V květnu do LMB přiletí Gappy Ranks

V květnu do LMB přiletí Gappy Ranks

13. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jestli máte rádi moderní reggae dancehall, který má blízko k R&B a hiphopu, tak jste už snad slyšeli i o jménu Gappy Ranks. Jeho rodina má kořeny na Jamajce a v Dominikánské republice, ale sám vyrůstal na londýnských ulicích, kde má od začátku roku 2010 kontrakt s kultovním labelem Greensleeves Records.
Jeho song „Heaven In Your Eyes“ se totiž tehdy stal #1 reggae hitem v Británii a vystřelil Gappyho jméno i do éterů velkých radií, které se věnují urban music.

Raketový start v zemi, kde i zasloužilý muzikanti nemají moc práce, ale není v tomto případe náhodou, spíše důkazem Gappyho neuvěřitelné pracovitosti. První zmínku o něm jsme zaznamenali na podzim 2008, kdy mu vyšla crazy combination "What Do We Do" v produkci Kray Twinz feat. Twista, Lethal B a právě Gappy. O rok později už poslal do světa i ghetto hymny "Rising Out of the Ghetto" následovanou "Billionaire" a „Stinkin Rich", což je i název první mixtape, která jeho tvorbu představila světu. V té době si jej vzal pod svá křídla producent a majitel labelu Peckings, který se mu začal osobně věnovat a začal s ním produkovat nové songy na starých jamajských riddimech ze zlaté éry roots reggae. Právě u něj tak vznikl i další zásadní hit “Studio One”, kde Gappy vzpomíná na staré dobré časy.



Od té doby jeho hvězda strmě stoupá na obou březích Atlantiku a dnes se dá považovat za jednu z největších hvězd evropského reggae i dancehallu, s kterou s oblibou spolupracují i producenti z Jamajky a USA. A to ve vší vážnosti o moc evropských zpěvácích nenapíšete. Navíc v jeho případě to zavání i velmi pozitivním příkladem, že i zezdola se dá dostat na výslunní. Gappy prý měl po škole těžký časy – sem tam bez střechy nad hlavou i problémy s policií – takže dobře ví, o čem ve svých písničkách mluví, a ghetto jej za to miluje. Muzika mu totiž doslova zachránila život. Nadchnul se do ní nejprve ve studiu jako inženýr, ale pak se rozhodl soustředit na vlastní tvorbu, protože má rozhodně co říct nejen své generaci. „Víc čtěte, vzdělání je dobrá věc a pomůže vám v životě. Nikdy není pozdě se něco naučit.“ říká a dodává, že jeho message je, "aby si lidi uvědomili, že nejde jen tak se flákat na ulici, ale je třeba makat na své budoucnosti."

Gappy byl v březnu na velkém turné po Kalifornii, 23. května přiletí se svou kapelou poprvé do České republiky, aby vystoupil v pražském Lucerna Music Baru. Lístky za 400 Kč (+ poplatky) jdou do prodeje 17. dubna 2013, nebo můžete využít vstupenku z nezrealizovaného koncert Anthony B, který je žel stále v USA bez možnosti vycestovat do Evropy. Toto je ale z celosvětového měřítka více než adekvátní náhrada, tak si jí nenechte ujít, nebudete litovat.

http://www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GAPPY RANKS / UK

Čtvrtek 23. 5. 2013
Vystupují:
Gappy Ranks / UK
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika