Lunchmeat festival počtvrté

Lunchmeat festival počtvrté

21. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Změna je dle mnoha filosofických směrů stěžejním prvkem života – a změnou prochází i Lunchmeat festival. Čtvrtý ročník svátku audiovizuální kultury vyměnil tradiční místo svého pobytu v Meetfactory za zcela nový prostor – bývalé kino Veletrhy v podzemních prostorách Veletržního paláce Národní galerie v Praze.
Změn doznala i doba konání festivalu, který se tentokrát představí koncentrovaný do jednoho dne – pátku 26. dubna. Hlavní cíl Lunchmeat festivalu však zůstává stejný – přivážet a představovat nejzajímavější zástupce současné progresivní elektronické hudby v kombinaci s inovativními vizualisty – se snahou o to, aby výsledné prolnutí jejich práce bylo organickým audiovizuálním zážitkem bez kompromisů.

Hlavním lákadlem je kultovní hudebník Clark z Warp Records
Coby headliner se představí kultovní ostrovní producent a matador elektronické scény Clark – vystoupení jedné ze stěžejních postav labelu Warp Records doplní svou site-specific instalací uznávané turecké duo NOHlab. Právě NOHlab – studio oceněné na loňském festivalu Ars Electronica je rezidentem nadcházejícího Lunchmeat festivalu. Originální scénografickou realizaci na míru Veletržnímu paláci v Praze tvoří deset dní.



Lineup hlavní stage, vybavené špičkou mezi dnešním klubovým ozvučením, systémem KV2audio, doplňuje zkušený ostrovní beatmaker a jedna z nejoriginálnějších postav současné bass music Fantastic Mr. Fox, čelní postava německého labelu Raster Noton – Kangding Ray,  ruský producent a autor komorních beatových kompozic Long Arm v živém setu společně s bubeníkem, a mnoho dalších.



O vizuální stránku večera se postará pestrá sestava světových vizualistů zabývajících se projekcí. Mezi velmi očekávané hosty patří zejména vůrci oblíbeného nástroje na živou digitální animaci Tagtool, kteří krom vystoupení se Sinjin Hawkem představí druhou generaci software ve 3 hodinovém workshopu.
 
Pop-up prostor a druhá stage ve znamení česko-slovenské produkce
Druhá stage Lunchmeat festivalu bude ve znamení současné česko-slovenské produkce – a její představitelé Karaoke Tundra, FNTM, Stratasoul, Illex Aside, DJ Tuco a Zephid hodlají předvést, že domácí beatoví konstruktéři za těmi zahraničními v ničem nezaostávají.

Druhá stage, zřízená v prosklené vstupní hale Veletržního paláce, v místě bývalé kavárny Nová syntéza, bude od pátku 19. dubna až do skončení festivalu fungovat jako otevřený pop-up prostor. Místo pro setkání, přednášky a workshopy, realizované ve spolupráci s ateliérem Supermédií pražské VŠUP. Svoji instalaci zde bude připravovat i studio NOHlab, se kterým se se veřejnost může osobně setkat a vyměnit názory.
 
Projekce ve městě
Program festivalu nepotkáte pouze ve Veletržním paláci. Lunchmeat se vydává i do ulic Prahy a oživuje zašedlé fasády. Abstraktními generativními projekcemi intervenuje do veřejného prostoru a snaží se představit svůj názor na využití volných ploch na veřejných prostranstvích.

http://www.lunchmeat.cz

Dodal: Petra Jelečková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL

Pátek 26. 4. 2013
Vstup: 230 Kč / 350 Kč
Vystupují:
Clark (uk, Warp) + NOHlab (tr) - Kangding Ray (fr, Raster Noton) - a/v show - Fantastic Mr Fox (uk, Black Acre) + Jago Arm vs. Ruslan Gadzhimuradov (ru), Stix (sk), Sinjin Hawke, Tagtool (at), Hyetal, Aeldryn, Karaoke Tundra (sk), Stratasoul (sk), FNTM, Illex Aside, Tuco, Zephid
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika