Poločas Red Bull Music Academy

Poločas Red Bull Music Academy

23. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Red Bull Music Academy v New Yorku už je ve druhé polovině. Na globální hudební workshop, který spojuje mladé talenty s hvězdami a legendami současné hudební scény napříč všemi žánry, dorazila další parta muzikantů. Pojďte si s námi projít okamžiky, který Velkým jablkem v první části Akademie rezonovaly nejvíce.
Red Bull Music Academy Culture Clash
Zásadní událostí newyorské klubové scény byl střet čtyř hudebních směrů v jeden večer, který nesl název Red Bull Music Academy Culture Clash. Čtyři party hudebních bojovníků se střetly na čtyřech pódií v souboji rytmu a beatů, a fanoušci v kotli hodnotili jejich hudební kreativitu svými decibely. A kdo že to bojoval? Just Blaze a Young Guru, tvůrci největších hitů Jay-Zho; Djové reggae/dancehallové Federation Sound; tropical bass kolektiv Que Bajo?! a do čtveřice Trouble & Bass posse, kteří nakonec díky hutné dávce klubových hitů vykotlili fanoušky do takové míry, že málem spadl celý klub a zaslouženě brali vítězství. Na pódiu se vystřídali i další hosté: rappeři Bun B, 2 Chainz, Raekwon, danscehalloví zpěváci Spragga Benz a Tifa, housová diva Robin S. (“Show Me Love”) a Guyanan MC Jahdan Blakkamoore.

rbma
 
Nile Rodgers, Tony Visconti, Ken Scott, Erykah Badu, Brian Eno
Součástí Akademie jsou i přednášky s osobnostmi hudební scény, které jsou vedeny formou rozhovorů (všechny přednášky zde). Producent Brian Eno, který spolupracoval s Davidem Bowiem, U2, Talking Heads, Coldplay, se rozpovídal o hudbě pro novorozeňata, technologii i popularitě, které se někteří umělci bojí. V New Yorku rovněž otevřel výstavu 77 Million Paintings.
 
Přednáška s Brianem Eno:
http://vimeo.com/65663692
 
Dokument o DFA Records
Premiéru si odbyl krátký dokument "Too Old To Be New, Too New To Be Classic” o kultovním hudebním vydavatelství DFA Records. Ve filmu uvidíte Jamese Murphyho, LCD Soundsystem, The Rapture, Holy Ghost!, YACHT a mnoho dalších, jejichž muzika ovlivnila celé generace dopředu.
 
Dokument najdete na tomto linku:
http://youtu.be/FuJ6KdhEaa0
 
9 studií
Red Bull Music Academy tradičně nabízí vybraným účastníkům z celého světa zázemí pro tvorbu, inovaci a vzájemnou hudební inspiraci. Pod vedením lektorů jako například Flying Lotus probíhaly v New Yorku energické studiové sessions v 9 studiích v Chelsea. Všechny nahrané tracky budou během roku vydány v jedné kompilaci. Zatím si můžete poslechnout zde, co vzniklo na minulé Akademii v Madridu.
 
Sledujte novinky z 15. ročníku Red Bull Music Academy:
www.redbullmusicacademy.com

Dodal: Pavel Eichler
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika