Time Warp 2013: WOW efekt stále trvá

Time Warp 2013: WOW efekt stále trvá

10. 04. 2013  |  Autor: stolda  |  Komentáře (4)
Místo stejný. Termín obdobnej. Line-up téměř beze změn. Časy a pódia vystupujících jako přes kopírák. Není vůbec jednoduchý psát po tolikátý o stejný party. Ačkoliv. Ona vlastně tak úplně stejná není.
Asi tisíckrát jsem se sám sebe ptal: "A o čem jakože to mám letos psát?" Všechny prezentovatelný odpovědi se motaly kolem myšlenky, že by bylo nejlepší jen popsat pár fotek a šmitec. Doporučit všem nerozhodnejm, aby ani na další okamžik neotáleli a pomalý rozhodování nechali na krapet vážnější situace. Tady, v případě festivalu Time Warp, totiž není ani pramálo o čem přemejšlet.

Takže, letos to zkusím jinak.

Než tedy prosvištim těch pár "diáků" a pohyblivejch obrázků tak vězte, že i když jsou zveřejněný fotky velmi dobrou prací a z většiny energie a atmosféra jen sálá, pořád je to hodně slabej čajíček oproti tomu, co se ve skutečnosti děje za zdmi a plachtami v Maimarkthalle.

Nějak se tu asi nedozvíte, jestli byly na hajzlech fronty nebo jestli jsem měl ten odpornej bratwurst za 6 ojro omlátit tomu slizkýmu prodavači o rovnátka. Možná některé z Vás ani nikdy moc nezajímalo, zda bylo v šatně dost ramínek a jestli si bylo v 6 ráno kam lehnout (jako že místa bylo skutečně hafo). Protože Time Warp je v Německu a jak známo, oni to maj pořešený.

Jen zkuste brát vážně doporučení, že pokud jedete pařit do Německa, dbejte pozornosti na pravidla o zakázaných předmětech a látkách. Tuhle oblast mají pořešenou sakra propracovaně a kontroly číhají na místech, o kterejch byste to řekli jen v hodně nepovedenym snu. A letos byl policejní koncentrát mnohonásobně hustější.

A poslední kecy, který si nesmim a ani nechci odpustit se týkaj poděkování autorům fotografií. Sami můžete vidět, že se nejedná o ledajaký nazdárky a dynamické vizuální umění, který se na Time Warpu odehrávalo je fakt věrně přeneseno i do těchto statiskejch materiálů. Jmenovitě se jedná o společnosti photo-company.nl a Huyberta van den Stadta, Black Boxes, Floriana Schmitta z Kidkutsmedia a Barbara Klein. (Odkazy na kompletni fotogalerie jsou uvedeny pod textem).

tw

Rot, Grün, Blau, Gelb, Turquesa, Lila, Blue, Rosa... Alle Farben a rovnýma nohama přímo do mejdanu. Bez vytáček jeden z vrcholů festivalu, hezky pěkně od začátku. Sedmadvacetiletého, německého novice ani pramálo nezajímala role rozehřívače a podthrl si svůj čas hodně křiklavými barvami!

 

Time Warp 2013 - Alle Farben Live-SAT-04-06-2013 by Mixing.Dj Livesets on Mixcloud

 

Jen tak mimochodem stage č. 4. budoucí noclehárna, třináctá komnata Troxlerových Visionquest, undergroundový zahulený klubík bez světel nebo vstupní brána do skleněného pavilonu. Parádní zvuk poprvé. Jednička s hvězdou dvakrát podtrženou pro kluky za světly, architekty i designéry!

tw

Keinemusik crew. Co dodat, kluci váleli. Sestava Adam Port, Rampa, David Meyer, &ME. Právě v průběhu jejich setu to na čtyřce vypadalo jak v nejzaplivanějším klubu bez sebemenšího zázemí. Sem tam si problikla modrá bodovka. Mlha, že jsi neviděl na nahý záda upocenýho, uřvanýho taloše, co se kroutil metr před tebou.  Ale ten zvuk, uf... A ty tracky? Schválně jsem se po některých pídil na tom www. Jako vůbec. A když? Max. 500 shlídnutí na youtube.

tw

Pořád čtyřka. Taky jsem si zařval, a ne že ne...

tw

Euforie kam se podíváš. S přibývajícím časem energie ubývá, to je snad jasný. Do nedělního poledne to ale bylo všude stejný!

tw

Aby euforie trochu opadla, tohle se fakt nepovedlo. Jako vodu piju až v poslednim případě, ale třetinku za krásný tři eura? A taky už mě nějak přestává bavit to syslení pfandů a závěrečné zmuchlání a vyhození „bezcenejch“ papírků za 12 euro (kelímky mi buď někdo odkopnul, zašlapal nebo ukrad).

tw

Oliver Schories. Nedávno vydané album vztyčilo prst, mno možná celou ruku a vehementně se hlásí o pozornost. Jednak ho musíte slyšet doma v klidu a jednak si to musíte dát někde na pořádnym zvuku, protože tohle je "must hear". A já bohužel taky, posledních deset minut je zatraceně krátká doba na dlouhosáhlý soudy Oliverova lajvka.

tw

Mno (Dixon). Velké zklamání, ale to mám za to, jak moc jsem se na něj těšil. Neuvěřitelně špatnej zvuk a vůbec, celý to bylo na tý trojce takový nějaký divný.

tw

Agoriův set byl moc fajn. Uši ještě nebyly tolik unavený a to šeredný nazvučení skleněnýho pavilonu se dalo ještě přetrpět. Navíc hustá atmosféra v našláplym pavilonu. Decentní dekorace, rozumný světla a údernej melodicky set vytvářely bojovnou konkurenci Wankelmutovi.



Po domácím poslechu přiznávám výhru pánovi W. (pokud mu teda někdy odpustim "jeden den"). Takže výhra byla nakonec o prsa...

tw

Třeba o tyhle. Ellen Allien má cit, to se pozná! Začínám přicházet na chuť i jejímu fashion egu.

tw

A už přichází na řadu to promakaný vizionářský jádro TW organizace. Jak se to každej rok posouvá, promejšlí detaily, realizuje. Klobouček dolů, protože "The Abyss" na jedničce neměla chybu. Komu čest, tomu čest...

tw

Oujesoujesoujes

tw

Kdo potřebuje 3D brejle?

tw

Na podobný "fíčury" si fakt nepotrpim, ale tohle mi prostě pusu otvírá dokořán.

tw

Světýlka a balónky kam se podíváš

tw

Už zase čtyřka. Magdin skvělý příspěvek do vysokého standardu celého flooru. Po ní Jamie Jones. Nebylo to tak skvělý jako minulý rok, to si musíme přiznat. I když to znovu musim přisoudit tomu zatracenýmu očekávání. Škoda jen, že si to tak nějak nedali společně s kámošema...

tw

Třináctka! Opět potlesk za obraz a poklona za zvuk. Pánové z Visionquestu již třetím rokem dokládají, že ona ta situace s talenty v USA nebude zase tak špatná, jak se může psát a zdát.

tw

Skoro bych zapomněl. Jeskyně 2013. Dvojka s rozpracovanym konceptem loňskýho roku. Slabší sestřička loňské The Cave, která svůj potenciál využila až při Hawtinově produkci.

tw

Kdo jinej je s touto halou spjatej víc než papa. Vlastně po změně image tak trochu otec Furas.

tw

Fanfáry pro suverénní hudební zážitek. Jako blesk s čistého nebe se Matador objevil na scéně a jako hrom rujnuje party a festivaly. Nezakrnět! Už druhym rokem téměř stejnej setlist, i když živě. To tvé slávě, Matadore, může zlomit vaz. Letos si ji ještě zasloužíš, bez diskuze!

tw

Hehe. A tomuhle se ještě někdo diví? Nee, tak trochu jen culí... Letos nepadal, nedělal bejkárny ani nepřekážel. Jen se tak mile bavil. A taky super zpíval. Donna Summer revival!

tw

Potlesk ve vyhřáté mikrovlnce. Laurent plnými šavlemi rozdává lásku. Mozol na obloze vylezl přesně na čas. Prohříva všechny vymrzlé ve skleněném pavilonu. Co je ovšem katastrofální a vážně se nedá vydržet déle než hodinu a půl v kuse je destruktivní zvuk. No spíš jen hluk připomínající poslech polorzpadlého tranzistoráku v transportním kontejneru. Rok co rok je poslech fakt o uši, jenže když ona ta atmoška tady fakt dobíjí!

tw

Tři tečky tě sledujou. Už se nemůžu dočkat na další koncept Richieho Hawtina. Čím starší tím lepší.

tw

Nebyl to úplně jednoduchej poslech (pokud někdy Richie jednoduchej byl). Temnej a hypnotickej. A už vůbec to nebylo jednoduchý pokoukání. Ali D. by si to měl někdy vyzkoušet sám na sobě. Nic pro slabé nebo zchemizované povahy.

tw

Mocný kruh se uzavírá. Je 14:00 a za 365 dní začíná jubilejní dvacátej Time Warp. Tak kdo se přidá?

tw

PS. Je to o lidech a vždycky bylo...
Celé fotogalerie (rozhodně stojí za shlédnutí):
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152742122390074.1073741834.199232390073&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151363146921336.1073741830.54566096335&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151363144106336.1073741829.54566096335&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151363113961336.1073741827.54566096335&type=3
 
Dostupné sety k poslechu:
http://mixing.dj/livesets/time-warp-2013/
Kanály s videi:
http://www.youtube.com/user/timewarpvideos/videos?view=0
http://www.youtube.com/user/FRA909
http://www.youtube.com/user/LucaDEAstaff/videos?view=0
http://www.youtube.com/user/DancefloorVideos
http://www.youtube.com/playlist?list=PL_uVCbP7tr9gap5ptnSzJiRONmcVZerxu

Zdroje fotografií:
photo-company.nl
Black Boxes
Floriana Smitta
Kidkutsmedia
Barbara Klein
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TIME WARP

Sobota 6. 4. 2013
Vstup: 60 EUR + poplatky
Vystupují:
Sven Väth, Richie Hawtin, Carl Cox, Laurent Garnier, Luciano, Ricardo Villalobos, Loco Dice, Marco Carola, Chris Liebing, Dubfire, Jamie Jones, Visionquest (Seth Troxler, Lee Curtiss, Ryan Crosson, Shaun Reeves), Dixon, Len Faki, Magda, Ellen Allien, Monika Kruse, Karotte, Marcel Dettmann, Pan-Pot, Joseph Capriati, Agoria, Matthias Tanzmann, Mathias Kaden, Nick Curly, Valentino Kanzyani, Niconé & Sascha Braemer, Keinemusik (Adam Port, David Mayer, Rampa, &Me), Tommy Four Seven, Wankelmut, Hector, Alle Farben, Nekes, Seebase, Steffen Baumann, Sasch BBC, Steffen Deux, Sebastian Kreikemeier, Gaiser, Lexy & K-Paul, Matador, Oliver Schories, Bunte Bummler
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Pitris
16. 04. 2013 | 11:00:21
+0 | -0
Well done Stolda!
stolda
15. 04. 2013 | 13:36:52
+0 | -0

Keinemusik set

https://soundcloud.com/keinemusik/keinemusik-radio-show-live-at-time-warp-mannheim-2013
Master
12. 04. 2013 | 19:50:58
+0 | -0
Minulej rok pecka, tenhle rok pecka, pristi rok to bude zas pecka ... tesim se .:)
a jéje
12. 04. 2013 | 10:37:07
+0 | -0

autor

hezky napsaný. byl to masakr,že už jsme toho pár sjezdili,ale tohle je jinej level. kdo nezažije nikdy nepochopí..
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika