Matimur: Na Dirty Tripu byla parádní atmosféra!

Matimur: Na Dirty Tripu byla parádní atmosféra!

13. 06. 2013  |  Autor: Ervin  |  Komentáře (3)
Moravský dj a producent Matimur nám odpověděl na několik otázek o své tvorbě a hraní. Pokud se chcete dozvědět více o novém EP Hacienda/Kofola, desce Vanguard nebo a Dirty Trip, přečtěte si rozhovor.
Ahoj Martine, žiješ v Moravských Budějovicích a pořádáš v okolí i nějaké párty, jak se ti tam u vás vlastně líbí? Přemýšlel jsi někdy o tom, že by ses přestěhoval?
Ahoj, naše město je takové to menší, není to tu tak hektické a všichni se znají. Když chce člověk třeba grilovat, tak prostě vyleze ven a pozve přátele. V dnešní době mě tu drží i zaměstnání, a kupodivu, čirou náhodou si mojí dobří kámoši odjinud zrovna zde našli své drahé polovičky. Nejsem nikterak náročný, a pokud chci něco zažít, prostě sednu do auta a zajedu si tam, kam chci.



Jsi hodně aktivní producent, dokážeš odhadnout, kolik hodin denně trávíš právě tvorbou nových tracků?
Všechno je tvrdá práce a vždy u každého záleží, kolik čemu právě věnuje času a co si odepře. U mě je to veškerý volný čas. Takže pokud bych to měl vzít do detailu, tak u toho sedím každý den, jakmile přijdu z práce až do večera, a pokud zrovna o víkendu nejsem v terénu, padne na to i celá sobota a to už od rána. Ale co naděláte, když vás to baví.

Řekni nám něco o EP Hacienda/Kofola. Jak vznikalo? Co tě inspirovalo? Co říkáš na remixy Thomase Willa a Maria Montera?
Hacienda je název jednoho výborného rumu, a i když bylo barbarství míchat to s Kofolou, bylo u toho hodně veselo. Ne, skutečnost je taková, že inspirace se nedá nikdy specifikovat, někdy to prostě přijde a jde to z vás, jako kdybyste se s tím narodili. Jindy u toho prostě sedíte, ale ať chcete sebe víc, nic z vás nevypadne. Co se týče remixu, není co dodat, tito pánové jsou hondě otrkaní dravci, a já osobně jsem nadšen, jak dokázali nakopnout tyto skladby do úplně jiné polohy a přitom zachovali podstatu.

Matimur

Zajímavá je i tvá deska Vanguard na Backspin Records. Jak se ti s takovým labelem pracuje?
Tento label byl vůbec první, který mě oslovil. V ten moment jsem padnul na prdel, jelikož ho znám dlouhodobě a je můj velice oblíbený. Preferuji na něm funky techno a není odtamtud release, který bych nekoupil. Vystřídala se tam už spousta známých jmen a najednou mě samotného oslovili. Takto divoké sny jsem fakt nikdy neměl. Proto je u mě tento label navždy zapsaný.

Vím, že celkem obdivuješ tvorbu Siriuse Browna, který ti na tom EP udělal k úvodnímu tracku i remix. Znáte se dobře? Chtěl by sis s ním někdy zahrát?
Sirius mě uchvátil hned od začátku. Jeho hudba je neskutečně skvělá, a jakmile vydá nový track je to vždy bomba. Má svůj osobitý funky styl, a je to můj absolutní top a vzor. Co se týče našeho vztahu, tak to je vcelku problém, já neumím anglicky, což je u mě v dnešní době ten největší průser. Každopádně když vám pak takový člověk dělá remix, opět není co dodat, prostě splněný sen. A zahrát si s ním? O tom žádná. Chtěl bych ho k nám i dovézt, ale víme všichni, jak naskáče cena jenom za letenky a ubytování. Každopádně dle mě je to nejlepší zvuk, který teď vůbec na trhu je.

Co ty jako promotér? Pořádáš akci Party Vibes, že? Koho bys chtěl na tuto párty někdy pozvat?
Tak Party Vibes je akce opravdu s nulovým rozpočtem, a nebýt dobrých přátel, ani by nemohla tolik let vydržet. Je sice pravda, že teď utrpěla újmu, jelikož, jak asi někteří víte, právě v tomto klubu se stala nedávno jedna tragická událost, a to prostě k návštěvnosti nepřispěje. Takže jsem nedávno musel přesunout termín, každopádně stále věřím v pozitiva a v přátele, kteří tuto značku podrželi už 5 let. Jinak můj sen je vždy pozvat jména, která jsou pro mě zásadní, takže Sirius Brown, Norman Andretti, Errol Dix, Thomas Will a spousta dalších, kteří jsou mému srdci nejblíže.

Matimur

Teď v pátek to roztočíš v Brně - jezdíváš sem ještě někdy pařit? Na jakou akci, na které jsi byl jako návštěvník, v Brně nejvíc vzpomínáš?
Dneska už na ty pařby člověk není stavěný, a hlavně pokud hrajete, jste pořád na jiném místě. Ale Brno mám samo zmáklé od puberty až dodnes, takže jsem zažil jak Orionky ve Slévárně, tak si tam odskočím i dnes. Když je dobrý program a čas, tak je jasný že nemůžu chybět.

Co si přestavíš, když se řekne Dirty Trip?
Tak moje představa je jasná, jelikož jsem s kamarádem navštívil právě předešlý díl této akce. A můžu jen dodat, že jsem se celý večer culil, tancoval, pak kalil, pak zas tancoval, a pak se zase culil. Znáte lepší program? Já jsem byl nadmíru spokojen a jen málokde v dnešní době zažijete takovou atmosféru.

Zažil jsi už někdy nějaký "špinavý výlet"?
Zažil spoustu špinavých výletů. Ale mezi ty zásadní patří třeba výlet s DJane Heaton, kdy dostala ráno nápad si zkrátit cestu k autobusu přes pole. Utopila tam svoje topánky, a abych byl gentleman řekl jsem, že půjdu bos taktéž. Pak jsme ještě ráno běhali bosí po Brně a při snídaní v bufáči na nudlích jsem si ty svoje zabahněný botky postavil na pult. Ale nic mi neřekli, jelikož v ten moment jsem s nimi vedl vekou debatu, jak je možné, že ještě nemají žádný maso. A to že po nás čuměli v šalině jak na dva domorodce snad ani není třeba rozebírat.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DIRTY TRIP 5

Pátek 14. 6. 2013
Vstup: 50 Kč - 100 Kč
Vystupují:
Miss Electric, Chris Ecker, Nois, Matimur, Warphil, Dazy, Nee'o, Carl W
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
↓♀&am
13. 06. 2013 | 19:52:49
+0 | -0
Safra super rozhovor doufám že si ho poslechnout. Zrovna v pátek pracuju dlouho.

13. 06. 2013 | 10:20:55
+0 | -0
jezis dekuju moc
Pervitin Šlouf
13. 06. 2013 | 08:10:45
+0 | -0
Matimur jede. Jeho releasy jsou super, už se těším do Brna!!!!!!!!!
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika