Progrese blízkého severu v centru Prahy

Progrese blízkého severu v centru Prahy

09. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z nejzajímavějších klubových koncertů května bude hostit pražské Chapeau Rouge. Neortodoxní kompozice z temných hutí dánských Lis er stille se zde potkají s příjemnou melodikou německých Parashurama a instrumentální jízdou v podání Made by the fire 15. května.
LIS ER STILLE patří na současné evropské scéně k zavedeným a velmi ceněným tělesům. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě. Nepřešlapují totiž na místě a každá z jejich čtyř desek přináší něco naprosto nového a překvapivého. Skladby přelétají od post-rockové zasněnosti k výpravnosti progresivního rocku, od avantgardního písničkářství k neuchopitelnosti moderní klasiky. Výsledek ale nezní jako racionální lepení hudebních nápadů a klišé, jak je u současných progresivně rockových skupin celkem běžné. Hudba L.E.S. je tak neobvyklá  a intenzivní, že dělí fanoušky žánrů, kterých se hudebně dotýká, na nadšené a znechucené. I proto jsou Dánové jednou z nejzajímavějších klubových kapel současné Skandinávie. Kapela staví na dynamickém mixu nástrojů a expresivním vokálu Martina Byrialsena, který komponuje témata jako sociální kontrola a ztráta přirozenosti do nejednoznačných mýtů a kázaní z opuštěných průmyslových hal. Do Prahy přijíždějí L.E.S. jako každý rok na jaře již potřetí a ti, kdo jejich strhující vystoupení zažili, ji rozhodně nebudou chtít minout. Jejich živá vystoupení jsou vůbec vyhlášená, což potvrzují nadšené ohlasy i těch několika málo odvážných, kteří při jejich poslední pražské zastávce dorazili přesto, že nahrávka je až tolik neoslovila. Do Chapeau Rouge přivezou na rudém vinylu znovu vydané album NOUS a především skladby z připravovaného EP Lyncher´s Aim.



PARASHURAMA je mladá kapela z Hamburku. Dobře postavené kytarové repetice a riffy, melodická basa, nenápadné zvukové krajiny v pozadí a příjemný zastřený vokál evokující místní známé Prodavač. Dravá modernost se potkává se starou psychedelickou náladou. Důraz na stavbu kompozic i zde nahrazuje rockové sólování a hudební exhibici, jen výsledky jsou přímočařejší. PARASHURAMA v květnu Praze vystoupí poprvé a představí svoje povedené debutové album Captive Rooms.

Jako domácí podpora koncertu pak přijedou zahrát MADE BY THE FIRE. Ti nedávno pověsili po dlouhých letech existence na bandcamp své první album, které označují za stále nedokončené. Tuhle zkušenou plzeňskou partu je asi úplně zbytečné představovat, stejně jako mluvit o jejích koncertních kvalitách. Věříme, že jejich účast bude ve spojení s dalšími účinkujícími jedinečnou syntézou a milovníci rockové muziky bez žánrových limitů si v tento večer přijdou opravdu na své.

http://www.chapeaurouge.cz

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: LIS ER STILLE

Středa 15. 5. 2013
Vystupují:
Lis Er Stille (den) Parashurama (ger) Made By The Fire
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika