Sofa Surfers v sobotu v Rock Café

Sofa Surfers v sobotu v Rock Café

29. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vznik Sofa Surfers umožnily nové technologie, které k hudební tvorbě poskytují zcela nezávislé a demokratické prostředky. Zatímco jiní sázejí na líbivost, Sofa Surfers jdou do temných hlubin a splétají šokující kontrapunkty.
Navzdory tomu, že skupina pochází z Vídně, vytváří nečekaně kousavou hudbu. V roce 1998 vystoupili Sofa Surfers na alternativních hudebních cenách Eurobash v Londýně a jejich koncert přenášela BBC. Během britského turné roku 2000 je časopisy Time Out a NME označily za živou kapelu týdne.
 
V dalších letech Sofa Surfers expandovali do hloubky, propojení hudby s vizuální složkou vytvořilo jedinečnou zkušenost, v níž zvuky a obrazy tvoří kompaktní celek. Totéž platí o struktuře kapely, která je živoucím organismem bez vůdcovské postavy, jejich písně přecházejí jedna do druhé jako plynulá zvuková stěna generovaná DJem. Po pauze v roce 2005 se skupina vrátila na hudební scénu v plné síle. Její hudba se oprostila od efektů a byla postavena na střídmých aranžmá pro kytaru, basu a bicí, s hostujícím zpěvákem, tanečníkem a choreografem Mani Obeyou, který se po sérii multimediálních projektů v New Yorku a Londýně usadil ve Vídni.
 
Debutové album Transit skupině přineslo mezinárodní distribuční kontrakt, druhé album znamenalo zdravé oživení na světové elektronické scéně a video doprovázející další singl intenzivně hrály hudební televize MTV a VIVA 2. Cestu skupině otevřela originalita, s jakou na pódiu propojila zvuk a multimédia. V roce 1998 vystoupili Sofa Surfers na alternativních hudebních cenách Eurobash
v Londýně a jejich koncert přenášela BBC.

Singl z druhého alba Cargo vyšel souběžně s remixem britsko-jamajského DJe Mad Professora a Stereo MCs si jej vybrali na kompilaci DJ Kicks. Sofa Surfers si ale sami vysloužili respekt jako autoři remixů, nahrávky jim poskytla řada světových hvězd: Femi Kuti, Roy Ayers, Ennio Moricone, Cornershop, Tosca a další.
 
Na jaře roku 2011 po velmi náročném turné se Sofa Surfers sjeli do rakouského Lince, aby začali pracovat na nových písních. Daleko od domova v malém studiu, taženi pozitivní atmosférou – skupina během deseti dnů dala dohromady velkou část budoucího alba. Potom odjeli do Vídně, kde ladili aranže po různých bytech, aby si udrželi energii a vyhnuli se tak obvyklému rozkladu ve studiu. Když bylo vše hotovo, nahráli celé album během tří dnů. Tak vznikla deska SUPERLUMINAL.
 
Písně z tohoto vysoce ceněného alba zazní také na květnovém koncertě v pražském Rock Café.

Dodal: Tereza, Rock Cafe
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SOFA SURFERS

Sobota 4. 5. 2013
Vystupují:
Sofa Surfers
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika