Borgore na Warm Up Party Rock for People

Borgore na Warm Up Party Rock for People

30. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poděkování za skvělou atmosféru na letošním Rock for People a zároveň první předzvěst ročníku 2014 připravil pro všechny hudební fandy tým festivalu. 6. 12. v MeetFactory rozpálí žhavou Dubstep Lucipher Night izraelský Borgore, jehož set na letošním RfP řada znalců a fandů staví výš než loňské vystoupení neméně hvězdného Skrillexe.
Podpoří jej výtečná sestava DJů z celé Evropy i Čech - Bass Drop z Německa, francouzský DJ S-BisH, česko-britský Ollie Torr a čeští Hlava, Low Tact či Magnet.
 

Warm Up Party Rock For People 2014 v Meet Factory 6. prosince odstartuje v 21 hodin. Vstupenky si můžete zajistit v předprodeji na www.ticketsforpeople.cz za 500 Kč, na místě pak budou k mání za 600 Kč. A mimochodem: jubilejní, dvacátý Rock for People se v Hradci Králové uskuteční od 3. do 5. července 2014!

Borgore, občanským jménem Asaf Borger, se narodil v roce 1987 v Tel Avivu. Začínal jako jazzman a posléze bubeník izraelské death metalové kapely Shabira (už zde si lze všimnou podobného „mládí“ jaké prodělal jeho žánrový kolega Skrillex). Na dubstep se vrhl poté, co slyšel v jednom z hipsterských barů v Tel Avivu několik tracků Screama a Bengyho.

Svůj styl nazval gorestep: ve skladbě Saturday Night se mu poprvé podařilo namíchat originální směs rytmických vzorců metalu a dubstepu. Po roztržce s bigotnější částí dubstepové scény založil vlastní label a internetovou komunitu Buygore, jeho první dva počiny se sobě vlastní dávkou ironie a humoru pojmenoval Borgore Ruined Dubstep Pt.1 a Pt.2.

Borgorův originální styl, jenž se pohybuje mimo zavedené škatulky, si získal širokou základnu fandů po celém světě. Jeho muzikálnost mu dovoluje pracovat s mnoha vlivy a produkovat tak dráždivý výsledný mix, který nepostrádá atakující energii, řádnou dávku sex-appealu i nadhled a svérázný humor. Jeho spolupráce sahá od M.I.A. přes Britney Spears po Metallicu či Bring Me the Horizon. Loni se vokálního partu v tracku Decisions ujala americká megastar, herečka a v současnosti velmi kontroverzní postava hudební scény, zpěvačka Miley Cyrus. Letos pak Borgore zaujal singlem a EP Wild Out s americkým rapperem Waka Flocka Flame.

Vedle řady fandů se přirozeně ozývá i část publika, která mu nerozumí, prostě jej „hejtuje“. Borgore to komentuje výstižně, s pozoruhodnou analytickou hloubkou a citlivostí: „Nevím, co se s lidmi teď děje. Místo, aby neměli rádi autorovo dílo, což je samozřejmě legitimní, přenášejí nenávist na něj osobně. Myslím, že tohle je celá ta kultura Twitteru a Facebooku, kde se umělec nemůže ukrýt do soukromí a kdokoli se k němu může dostat. Nejdřív mě to rozhodilo, protože jsem nikdy nikomu nic zlého neprovedl, ale časem jsem pochopil, že čím dále se dostaneš, tím více nepřátel budeš mít a nic s tím nenaděláš…” Pro většinu fans však platí slova, jimiž vyjadřuje vděčnost všem, kteří mu svým zájmem zejména v Evropě a USA pomohli k tak intenzivnímu nástupu na světovou scénu: “Je to skvělý pocit, ale také velká odpovědnost, protože každý krok, který uděláš, bys měl udělat tak, abys fanoušky nenechal ve štychu. Moc bych si přál, abych mohl s každým promluvit a osobně mu poděkovat a říct, jak moc jsem za všechno vděčný…”

Jeho set na letošním RFP potvrdil Borgorovu výsadní pozici na taneční scéně a dle mnohých překonal loňského kolegu Skrillexe. Proto je tento zábavný a někdy prostořeký hudebník tím pravým, kdo vytvoří most mezi Rock For People 2013 a 2014. A snad se tomuto schopnému izraelskému chlapíkovi, který nejde pro mystifikaci, ironii a ostřejší slovo v diskuzi i vypípatelné výrazy v textech nikdy daleko, jednou splní jeho největší životní přání, které přednesl v interview pro britskou MTV, tentokrát zamyšleněji než obvykle a s vážnou tváří: “Modlím se za mír, jednou bych si chtěl zahrát v zemích, které sousedí s mojí, to je můj největší sen…”

Dodal: Michaela Braná, SMART Communication s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DUBSTEP LUCIPHER NIGHT

Pátek 6. 12. 2013
Vstup: 500 - 600 Kč
Vystupují:
DJ Borgore (Izrael), Bass Drop (DE), S-BisH (FR), Ollie Torr, Hlava, Low Tact, Magnet
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika