Hudební inovátor Skream rozbije v Roxy

Hudební inovátor Skream rozbije v Roxy

16. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Jedenáct měsíců poté, co v Roxy řádil Benga, se do Dlouhé 33 chystá další z tria Magnetic Man, Bengův věrný souputník a jeden z dubstepových věrozvěstů Skream! Do Roxy navíc tenhle vele talentovaný hudební inovátor dorazí v pátek 26. 4. společně s ofiko MCm Magnetic Man SGT Pokesem, který je jedním z těch, kdo definoval styl vokálního provádění dubstepovou džunglí.
Jak ale naznačuje aktuální Skreamova tvorba, můžeme od jeho setu v ROXY čekat nejen dubstep ale i třeba moderní house, disco a další zajímavé žánrové fúze. V ROXY se tedy 26. 4. těšte na hodně vizionářský večírek plný těch nejčerstvějších flákot a nespoutané energie.Pro Skreama, vlastním jméneme Olivera Dene Jonese, je kromě talentu a hudebního citu charakteristická také touha po neustále progresi a reflektování nejmodernějších vlivů v taneční hudbě, což ostatně dokazuje celá jeho dosavadní kariéra, během níž zatím stihl vydat dvě studiová alba (Skream! /2006/ a Outside the Box /2010/), dvě kompilace a nepočitatelně tracků a mixů.



Ono se ale asi ani není čemu divit, že toho má i přes svůj stále relativně nízký věk (narodil se v roce 1986) na kontě tolik. S produkcí totiž začal už zhruba ve svých patnácti letech a naplno to rozjel o rok později, když bez potřeby dokončit vzdělání opustil školu a vrhl se jen a jen na muziku.

„Nenáviděl jsem školu a škola nenáviděla mě, zřídkakdy jsem tam byl a zřídkakdy jsem tam chtěl být. Když jsem poprvé viděl jak se dělá hudba na Playstationu, to bylo ono! Nikdy jsem se nechtěl stát ničím jiným. Znal jsem pár lidí kteří měli několik titulů, ale vypadali jakoby umírali nudou," komentuje svůj vztah ke vzdělání Skream.



Místo docházení do školy začal mladý Oliver pracovat v dnes již legendárních Big Apple Records na londýnském předměstí Croydon, kde trávil většinu času se svým kámošem a další rodící se dubstepovou hvězdou Bengou. Jak uvádí ve své ofiko biografii, pohyboval se buď dole na prodejně nebo nahoře ve studiu, kde pozoroval práci a učil se od zkušenějších DJs a producentů Arthura "Artwork" Smitha a Dannyho Harrisona. "Práce v obchodě mi pomohla, abych se nechoval jako idiot, co se týče komunikace s neznámými lidmi. A taky jsem se zde potkal se spoustou lidí u různých míst," vzpomíná Skream.

Místem, kde Skream poprvé zakusil, jaké to je stát za DJským pultem před lidmi, se pak stal dnes již zaniklý klub Velvet Rooms, konkrétně tamější noc FWD>>, kde Skreamovi tracky poprvé pustil DJ Hatcha a pak už byl jen krůček k tomu, aby je Oliver odprezentoval sám.

Tehdy se rodící fenomén dubstepu začal přitahovat stále víc lidí a Skream u toho samozřejmě nemohl chybět. Už v roce 2005 měl na kontě svůj první vele úspěšný hit Midnight Request Line, který vyšel na labelu Tempa Records, kde Skream vydává dodnes. Jeho skvělé remixy tracků Not Over Yet od Klaxons nebo In For The Kill La Roux stejně jako debutové album Skream! ho v následujících letech katapultovaly do popředí zájmu nejen dubstepového publika po celém světě.

Hraní v Evropě, USA, Kanadě, Austrálii, Japonsku a samozřejmě i v domovské Británii nebo účast v rádiových shows na Rinse FM nebo Radio 1 ze Skreama rázem udělali hvězdu první velikosti, čemuž odpovídá i jeho obrovská vytíženost a nabitý kalendář. Svým dílem k tomu jistě přispěl i projekt Magnetic Man, který dal v roce 2007 Skream dohromady společně se svými starými kámoši ze čtvrti Croydon a nyní dusbtepovými hvězdami světového formátu Bengou a Artworkem a jejichž eponymní debut z roku 2010 stejně jako živá vystoupení se staly na elektronické scéně obrovskou senzací.

Že se Skream nehodlá zaseknout jen v dusbtepu naznačilo jeho druhé album Outside the Box, na kterém spolupracoval s lidmi jako dBridge, Instra:mental, Sam Frank, MC Dynamite nebo John Legend. "Spolupráce s těmito lidmi mi otevřela úplně nové možnosti práce," říká Skream, který do své hudby nyní velmi často a s velkým zalíbením nechává promlouvat vlivy techna, garage, grime ale třeba i disca nebo house, což potvrzuje jak spolupráce s britskou DJskou legendou Petem Tongem, s nímž letos vydal společné mix album All Gone Miami, tak jeho aktuální sety, které průběžně umísťuje na svůj SoundCloud - https://soundcloud.com/skreamizm.

Je tedy nasnadě, že 26. 4. to v ROXY nebude rozhodně jen o dubstepu a to i přesto, že společně se Skreamem dorazí kultovní MC SGT Pokes, který je oficiálním MCm Magnetic Man i Skreama samotného. Místo dubstepové palby se naopak dá očekávat party jdoucí napříč žánry, což ale nic nemění na tom, že se můžeme těšit na pořádnou jízdu od jednoho z nejlepších mladých světových DJs a producentů, který bude letos na jaře v Praze k vidění a slyšení.

Před a po Skreamově show se navíc těšte na sety partičky z A51, konkrétně na Smacka, Drymana a B2B set dvojky Chik & NRMN. V chill outu pak budou v rytmu d"n"b a liquid funku kouzlit rezidneti Shadowbox@ROXY 2K & Sweg, které doplní DJ Blofeld.

http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SKREAM

Pátek 26. 4. 2013
Vstup: 290 Kč / 400 Kč
Vystupují:
Skream & MC Sgt Pokes (UK) Smack (A51), Chik & NRMN b2b (A51), Dryman
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
M
17. 04. 2013 | 12:36:56
+0 | -0
To bude lahoda!!!!!!!!!miluju dupstep, ale od nej cekam vse...hlavne house a vse co tuto legendu baviiiiiiii...cmooon boy
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika