Never SOL vydává debut Under Quiet

Never SOL vydává debut Under Quiet

18. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Podmanivě atmosférický, křehký, poetický, osobitý i tajemný – přesně takový je debut Never SOL, alter-ega talentované zpěvačky, klavíristky a skladatelky Sáry Vondráškové, který vychází pod názvem Under Quiet v pátek 27. září u Supraphonu. Křest alba proběhne o den dříve v pražském Paláci Akropolis v rámci koncertní série Euroconnections.
Hosty budou Kateřina Šantrochová aka Sant Roche, která má na albu se Sárou duet, producent alba Jan P. Muchow a Floex. Deska, na níž nechybí podmanivá balada “Lay Down” z filmu Davida Ondříčka “Ve stínu”, zaujme na první poslech svébytnou kombinací elektroniky a živých akustických nástrojů, stejně jako neotřelou a zajímavou prací s vokálem. Svůj podíl na tom má nejen Sářino hudební vzdělání (od ranného věku hraje na klavír, studovala populární zpěv na konzervatoři a jazzový zpěv na VOŠ Jaroslava Ježka), ale i hudba a umělci, kteří ji inspirují.

Never SOL

“Hodně mne ve vnímání a skládání muziky ovlivňují ženské interpretky, skladatelky a producentky, které se nenechají svazovat obvyklými pravidly techniky zpěvu či zavedenými přístupy ke skládání a produkování. Beru je jako vizionářky. Těmi nejdůležitějšími pro mne jsou Emika, Bat For Lashes, St. Vincent a Cat Power. Obecně si pak myslím, že je důležité poslouchat co nejvíce hudby a to včetně té, která – co se stylu týče – zdánlivě nesouvisí s tím, jak se vyjadřuji v hudbě já,” vysvětluje Vondrášková, jež se poprvé představila se svou sólovou tvorbou zhruba před třemi lety v pražském café V lese.
 

“Dřív jsem zpívala s jazzovým kvartetem a měla pár kapel, ale až teď vnímám, že to, co dělám momentálně, je tím, k čemu jsem všechno směřovala. Jako Never Sol cítím, že se projevuju přesně tak, jak to má být. Možná je to tím, že jsem našla způsob, kterým se dokážu nejlépe a nejprůzračněji vyjadřovat. Vlastní písničky už píšu déle, ale až v posledních letech vše dostalo jasnější formu a nějaký smysl,” říká ke svým začátkům nyní čtyřiadvacetiletá hudebnice s na svůj věk až nečekaně vyzrálým hlasem.

Sářin talent a potenciál ostatně potvrzuje fakt, že ji respektovaný producent Jan P. Muchow, který se na desce podílel také autorsky, považuje za nejvýraznější osobnost nastupující generace stejně jako to, že její sólové věci, ale i třeba hostování ve Floexově písni “Gone” bodují jak u odborné ktitiky, tak u posluchačů (viz např. tuzemská hitpárada Velká sedma Radia 1).

Neméně důležitým aspektem je ale také skutečnost, že s hudbou Never Sol je neoddělitelně spjatá do detailů promyšlená, velkoryse pojatá a svým způsobem artově magická vizuální prezentace. Ta dodává společně se Sářinou skvělou angličtinou a výjimečným talentem (je autorkou hudby i textů) už tak hodně originální tvorbě další rozměr. Posouvá ji daleko za hranice zdejší scény a činí z debutu “Under Quiet” bez jakékoliv nadsázky skutečně světovou a aktuální desku.

Termíny podzimních koncertů Never Sol:
26. 09. Praha, Palác Akropolis - Křest alba Under Quiet v
17. 10. Brno
19. 10. Zábřeh na Moravě – akce Jazz in Hall
23. 10. Plzeň

Tracklist Never Sol – Under Quiet
1) Lake
2) Hands
3) Run With The Wolves
4) Places
5) Breathe
6) Lay Down
7) The Dive
8) Eyes Skin Move
9) Burning
10) Saint Fly (Káča & Sara)
11) Zero
12) Femme Fatale

Dodal: Lukáš Kadeřábek, SUPRAPHON a. s.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 26. 9. 2013
Vstup: 190 - 250 Kč
Vystupují:
NEVER SOL (CZ) - křest alba + special guest HILDE MARIE KJERSEM (NO)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika