Peter Kruder poprvé v Praze

Peter Kruder poprvé v Praze

23. 05. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Peter Kruder se představí živě v klubu Radost FX dne 26.05.2006 ve svém tříhodinovém setu po boku s residenty nové noci BLISS Petra Brauna a Petra Moskita.
PETER KRUDER, jako jeden ze zakladatelů světoznámého rakouského dua přijíždí poprvé do naší metropole, aby potvrdil kvality svého neméně známého kolegy Richarda Dorfmeistra, který na rozdíl od Petera Krudera navštívil Prahu již několikrát.

kruder

Všechno to začalo v roce 1993, když se Peter Kruder, tehdy člen hiphopové formace Moreaus, zmínil rakouskému spoluhráči Richardu Dorfmeistrovi, který tehdy působil se svou kapelou SIN, že nápadně připomínají dvojku Simon and Garfunkel. Rozhodli se sestříhat EP ,,G-Stoned“ aby mohli imitovat klasické Bookends Richarda Avedona. Dopad jejich počínání byl šokující a ohromný zároveň. Fenomén K&D dostal dodatečný impuls, jakmile získal podporu Gillese Petersona, Marka Jonese z Wall of Sound a Williama Orbita.

Během několikaleté spolupráce jsou K&D neustále zcela vytížení. Stejně jako Dorfmeister se svým bokovým projektem Tosca nezůstal pozadu ani Peter Kruder se svým Peace Orchestra a ještě si k tomu naložil dobře se vyvíjející spolupráci s formacíi Fauna Flash na projektu Voom Voom.I přes veškeré vedlejší aktivity většinu jejich práce tvoří účelové singly pro kompilace a četné remixy pro přední mezinárodní producenty jako United Future Organization, Roni Size, Rockers Hi Fi, Lamb, Depeche Mode, Fila Brazila, David Holmes nebo Madonna. Myslím, že je nutné podotknout, že tento výčet hovoří o nemalé kvalitě vzhledem k jisté vybíravosti těchto věhlasných jmen, kteří na své singly nenechají ,,sáhnout“ jen tak někoho. Většina zmíněných remixů byla shromážděna na dvoj-kompilaci The K&D Sessions na Studiu K7. Tato nahrávka zamíchala kartami natolik, že se v krátké době prodrala na přední pozici v žebříčku CMJ’a RPM a navazuje tak na úspěch DJ setu pro sérii K&D’s DJ Kicks.

Peter Kruder a jeho kolega jsou tvůrci zvuku určité značky, míchají těžké basové tracky na první dobu s epickými zvukomalbami a breaky v rychlém tempu s hlubokým vídeňským feelingem. Výsledkem je pak, že skladby působí křehce, ale vždy mají výsostný smysl pro ten nejideálnější timing, stejně tak jako pravou úspornost v instrumentaci i aranžmá. Stručně řečeno v K&D setech nalezneme inspiraci a čerpání z rytmiky klasického funku, elektrojazzu, deep soulu, hip hopu, synchronizací, drum&bassu a řady jiných vlivů.

Co dodat?... tedy opravdová lahůdka pro hudební nadšence, kteří mimo kvalitní produkce ocení i kvalitní reprodukci klubu Radost FX. V pátek 26.05.06 se o tom můžete přesvědčit na vlastní uši!!!



0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika