MXTronica: Luxus se vším všudy

MXTronica: Luxus se vším všudy

15. 05. 2006  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (2)
Je tomu bez mála měsíc, kdy jsme mohli ulevit svým peněženkám u vstupu a bezstarostně vyrazit na hvězdnou párty a nejinak tomu bylo i teď. Hurá na párty takzvaně “za SMSku“ s místem konání opět v Průmyslovém paláci.
Podle mého soudu je tento prostor jedním z nejhezčích co Praha muže nabídnout a zároveň je to památka s historii sahající do roku 1891 kdy byl tento prostor slavnostně otevřen ku příležitosti konání Zemské jubilejní výstavy. To bychom měli trochu dějepisu pro začátek, ale pojďme dál. Pateční večer se chýlil a spousta shod okolností mě zdržuje o trochu více než jsem čekal, proto teprve před pul dvanáctou přijíždím na Nádraží Holešovice, kde neváhám s čekáním na tramvaj a vyrážím příjemně teplou nocí směrem k nejstarší budově na Výstavišti.

hlavni stage

Jsem tu. Naskýtá se mi pohled na 51metru vysokou modře osvícenou prostřední věž paláce a pod ní oblouková ocelová konstrukce se skleněnou výplní rezonující pod vlnou beatu pocházející v dnešním případě z MXT stage. Osobně sem byl zvědavý, nedočkavý a pln očekávání po poté, co sem tu před měsícem zažil hodně kvalitní sponzorovanou party. Natěšeně očekávám co nám nabídne pro změnu tato párty. To už stojím u předsunutého vstupu což vytvořilo jakýsi meziprostor před vchodem do budovy takže návštěvníci měli možnost odejít z prostor paláce a nadýchat se čerstvého vzduchu. Prošel sem tímto prostorem a poté vstupuji dovnitř právě v dobu když hodiny odbíjí pět minut po pul dvanácté. První kam mě nohy nesou je levé křídlo s klenutím na stropě v čele s podiem pro djs. Děje se tak, vítejte na Red Lounge aneb největším chill-outu kterým sem kdy viděl .

red lounge

Jakže to tu vypadá? Na zemi položený červený koberec. Povětšinou červeně nasvícené čtyři dekorace ve tvaru kuželů uprostřed stage. Kterými je zároveň vymezen trochu vyvýšený prostor s umístěnými velmi pohodlnými sedačkami odkud není daleko k červeným barům umístěných na delších stranách tohoto křídla. Červená převládá i na velké projekci umístěné za zady dje. Červené sou i některé go-go tanečnice v přiléhavých oblečkách. Červenám se já při pohledu na takové množství krásných holek. Myslím že stačilo abych vás přesvědčil že Red byla opravdu červená. Z lákavého hudebního podnosu na dnešní večer v tuto dobu se podle line-upu podává švédský Stonebridge kterého bohužel slyším jen krátce poněvadž odcházím na vystoupení Mxt performance na hlavní stagi. Tahle show je podle mého názoru opět trochu něco jiného než většina lidí čekala. Nicméně při nejmenším se bylo na co dívat a zároveň i poslouchat.

sander kleinenberg

Nyní ovšem přišel čas k podávání hlavního chodu a to speciality dnešního večera. Prosím přivítejte Sandera Kleinenberga. Tento holandský dj a producent ovládal nepřiliž přeplněnou stage rozprostírající se pod hlavní věží paláce. Dalo se říci že v tuto dobu člověkem probíhaly návaly teplé energie navíc lahoda v podobě songu od Underworld a následně na to sladce vyslovená slůvka „Je t`aime“ ( „miluji tě“ ) začínal sem si v této kombinaci a v tuto chvíli připadat jako batole co nemá ani potuchy nad tím jak se jmenuje. Většina z vás si asi teď řekne sem se tam pořádně zřídil. Není tomu tak!Po malé chvíli na to si všímám ohnivé show ze 3 plamenometů umístěných na balkoně.Všechno se tím vysvětluje.

james zabiela

S čistým svědomím odcházím na bar dát si jednoho osvěžujícího panáka. Nuže v klidu sem dovychutnal zbytek tohoto vystoupení ale čas neúprosně letí a tak vyrážím na procházku po prostorách během které sem zaslechl klubovou hymnu ( snad neohratelnou věc) ti co se mnou nesouhlasí tak mi prominou toto moje nadšení, tou onou věcí je„Born Slippy“ od Underworld. Možná pro někoho je tato pecka už nudná a ohraná ale ten kdo měl možnost slyšet tento hit živě přímo od pánů stvořitelů určitě si vybavil jejich vystoupení a atmosféru s ním spjatou a nemohl zůstat ledově chladný. Je něco po třetí hodině to se už po zbytek párty uvelebuji opět na Red Lounge.

junior sanchez

Chlápka v šachovnicové mikině aneb Juniora Sancheze vystřídal francouzský mistr rytmu dj Falcon. I když jeho mix byl více než slušný ,aspoň pro mé uši, nabývám dojmu že lidí na červeném koberci stále ubývá. Hodina zase pokročila a mixážní pult změnil dnes naposledy svého majitele jinými slovy za gramofony se objevuje silueta dje Orbitha a začíná smršť na kterou jsme všichni od toho dje zvyklí.

Začátek tuším věc která pořád slaví úspěch a pokud zazní zvedne atmosféru v sále. Mám namysli Blur „song 2“. Počínaje tímto pozvednutím nálady se zase parket oživuje a lidi začínají opět trochu ožívat. Protancovávají se tak k šesté hodině ranní kdy doznívá pozdrav od skupiny Faithles.V očekávání konce této party se chystám odejít domu ale následně si lidi vyžádali ještě pokračování které na sebe nenechává dlouho čekat. Zůstávám taktéž jelikož zní další klasika tentokráte z kotlíku kterému vládnou páni Tomaz vs. Filterheadz a jejich „Sunshine“ Tímto tak vnesli sluneční záři na závěr této párty protažené až na bezmála pul sedmou nezbývá mi než říci že s pocitem dobře stráveného času mohu jít domu spát. Na tomto mejdanku sem nezaznamenal nic co bych mohl pořadatelům vytknout a tudíž děkuji za tuto kvalitně odvedenou práci a djům za jejich výkony.

konec

Obsáhlé fotoreporty z MXT naleznete od ozzbyho zde nebo od Járy zde

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Shoe
16. 05. 2006 | 21:13:02
+0 | -0
Jak je videt, tak Jervin ma dostatek zkusenosti...aby poznal, co je kvalita..a co je jen pozlatko!:)



Sice jakakoliv party je pozlatko...ale toto bylo kvalitni!:)
lada
15. 05. 2006 | 13:25:49
+0 | -0
jojojo,, ten chill out byl fakt masakr. A orbit jak prekvapil!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika