Projekt Tosca gratulantem Radia 1

Projekt Tosca gratulantem Radia 1

14. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tři roky pracovali Richard Dorfmeister a Rupert Huber na šesté řadové desce projektu Tosca. Začátkem letošního roku se jejich fanoušci konečně dočkali. V pondělí 29. dubna živou podobu alba Odeon uvidí a především uslyší také hudební fajnšmekři v pražském Lucerna Music Baru na Conference. Tímto výjimečným projektem oslaví své 22. narozeniny Radio 1.
„Spolupráce Radia 1 a týmu agentury Barometr se datuje již od roku 2002, kdy odstartovala Conference vystoupením Adama Freelanda, tehdy ještě s přídomkem Breakbeat a podle této akce na Radiu 1 vznikl stejnojmenný pořad,“ říká ředitelka Radia 1 Lenka Wienerová.
 
„Za třináct let existence na (Breakbeat) Conference vystoupili kromě zásadních jmen breakbeatu různí umělci, jejichž hudbu často slýcháte na vlně 91,9 fm, napříč žánry. Spolupráce symbolicky vyvrcholila v roce 2011, kdy Barometr v rámci Conference uspořádal koncert britských UNKLE k dvacátým narozeninám Radia 1. Letos se těšíme na oslavu našich 22. narozenin, pro které jsme společně vybrali projekt Richarda Dorfmeistera Tosca a to v plné koncertní sestavě,“ dodala zakladatelka Radia 1 Lenka Wienerová.
 
Tosca vždy prostřednictvím symfonických vln přinášela klid, harmonii, mistrovskou zvukovou architekturu. Každé z alb dvojice Dorfmeister & Huber je považováno za milník downtempa. Zda tomu bude stejně i v případě nahrávky Odeon, ukáže až čas. Už v pondělí 29. dubna to ovšem budou moci posoudit fanoušci vídeňského elektronického projektu v Praze v Lucerna Music Baru. Tosca přijede ve složení Richard Dorfmeister, Rupert Huber a tři vokalisté.


 
Rakouský projekt se v Česku zastavil naposledy před osmi lety. Což na to, že existuje už od 1994 a vydal šest alb, není žádná sláva. I proto bude jejich plnohodnotný koncert ostře sledovaná událost. Ikona downtempa do Prahy 29. dubna přiveze především koncertní set složený z nových skladeb zastoupených na albu Odeon.



Název aktuální desky, která vyšla letos v únoru, vznikl ve slavném vídeňském divadle Odeon, kde Tosca loni v říjnu uvedla monumentální audiovizuální show. Novinka vídeňských spolužáků je nejminimalističtější deska, kterou od doby, kdy založili první společný projekt Dehli9, Dorfeister a Huber nahráli. „Vždy jsme měli temnější, více ambientní stránku a s touto nahrávkou jsme chtěli onen aspekt zdůraznit,“ vysvětluje atmosféru desky Richard Dorfmeister. „Album je určitě trochu temnější, než cokoliv jiného, co jsme vydali dříve. Jsou na něm především mužské vokály. Obsahuje náladovější ambientní skladby a potom tracky s pomalým beatem a bluesovou atmosférou,“ doplnil Rupert Huber.
 
První desku projekt Tosca vydal v roce 1997 pod symbolickým názvem Opera. Richard Dorfmeister v té době už úspěšně působil ve dvojici s rakouským muzikantem Peterem Kruderem, na jejichž společném labelu G-Stone Recordings také Opera vyšla. Další alba už Tosca upsala berlínské značce K7!
 
www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Pondělí 29. 4. 2013
Vystupují:
Tosca
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika