Report z Cinda Spring Edition

Report z Cinda Spring Edition

28. 03. 2013  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Pražský festival Cinda, který známe jako open air party, se v březnu dočkal i své klubové edice. Největším lákadlem byl bezesporu Maďar Belocca, který přítomné roztančil především svou skvělou produkcí.
Ano, Belocca patří již nějaký ten rok k evropské tech-house špičce. I když u nás Maďaři nemají příliš dobré jméno a když vám někdo řekne, že jste Maďar, je to spíše bráno jako urážka, vězte, že maďarská taneční scéna je mnohem dále, než ta naše. Tracky producentů jako Belocca, Crazibiza, Jay Lumen nebo Lauer & Canard se pravidelně umisťují na nejvyšších místech prodeje na Beatport nebo Traxsource a to je něco, čím se nemůže pochlubit žádný z českých DJs.
 


Vraťme se ale k Cindě a její jarní edici. Byl jsem velmi mile potěšen, že Béla Gábor, neboli Belocca, zavítá do Prahy a předvede nám svůj aktuální sound. Jen mě trochu mrzela slabší propagace této akce v médiích. Jasně, kdo chce, tak si informace najde, ale hodně lidí v Česku nechce a je potřeba jim to podat přímo pod nos.

K samotnému klubu Mecca jsem dorazil zhruba kolem půl druhé v noci. Belocca měl hrát až od dvou, takže jsem byl zvědav, co předvede pražská dvojka KIFLI a Peet Sanders, kteří hráli před Beloccou. A nutno říci, že jsem byl velmi mile překvapen. Kluci servírovali svižný tech house a netrvalo dlouho a i já, zarytě netančící, jsem rozpohyboval své tělo do rytmů tracků jako Carlos Perez, George Privatti, Guille Placencia - Happy Monkeys (Original Mix), Format: B – Piano man. Vrcholem jejich setu byl bezesporu track s chytlavým vokálem UMEK – Kuzla Prevarantska. Co mě ovšem mile překvapilo, byl úplně poslední track, který kluci zahráli, a sice deep housová pecka Asaf Avidan & The Mojos - One Day Reckoning Song (Wankelmut Remix). Tento track má geniální vokál a ještě geniálnější melodii a i když je pomalejší, skvěle připravil „půdu“ pro maďarského hosta Beloccu.

Bylo by to nošení dříví do lesa, kdybych napsal, že hned prvním trackem Belocca doslova rozsekal celý klub. Bylo to ale tak! Lidé křičeli, smáli se, užívali si. Belocca se s tím od první chvíle nepáral a ihned do nás „pumpoval“ svou produkci. Začal zostra svým trackem Back to the old school a bylo vidět, že značná část publika věděla, na koho tento večer šla. Dlouho jsem nezažil, aby lidé znali tolik tracků interpreta a dávali mu hlasitě najevo svou radost. A radost jsem měl i já. Beloccova produkce je skutečně TOP a především basové linky v klubu vyznívají neuvěřitelně a rozpohybují Vaše tělo. Navíc musím vyzdvihnout skvělý zvuk, jaký je v Mecce, ten totiž posunul zážitek z párty ještě na vyšší úroveň. Rozpohybován na vyšší úroveň jsem byl i já. Belocca nepolevoval a pouštěl svou známou i neznámou produkci jako na běžícím pásu. Během první hodinky jeho setu jsme tak mohli slyšet i jeho hudební počiny jako Chupakamra, Deepends On You nebo Way of Thinking. Samozřejmě nehrál jen své tracky, ale mistrně je kombinoval s jinými známými i méně známými tech house tracky. Za vyzvednutí určitě stojí track s chytlavým vokálem Ruben Mandolini - Broke Jane (Coyu Edit) nebo Toni Varga & Ivan Picazo - I'm Gonna Show (Hollen Remix). Samozřejmě těch tracků zaznělo více, ale když se skvěle bavíte a tančíte, nechce se vám každou chvíli zapisovat do mobilu tracky. :-)

Nutno poznamenat, že Belocca opravdu držel lidi na parketě po celý svůj set. Mecca nebyla úplně vyprodaná, ale byla krásně zaplněná a dle mého skromného odhadu se zde sešlo cca 500 lidí, kteří, myslím si, rozhodně nelitovali, že do klubu zašli. I když Gábor evidentně neprojevuje příliš své emoce a celou dobu se za mixem tvářil velmi vážně, na jeho Facebooku pak děkoval všem fanouškům a lidem, co byli v klubu. Dle vyjádření pořadatele si Prahu celý víkend skutečně užíval a dokonce letěl domů i pozdějším letadlem.:-)

Co dodat na závěr? Snad jen to, že jsem byl opravdu příjemně překvapen tím, jak publikum bralo Beloccu a jeho sound a že tolik lidí znalo jeho tracky. Také posílám velké díky pořadatelům a doufám, že se v létě, až bude Cinda opět open air párty, můžeme těšit na podobně hudebně zaměřeného zahraničního hosta, jakým byl Belocca!
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika