Do Prahy zavítají legendy amerického rapu Onyx

Do Prahy zavítají legendy amerického rapu Onyx

12. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Unikátní koncept pop-up klubu Blink Excelent se vrací 11. dubna 2013 potřetí do 130 let staré industriální haly v Holešovické tržnici. V programu nabídne kromě jiného legendy amerického rapu Onyx, rakouské beatboxery Bauchklang, slovenskou hip-hopovou formaci Moja reč ale i oblíbenou silent party.
„Projekt Blink Excelent díky kterému na sedm dní oživíme špičkovým programem starou industriální halu, která je zdá se, jako celá tržnice odsouzená k pomalému chátrání, je výsledek dlouholetého přesvědčení, že když máte sen dělat věci dobře a smysluplně, tak se to podaří. Plníme si tak své sny, za kterými jsme si dlouho šli“ říká producent a promotér Jakub Vedral. Pop-up klub Blink Excelent zavítal do pražských Holešovic poprvé na začátku roku 2012 a okamžitě si získal srdce lidí, kteří hledají nové prostory – ať už ve městě či v hudbě a výtvarném umění. Navazuje na evropský trend, přicházející z Londýna, Paříže či Berlína, kdy hudební promotéři i například sousedské komunity znovu objevují možnosti, které rozsáhlé industriální prostory ve velkých městech nabízejí. „Město je jako živoucí organismus – sice možná na jednom místě odumře, zůstane tam pahýl v podobě opuštěné budovy, ale stačí počkat na další jaro a na pahýlu vyrazí nové výhonky,“ doplňuje Jakub Vedral. „A tak se na jaře 2013, od 11. do 20. dubna můžeme těšit na sedm dní v unikátním prostředí, na zážitky, které jsou sice „na pár mžiků oka“, ale zůstanou ve vás nadlouho.“ Partnerem celého projektu se stal Gambrinus Excelent. Excelentní klub, excelentní pivo. I když jen na pár mžiků oka.
 
Jako hlavní hvězdu programu se podařilo organizátorům domluvit na 18. dubna vystoupení legendárních amerických raperů ONYX. Skupina, která od roku 1995 ve složení Fredro Starr, Big DS a Sticky Fingaz formuje pravověrný hip-hop nikdy obrazně nevystoupila z každodenní reality brooklynské čtvrti Queens, odkud pocházejí. A přesně taková je jejich hudba. Plná města, jeho urban folkloru, boje i soužití. Syrové prostředí industriální haly slibuje v kombinaci s ONYX excelentní zážitek, který doplní stálice slovenské i české hip-hopové scény MOJA REČ.
 
Městskou lyriku představí na koncertu 17. dubna i rakouští beatboxeři BAUCHKLANG, kteří si získali již několikrát srdce českých diváků. „Břišní zvuky“ jak zní doslovný překlad jejich názvu je přiléhavý – k vytvoření plného zvuku, který tvoří iluzi mnohačlenné kapely jim stačí mikrofon a jejich ústa. Spolu s Bauchklang se představí i zástupci metropolitní hip-hop scény – pražský Američan Nironic s formací Lost Souls (C.Monts, Johnny Youngblood, Koogee).
 
Blink Excelent přinese i oblíbenou silent party v podání djs Radia 1, zahájení českého kola celosvětové ilustrátorské soutěže Secret Walls a řadu českých i zahraničních interpretů – počínaje Vložte Kočku, přes Bruna Ferrari až po britského elektro producenta Sama Vandala.

Vstupenky jsou již nyní v předprodeji v síti Ticketstream, kompletní program pop-up klubu Blink Excelent najdou čtenáři na www.klublink.cz

Dodal: Adam Ondráček, ART Prometheus
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONYX

Čtvrtek 18. 4. 2013
Vystupují:
Onyx
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika