Apache Indian v Abatonu

Apache Indian v Abatonu

03. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Time For Change Tour 2006 slavné hvězdy raggae Apache Indiana 15. května v Abatonu. Více o tomto umělci naleznete v článku.
Apache Indian se narodil a vyrostl v anglickém Birminghamu, ve městě dělnické třídy s velkým množstvím přistěhovalců, zvláště jamajského a indického původu.Birmingham je slavný také jako centrum UK reggae scény a právě tam poprvé prorazily skupiny jako UB40, Steel Pulse a Musical Youth. Apach Indian je samozřejmě ovlivněn indickou kulturou svých předků a jeho hudba odráží vliv stylů jako bhangra a bollywood, ale bylo to hlavně reggae které ho neskutečně fascinovaly.

Apache Indian se brzo stal částí vibrující sound system kultury ve svém rodném městě, dávajíc mu příležitost zdůraznit a vyvinout svůj jedinečný lyrický styl před místním publikem. V roce 1989 vydal svou první píseň na vlastním labelu, která se ihned dostala na první místa v národních reggae hitparádách. Poté, kdy se svými písněmi opakovaně bodoval v hudebních žebříčcích podepsal smlouvu s Island Records, která v roce 1992 vydala jeho debutové album `No Reservations`. Apache Indian vystřelil jako raketa a svým reggae, hip-hopem a bhangrou vytvořil nový, neprozkoumaný trh pro hudební svět.

Apache Indian je už nyní považovaný za legendu na tomto hudebním poli a je uznáván za vůbec prvního asijského umělce s globálním úspěchem. V TOP 40 UK měl 7 singlů, vyhrál spoustu nejrůznějších cen, procestoval se svými show celý svět a během své dosavadní kariéry prodal už víc než 11 milion alb. Jeho chytlavé songy byly součástí více než 50 televizních reklam stejně jako se objevily v 5 hollywoodských filmech včetně Blbý & blbější a Scooby Doo 2. Apache Indian vydal 7 alb a spolupracoval s každým od reggae hvězd Sly & Robbiem, Shaggym, Maxi Priestem, Lucianem, Yami Bolem a Frankie Paulem, hip-hopovými hvězdami Tim Dogem a Prasem z Fugees, popovou ikonou Boy Georgeem and indickou legendou Ashem Bhoslem a Malkitem Singhem.

Apache Indian je velký zpěvák, skladatel a šoumen. Jeho texty jsou inspirované jeho osobním hledáním definice své vlastní identity v multikulturním světě kde tradiční definice náboženství a kultury musí být znovu přehodnoceny.

V roce 2005 Apache Indian koncertoval na festivalech Womad, na kterých byl podporován slavnou birminghamskou skupinou Reggae Revolution. V současnosti se s tou samou skupinou vydal na své další celosvětové „Time For Change Tour 2006“, na kterém propaguje svou nedávno vydanou desku se svým dalším velkým hitem Israelites. Při tomto tour se poprvé zastaví také v Praze, kde byste si jeho výborné show rozhodně neměli nechat ujít.¨

www.karmasound.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika