Report ze Sashy v Roxy

Report ze Sashy v Roxy

10. 04. 2013  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Jedna za dalších klubových nocí v Roxy o sobě dala 6. 4. po delší době vědět více než hlasitě, k čemuž jí dopomohlo jméno headlinera, co se v ČR jen tak (11 let) neslyší. Svůj sound v tříhodinovém setu Roxy představil legendární dj Sasha.
Sasha, vlastním jménem Alexander Paul Coe, je jeden z těch djů, co se na scéně pohybuje v řádu desítek let, konkrétně již pětadvacet, svým věkem (narodil se 4.9.1969) by klidně mohl zapadat do škatulky unavených, pracujících otců a o jeho hudební kariéře by se pomalu dala napsat kniha, kde každý z přítomných v Roxy, by mohl být jednou stránkou (co do počtu stránek).
 
            Pro většinu běžného posluchačstva je Sasha známý především díky působení ve dvojici s další legendou, totiž Johnem Digweedem. Podobných dvojic je samo sebou mnohem více, spojení Sashi a Digweeda lze ale bez okolků nazvat jako to nejpovedenější. Připomeňme slavnou Delta Heavy Tour či jejich společný set z Winter Music Conference během reunionu v roce 2008. Sasha ale učinil podstatné zářezy do elektronické scény i sám za sebe, např. hitem Xpander z roku 1999 či svým albem Airdrawndagger lehce se pohupujícím na ambientních vlnách. Právě lehkost je termín dobře vystihující Sashovo hraní.  V jeho případě tvrzení o dokonalém citu pro výběr skladeb rozhodně nevyzní naprázdno.           


 
            Nevím kolik lidí bylo v sobotu v Roxy, ale byl to přesně ten správný počet, tak aby parket byl dokonale zaplněný, ostatní prostory v pohodě průchozí a fronty únosné. Už při vstupu na balkon a rozhlédnutí se po place, to bylo předzvěstí kvalitního mejdanu. Někdy totiž ani sebe lepší jméno nestačí. Tuto sobotu ale stačilo. Takovým pomyslným měřítkem budiž i fakt, že se mi za celou dobu nepodařilo navštívit chill out zone, byť s myšlenkou „musím se taky mrknout do chill outu.“ jsem se za celou noc během vnímání jednotlivých tónů, setkal několikrát. Nepovedlo se. Sasha mě nepustil, podobně jako spoustu lidí z parketu. Což je při tříhodinovém setu výkon hodný vyzdvihnutí. Za to Sasha se hned několikrát od svého dj pultu vzdálil. Důvody ponechme stranou, důležité je, že na atmosféru to nemělo takřka žádný vliv. Částečně i díky asistentovi, co jej měl Sasha po celý čas u sebe. Formálním důvodem Sashovi návštěvy bylo turné k třetímu dílu jeho kompilace Involv3r, pro spoustu lidí mělo ale jeho vystoupení mnohem širší rozměr.
 
Na barvité atmosféře se výrazně podílela také trojice VJs JTR, Deja a Pexi. Jejich abstraktní obrazce místy zapadaly do hraného podobně jako vkusné doplňky na krásné nositelky z řad přítomných žen. Hudebně by se vše tu noc hrané dalo zaobalit slůvkem deep, kterým se opět vracím k termínu „lehkost“. Sashovi vlastní, dávala všem možnost užít si jak pomalejší pasáže s očima zavřenýma a ponořený kdesi v hloubce tracku, tak i několik vrcholů, kdy úsměv Sashi dával znát, že je mile překvapený jak úžasně jeho selekce na cz fans funguje. Jakoby jím vyjadřoval spokojenost nad tím jak noc probíhá, jak všichni dole i okolo něj doslova čtou jeho skladby, tak jak on si přeje aby byly vnímány. Ono spirituální kouzlo mezi djem a tančícími, občas těžko dosažitelné, ale vždy křehké, tentokrát bylo téměř hmatatelné a přítomné od začátku do konce. Sashův set nebyla  pomyslná „hype jízda“, během který vypotíte o půllitr víc, než jste vypili, po emocionální stránce, ale musel jeho set dát všem, co hudbu vnímají nejen jako prostředek k tanci, mnohem víc než běžně slyšitelné sety. Na chvíli se vrátit, či posoudit sami jaká noc s touto živoucí legendou byla, můžete v našem patnáctiminutovém videu, v němž uslyšíte tracky Ali Love feat. Kali - Emperor (Maceo Plex Last Disco Remix) a Ultraista - Smalltalk (Sasha Involv3r Remix).
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SASHA

Sobota 6. 4. 2013
Vstup: 300 Kč
Vystupují:
dj Sasha (UK), Biodan, Roman Rai, Tomics, Cubik & Face
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika