Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách

Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách

02. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Sto zvířat přichází s novým albem, které je nejen o zvířatech, nejen pro děti a nejen pod stromeček. Téma tak trochu jiných písní, bylo ve vzduchu už několik let a to nejen kvůli těm 18 dětem, které členové kapely mají.
Textař a saxofonista Tomáš Belko vytáhl ze šuplíku texty, které mnohdy vznikly už v jeho adolescentním věku, doplnil je několika současnými a vzniklo tak zatím nejhravější a nejpestřejší album kapely, kde pod hudbou je podepsán zpěvák a perkusionista Honza Kalina a jedná se tak o "manželský" projekt této letité autorské dvojice.

V textech 15 písní a jedné básničky, které na albu naleznete, ať už je to Nechutná čivava, Lamy a větrolamy, Potkala vrána pelikána, Opravdový mlž, Hacienda nebo Sušená švestka, se vychází z rozpočítadel, bajek nebo dětských říkaček, ovšem Tomáš Belko je posouvá významově ostře do "svého" zvláštního světa a děti rozhodně nešetří. Mnohdy to působí tak, že Zvířata natočila i svoje nejdrsnější album, ale letitá otcovská a pedagogická zkušenost obou tvůrců mluví jasně: dítě je rovnocenný partner a tudíž není třeba ho nijak  podceňovat, ale ani zbytečně rozmazlovat...

Sto Zvířat - 100 Zvířat

V hudbě, která je pro jeho rukopis typicky rytmická, vzdává Honza Kalina hold svým oblíbeným kapelám a to napříč žánry. Proto tu najdete nejen ska a reggae, ale starý swing, doo-wap, latinu, ethno, rockabilly i vojenský pochod. Zkrátka takový pokus o malou hudební encyklopedii, aby děti měly šanci seznámit se i s žánry, které se v rádiích příliš nehrají. Na albu kromě kompletní desetičlenné sestavy Sto zvířat (Jana Jelínková - zpěv, Honza Kalina - zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr - kytara, Petr Hostinský - zpěv, klávesy, Wilco Versteeg - baskytara, Miki Nop - bicí, Tomáš Belko - tenorsaxofon, Jiří Hanzlík - barytonsaxofon, Martin Kachna Líska - trombon, Pavel Herzog - trubka) hostují stálí spolupracovníci kapely: vokalista a multiinstrumentalista Filip Nebřenský, saxofonistka Markéta Smejkalová, vokalistky Alena Průchová, Kateřina Augustinová, Zuzana Ďurdinová a mnozí další.

Každá píseň má navíc jakéhosi patrona, který je mimořádnou Zvířaty oblíbenou osobností a je zároveň mistrem ve svém oboru, zde však hraje na zcela absurdní nástroj. A tak na albu uslyšíte Radima Hladíka hrát na tenisovou raketu, Marka Ebena chrastit na dešťovou hůl, Jaroslava Svěceného hrát smyčcem na ramínko, Báru Polákovou tleskat, Františka Kopa bublat brčkem v limonádě, Roberta Kodyma hrát na nafukovací balonek, Jaroslava Uhlíře na triangl, Jiřího Macháčka pochodovat, Davida Černého hrát na guiro, divadelníky VOSTO5 luskat, mistra Evropy v boxu Ondřeje Palu hrát rukavicí na kopák a mnoho dalších oblíbenců kapely účinkovat v naprosto nečekaných partech.Album TLUSTEJ CHLAPEČEK SE VČELOU V KALHOTÁCH vychází 1.12. 2013, stejně jako 4 předchozí alba STO ZVÍŘAT na labelu 100PROmotion.

" Probuďte ve vašem dítěti ZVÍŘE! (Jestli už se dávno neprobudilo...)"

Dodal: Šimon Kotek, 100 Promotion
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika