Drumeczech Ladies Special ve Žďáru nad Sázavou

Drumeczech Ladies Special ve Žďáru nad Sázavou

15. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dne 21.9. v klubu Angels Music Club zahraje rovnou 5 dam, které našli zalíbení ve zlámaných beatech. Všechny dámy patří do uskupení BasSistaz crew a jsou tak jedinou dámskou crew v našich končinách. A na koho že se to můžeme těšit?
Babe LN
Mnohým příznivcům drum and bassu jistě není potřeba představovat tuto matadorku a moderátorku Rádia1, která je jedna z prvních žen v čechách, kterou učarovaly gramofony. Začínala kolem roku 1993 nejprve na školních parties a jako chilloutová Djka, kdy v té době byla okouzlena pomalejšími beaty, přes něž se postupem času dostává k breakbeatu. V současnosti hraje převážně DnB, ač od ní můžeme slyšet sety s citlivou syntézou různých stylů. Babe LN vystoupila za svojí kariéru na nespočetně mnoha akcích a festivalech a zahrála si po boku takových jmen, jako jsou například Asian Dub Foundation, Transglobal Underground, Les Rhytmes Digitales, Carl Cox, Aphrodite, Nookie, LTJ Bukem a MC Conrad, Zinc, Ed Rush, High Contrast, D-Bridge, Fabio a další.

Kan-Jacca
V roce 2003, kdy poprvé zaslechla zlámané beaty, věděla jakou cestou se bude ubírat. Této hudbě přicházela čím dál tím více na chuť, v roce 2005 si koupila své první desky a začala hrát na gramofony. Její píle se jí vyplatila natolik, že si ještě ten rok zahrála na svém prvním festivale „Red Stone“. Od této talentované slečny můžeme očekávat set od raggajungleu přes techstep, jump-up, deep, neuro až po tekk nebo breakbeat, electro či acid ať už samostatně, či v kombinacích. V dubnu roku 2011 založila crew BasSistaz, která napovídá, že se jedná o oficiální odnož celoevropského sdružení žen v drumandbassu – Junglistic Sistaz. Měla tu čest zahrát si po bohu mnoha zahraničních DJů, jako například: Audiotrix, Futurebound, Panik, Mat Weasel Buster, Format-C, Keygen Kaotic, Miss Represent, Dapz, Wicked Squad, Krinjah, Domino, Shroombab, Cutoff, Mz. Revolution, Push, Miss Shina, Suburbass, Deadsilence Syndicate Band, Purple Unit, Dexorcist a další.

Snookey
Diky tomu, že se pohybovala ve společnosti přátel kutnohorského sound systému Ram´n´Bass se s gramofony a vinyly poprvé setkala v roce 2008. Do nich se na první pohled zamilovala a díky tomu se stala jejich členkou. Začínala jemnými dívčími beaty, a to liquid drum and bassem s převážně ženskými vokály. Od roku 2011 se stala také členkou dívčí crew, BasSistaz spolu s djkami Kan-Jaccou, Babe LN, Mary-J, Shifty a Little K8. DJane Snookey také patří k hlavním tvářím pravidelné běžící párty Ladies Rules. Hrála například s DJky: Katcha, Im Cyber, Babe LN, Kan-Jacca, Mary-J nebo Miss B. Zásadně jí ovlivňuje britská dnb scéna v čele s Chase & Status a High Contrastem. Z českých producentů nemůžeme opomenout Rida. Její doménou je ženský DnB, ale v současné době přechází i k tvrdšímu drum and bassu.

Ja-Ne
Tato slečna patří mezi přední undergroundové Djs na české drum and bassové scéně. Poprvé se za gramofony postavila roku 1997 v legendárním pražském klubu Punto Azul, kde tehdy pracovala. V té době pro ní bylo hraní relaxací, než si jí však všimnul DJ Touchwood a přemluvil jí k „veřejnému“ hraní. Toto byl pro ní ten správný impuls, díky kterému začla hrát po mnoha klubech v Praze. Díky její píly se vypracovala natolik, aby si zahrála na mnoha festivalech, kde doprovázela mnohé legendy DnB, jako např: Panacea, Fresh, Grooverider, Vector Burn, Dial8, Vlad + Dushka, B-Complex, Camo & Krooked a další. Od počátku své kariéry se zaměřuje na rychlé, taneční tracky s rovnější rytmikou a hutnými basovými linkami. Od roku 2012 se stala členkou BasSistaz DJane crew.

Little K8
Pětici DJek nám uzavírá mladá Djka Little K8, pocházející z temného Kladna, jejíž cílem je zzářit nejen v prestižních klubech v současném postmoderně globálním světě. Jak o sobě píše: „vysílá jiné ultrafialové vlny Drum and Bassu, převážně v křivkách liquidu. Mezi její oblíbené labely patří Good Looking Records a Hospital. Co se týče jejich oblíbených DJ´s, jsou to například Fresh, či High Contrast.

Dodal: Angels Club
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DRUM(E)CZECH - LADIES SPECIAL

Sobota 21. 9. 2013
Vstup: 80 Kč
Vystupují:
Babe LN, Kan-Jacca, Snookey, Ja-Ne, Little K8
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika