Paramore míří do Prahy

Paramore míří do Prahy

17. 06. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Paramore z amerického Nashvillu v čele s nepřehlédnutelnou, charismatickou zpěvačku Hayley Williams, přijedou do České Republiky představit své nové album, které vyšlo v první polovině dubna. Netrpělivě očekávaná kolekce písňových novinek, nazvaná eponymně Paramore, je po takřka čtyřech letech prvním albovým počinem skupiny.
Na něm se však nepodílí bratři Farrové - kytarista Josh a bubeník Zac - kteří trochu překvapivě opustili Paramore koncem roku 2010. Svou českou premiéru si Hayley, Taylor York a Jeremy Davis, již bez zmíněného dua zakládajících členů, odbyli před dvěma roky na festivalu Rock For People, kde své příznivce nadchli brilantním, energickým výkonem, ale naopak trochu rozesmutnili délkou vystoupení, omezenou festivalovými okolnostmi.

19. června ve velkém sále pražské Lucerny již Paramore odehrají plný set, složený jak z nejznámějších hitů z prvních tří alb, tak i ze zbrusu nových skladeb.
 

Přestože v době svého vzniku cca před devíti lety čerpali Paramore převážně z pop-punkového a post-hardcoreového vlivu, a nikterak nezapírají inspiraci kapelami jako New Found Glory, Green Day, Blink 182, Jimmy Eat World či Sunny Day Real Estate, jejich tvorba se vyznačuje nápaditými a originálními riffy i aranžemi, díky nimž je kritika často řadí do kategorie alternativního rocku, po bok skupin jako např. Hoobastank, Death Cab For Cutie, One Republic, 30 Seconds To Mars nebo Kings Of Leon. V amerických médiích byli rovněž při několika příležitostech označeni za "pokračovatele odkazu No Doubt".

Do ještě širšího povědomí hudebních fanoušků mimo své typické žánrové spektrum se Paramore zapsali díky úspěchu skladby "Decode", která se v roce 2008 stala ústřední písní filmového blockbusteru "Twilight", fantasy-thrilleru s upírskou tématikou. Na podzim 2010 jí pak ve filmu "Transformers" napodobil song "Monster", jenž byl zároveň první nahrávkou, kterou kapela zrealizovala bez bratří Farrů.

Vstupenky na pražský koncert Paramore seženete v sítích Ticketpro a Ticketportal od středečního rána.

Více informací na: conspiracy.cz

Dodal: Ondřej Košan, Conspiracy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: PARAMORE

Středa 19. 6. 2013
Vstup: 680 Kč v předprodeji
Vystupují:
Paramore (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika