Už příští úterý vystoupí v Roxy 65daysofstatic

Už příští úterý vystoupí v Roxy 65daysofstatic

02. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do Prahy dorazí už příští úterý legendární 65daysofstatic, kteří svým pojetím instrumentálního post-rocku dokázali zaujmout fanoušky alternativy od Londýna až po Japonsko a v Praze představí své čerstvé album Wild Light. Neméně kvalitním suportem bude nadějná australská formace Sleepmakeswaves.
65daysofstatic se u nás představili samostatně v roce 2007 v rámci tour ke svému třetímu albu The Destruction of Small Ideas nebo jako support na koncertě kultovních The Cure v roce 2008. Na začátku října vydali nové album Wild Light, které vzbudilo velký zájem netradičním až experimentálním zvukem. K úspěchu jistě přispěl i tak trochu psychedelický 3D klip k singlu The Prisms (odkaz níže).
 

„Přiznám se, já nečekal, že mě ještě 65daysofstatic nějak překvapí, ne teď a ne takhle. Ale stalo se.“ glosoval před několika dny hudební publicista Jiří Jakoubě. Nová deska posunula 65dayofsstatic na jejich cestě k co největší rozmanitosti a originalitě a stala se také dalším aspektem, jež dělá z koncertu 65dos v ROXY očekávaný zážitek z kategorie výjimečných a neopakovatelných.

Sleepmakeswaves je post-rocková formace z australského Sydney, která vznikla v roce 2006 a od té chvíle obdařila fanoušky atmosférického rocku třemi alby včetně v rámci žánru netradiční nahrávky remixů „...and then they remixed everything“, která vyšla v lednu tohoto roku. Nicméně albem, které neznámou australskou skupinu velmi rychle zařadilo mezi sledované talenty, je nepochybně nahrávka „...and so we destroyed everything” z roku 2011. Na tomto albu Australani překvapili svou dynamikou a zároveň je zde viditelná snaha “očistit” kytarový zvuk a obohatit ho o elektronické vlivy. Neotřelý zvuk byl oceněn zejména v USA, kam kapela také následně vyrazila na úspěšné turné. Stále častěji se objevovalo srovnání s velikány žánru jako Mogwai či Explosions in the Sky, i když dle vyjádření členů kapely, mají spíše blíže k těžším vahám jako Russian Circles nebo Rosetta.

Vrcholem této gradující kariéry je tak společné evropské turné se 65daysofstatic, které má za cíl uspokojit fanoušky žánru lačnící po atmosférických a dynamických koncertech. Ať už preferujete 65daysofstatic nebo Sleepmakeswaves, jedno je jasné. V ROXY půjde o výbušný a pohlcují atmosférický koktejl jdoucí od zádumčivé melancholie přes kytarové gradace až po neurotický nátěr plný emocí, hudební invence a obrovského nasazení.

Předprodej: 340 CZK + poplatky na Ticketportal a Ticketpro.
V NoD za zvýhodněnou cenu – nod.roxy.cz

Facebook událost: www.facebook.com/events/175163455984109/

Více informací na: www.roxy.cz

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

65DAYSOFSTATIC - EUROPEAN TOUR 2013

Úterý 8. 10. 2013
Vstup: 340 Kč v předprodeji
Vystupují:
65daysofstatic (UK), Sleepmakeswaves (Austrálie)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika