Zeptali se Ronskiho Speeda

Zeptali se Ronskiho Speeda

12. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Opět jeden víkendový rozhovor od pořadatelů Apokalypsy.
Máš za sebou hodně zajímavých hraní po celém světě. Zaujalo mě tvé exotické vystoupení v Číně. Jaký to byl zážitek? Byl velký rozdíl mezi partypeople v Evropě v Číně?
Řekl bych, že to bylo velmi bláznivé. Zdejší klubová scéna je ještě stále ve vývoji, takže tu máš hodně prostotu vyzkoušet nové tracky a vtáhnout lidi do hudby. V Evropě zná tvé tracky každý. Klub byl úplně nový a právě tu hrálo pár velkých jmen jako Tiësto nebo Paul van Dyk. Lidé byli během setu absolutně nadšení. Myslím, že jsem hrál o dvě hodiny déle, než jsem měl. Byla to skvělá a hodně zábavná noc :-)

ronski speed

Také v dubnu proběhla další Euphonic night v Berlíně, kde také zahráli britští Above & Beyond v rámci jejich Tri-State Album World Tour. Jak hodnotíš jako producent tohle jejich velmi povedené album?
Toto album je velmi dobré. Z celého alba je cítit jakýsi krásný Above & Beyond „feeling“ a určitě tu je něco, co právě toto album zvýrazňuje. Věřím, že postupem času uslyšíme hodně tracků v nějakých opravdu dobrých remixech.

Měl jsi i tu čest remixovat jeden track z tohoto jejich alba a to zatím jejich poslední singl Along Tonight. Pravidelně se objevuje v tvých setech, takže jak se ti líbí?
Reakce na něj jsou opravdu dobré. Velmi často je vidět lidi, jak zpívají vokál z této skladby. Skutečně nebylo snadné na to udělat remix, protože originál byl docela podobný mému stylu a já jsem si ho zamiloval. Ale nakonec je hodně dobrých reakcí i na můj remix :-)

V poslední době jsi spolupracoval společně s dvojící Stoneface & Terminal a výsledkem toho byl remix pro Solarscape a hlavně velmi úspěšný singl Incognition. Máte v plánu nějakou další spolupráci?
Ano, již jsme také pokračovali v jednání na další spolupráci, kterou si v blízké budoucnosti dokážu představit. Momentálně tvrdě pracuji na mé nové nahrávce. Nicméně je na to málo času během hraní setů v rádiu a mojí chvilkou volného času.

Když je řeč o produkci, v únoru vyšel u Euphonicu dvojsingl Have It All / Breath Of Life pod hlavičkou tvého projektu Sun Decade. Co nového chystá Ronski Speed jako producent?
Jak jsem říkal předtím, pracuji na svém novém singlu, včetně nějakých dobrých remixů.

Minule jsi se mi zmínil, že udělat remixy pro Depeche Mode, Alanis Morisette nebo Pet Shop Boys by pro tebe byly opravdovou poctou, změnilo se na tom něco od té doby? Rýsuje se nějaká opravdu zajímavá spolupráce?
To je pořád jen sen :-)

V lednu jsi poprvé hrál v České republice v Brně na velmi vydařené party Sound of Ibiza v klubu 7.nebe. Mezi zúčastněnými partypeople sklidilo tvé vystoupení velmi vřelý ohlas a po dobu celého setu byla na parketu výborná atmosféra. Jaké byly tvoje dojmy z tohoto vystoupení a z českého publika?
Ó ano, vzpomínám si, byla to skvělá noc. Bylo to opravdu nádherné vidět ten dav přede mnou. Těším se zase znovu do Čech.

Týden na to vystoupil poprvé na Euphonic Night v Berlíně rezidentní DJ party Sound of Ibiza Michael C, což byl pro něj velký úspěch. Co si o něm myslíš jako o DJi?
Rozhodně jsem slyšel více jeho set v Brně. Tenkrát jsem si ho opravdu užil. Vystoupení v Berlíně bylo také velmi dobré. Bohužel v Berlíně jsem vždy velmi zaneprázdněný rozhovory s tolika lidmi, že jsem nemohl poslouchat celý jeho set.

V červnu budeš vystupovat na party Apokalypsa jako headliner druhé progressive/trance stage. Na minulé Apokalypse hrál tvůj kolega Marc Marberg a své hraní si očividně užil. Prozradil ti něco o této party, na co se můžeš těšit?
Ano, řekl mi několik pozitivních slov o této party…těším se! :-)

No a na co se můžeme těšit my, co si pro nás připravíš?
Určitě na poslední věci z Euphonicu a na zbrusu nové věci z dalších dobrých labelů a producentů smíchané s opravdu dobrými deskami, které jsem již několikrát hrál.

Bude to tvé druhé hraní v Čechách a opět v Brně. Jak se ti tu líbí? Měl jsi vůbec čas si to tu trošku prohlédnout?
Bohužel jsem tu posledně byl jen na krátkou dobu, protože jsme museli brzy ráno odjet. Doufejme, že příště budu mít více času se porozhlédnout kolem.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika