Dubioza Kolektiv se nezadržitelně řítí do Čech

Dubioza Kolektiv se nezadržitelně řítí do Čech

14. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Málokterá kapela má v Evropě takový důvod k naštvanosti, smutku, skepsi a asi i opodstatněné nenávisti jako bosenská parta Dubioza Kolektiv. Otřesná zkušenost balkánského konfliktu v devadesátých letech minulého století poznamenala navždy životy muzikantů i jejich blízkých.
Vedle autentických zážitků Dubiozy jsou namistrované pózy amerických rapperů lacinou rychlošípáckou selankou foglarovských epigonů.
 
Tuto nepřízeň osudu přesto dokázali členové Dubiozy přetavit v energické poselství o nutnosti porozumění a tolerance, které se zároveň nebojí ani teď poukázat bez okolků na současné neřesti světa nejen na Balkáně. To vše je zarámováno jedním z nejenergičtějších pódiových vystoupení, jaké lze v Evropě v současné době vidět a slyšet. Nářez kytarových riffů, dubu, reggae a rapu i rockové přímočarosti s názvuky balkánského folklóru - to vše po roce a půl opět napění krev českého publika na koncertní šňůře bosenské kapely Dubioza Kolektiv.


 
Turné je také vlastně řadou warm-up parties pro letní festival Rock for People, kde tato bosenská kapela rovněž vystoupí. Již nyní se můžete nechat strhnout do víru nevídané balkánsko-hiphopové party 23. dubna v pražském Paláci Akropolis, 24. dubna v Divadle Pod lampou v Plzni, stejně jako 25. dubna na Flédě v Brně a 26. dubna v ostravské Rock And Roll Garage. Těšit se můžete nejen na prověřený repertoár z minula, ale také na materiál z nového alba Apsurdistán, které kapela vydává právě dneska - 15. dubna. A jistě jej vybalí, ještě vonící lisovnou a tiskárnou, i ze svého tourbusu.
 
„Miniturné Dubiozy je myslím tím správným zahřívacím předkolem letošního RFP, jejich skvělá muzika, nasazení a energie a zároveň silné humanistické sdělení podložené tvrdou autentickou životní zkušeností je tím nejlepším, co můžeme příznivcům Rock for People nabídnout pro první setkání. Těšíme se na ně a věříme, že budou nadšeni stejně jako my a po koncertech téhle nabušené partičky nezůstane na nikom suchá ani nitka,“ vysvětluje Michal Thomes, ředitel Rock for People.
 
Více na www.rockforpeople.cz.

Dodal: Jiří Hlinka, Press Rock for People
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DUBIOZA KOLEKTIV

Úterý 23. 4. 2013
Vstup: 220 Kč / 270 Kč
Vystupují:
Dubioza Kolektiv
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika