent House. Intimní bylo i nahrávání-skladby dostávaly svou podobu v lesích severní Kalifornie a u ní doma v Los Angeles. Album koprodukoval její kolega z kapely Ben Chisholm, za pomoci dalších hudebníků - Ezra Buchla (viola), Andrea Calderon (housle) a Daniel Denton (basová kytara).

V roce 2013 Wolfe vydá své čtvrté album, které výrazně rozšířuje její akustický sound. Wolfe a Chisholm (který hraje goth-soul pod názvem Revelator) vytvořili mnohem elektroničtější podobu svého sdělení a kapela se rozrostla o kytaristu  Kevina Docktera a bubeníka Dylana Fujioku.

Wolfe stále umělecky roste. Inspirovaly ji evropské koncerty a americké turné s  Russian Circles, ale nohama sále stojí ve svém dětství   osamělého dítěte, kdy ve svých devíti letech okouzleně sledovala svého otce hrajícího country music.

Wolfe dlouho neměla odvahu veřejně vystupovat, ale v roce 2009 strávila tři měsíce putováním a vystupováním  s kočovnými herci a performery. Hráli v katedrálách, sklepích a starých atomových elektrárnách všem, kteří byli ochotni naslouchat. To ji natolik inspirovalo a dodalo jí odvahu, že vydala v roce 2010  svůj skvělý debut The Grime & the Glow. Narkoticky přitažlivé a kouzelné písničky z ní okamžitě udělaly nový talent na vzestupu.

Poté se přestěhovala do Los Angeles a v roce 2011 nahrála svou druhou desku Apokalypsis, která vznikala již v nahrávacím studiu. Její pouť hudbou jako by přinášela hlubší zážitky - ať už je její hudba oholená na dřeň nebo s celou kapelou, Wolfe přináší sdělení, které musí každého citlivého posluchače oslovit. 

Chelsea Wolfe odehraje svůj koncert v sobotu 27.dubna v Lucerna Music Baru, pozor, začátek je již v 18.00.

www.chelseawolfe.net

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHELSEA WOLFE

Sobota 27. 4. 2013
Vstup: 200 Kč / 250 Kč
Vystupují:
Chelsea Wolfe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika