The Sounds s novým albem v Lucerna Music Baru

The Sounds s novým albem v Lucerna Music Baru

11. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na víkend se těší každý a stejné je to i s novým albem Weekend od švédských indie rockerů The Sounds, které vyjde 29. října. Do Prahy jej přivezou 20. listopadu a podporu jim obstarají krajané Viktor & The Blood.
Weekend zní jako album znovuzrozené energické kapely - “Weekend je takové to – zpátky k základům,” říká Jesper Anderberg (klávesy/kytara). “Když jsem začal psát písničky na naše nové album, měl jsem v hlavě určitý rytmus. Rytmus pětičlenné kapely, která spolu hraje už pěkně dlouho. Nechtěli jsme ty písničky překomplikovat, chtěli jsme, aby zněly tak, že jsme jen otočili knoflíkem zesilovače a začali hrát.”

The Sounds

Od punkově taneční úvodní skladby “Shake Shake Shake” a "Take It The Wrong Way", která připomene jejich debut, přes okouzlující “Hurt the Ones I Love” až k “šedesátkové” písničce “Emperor” má Weekend pro The Sounds tolik typický indie rockový “sound”, který kapela dál rozšiřuje. Nejvíce je to slyšet ve vyklidněné titulní písni "Weekend" a skvěle taneční "Great Day", které obě začínají akusticky a postupně se rozjedou do frenetického hudebního ohňostroje.
 

The Sounds procestovali svět, hráli v malých klubech i na festivalech, pořídili si nahrávací studio, kde připravili zatím své poslední album Something To Die For. Tyto zkušenosti přivedly Weekend k producentovi Alexu Newportovi (Bloc Party, Death Cab for Cutie, City and Colour, Frank Turner, At The Drive-In, The Mars Volta), který kapelu vzal do legendárního studia Svenska Grammafon Studion, kde nové album vzniklo. The Sounds vznikli v roce 1998 ve Švédsku, stali se senzací alt-rockové scény díky svému debutovému albu z roku 2002 Living in America a úspěšným singlům “Seven Days a Week”, "Rock'n Roll". S hvězdnou zpěvačkou Majou Ivarsson stojí The Sounds v popředí hudební scény se svými hity “Tony the Beat”, "Painted By Numbers", "Song With A Mission", "No One Sleeps When I'm Awake", “Beatbox”, “Something to Die For” a “Dance with the Devil”.

Viktor and The Blood

The Sounds také oznámili support svého letošního evropského tour, kterým bude švédské trio Viktor & The Blood. Pražská zastávka turné se uskuteční 20. listopadu v Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 400,- Kč + poplatky k zakoupení v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream a na webu www.musicbar.cz, v pokladně LMB bez poplatku. Na místě v den koncertu za 500,- Kč.

Více info na www.musicbar.cz

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE SOUNDS

Středa 20. 11. 2013
Vstup: 400 - 500 Kč
Vystupují:
The Sounds (SWE), Viktor & The Blood (SWE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika