Britským Hurts v Incheba Aréně předskočí Luno

Britským Hurts v Incheba Aréně předskočí Luno

04. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 8. listopadu se v pražské Incheba Aréně uskuteční koncert briské kapely Hurts, která do Prahy dorazí se zcela novou show. Hurts oznámili i jméno předkapely, kterou se stane tuzemská skupina Luno. Vstupenky jsou v předprodeji za 720 Kč.
Luno vzniklo na konci roku 2009. V roce 2010 vytvořili a nahráli desku, která čítala 8 skladeb, a jejíž pomocí o sobě dali vědět. V lednu následujícího roku tuhle nahrávku pokřtili v Paláci Akropolis, aby se tam za rok znovu vrátilii a pokřtili EP Litato (2012), které si (stejně jako jejich eponymní debut) vydali pod svým vlastním labelem. Litato (zkratka z Love Is The Answer To All) poodhalilo romantickou duši Luno, která nebyla tolik na jejich "syrovějším" debutu slyšet. Na konci roku 2012 vydali druhou dlouhohrající desku s názvem Zeroth, tentokrát pod vydavatelstvím Indies Scope. S produkcí alba jim pomáhal Tuzex aka Pavel Litvaj ze spřátelené kapely Super Tuzex Bros. Po křtu desky v Roxy a turné se na půl roku odmlčeli kvůli zpěvaččině cestě do zahraničí. Momentálně je Ema Brabcová již zpět a kromě koncertů Luno připravuje další EP.

Luno

Za svou poměrně krátkou existenci již Luno odehrálo dost koncertů a objelo mnoho zajímavých festivalů doma i v zahraničí. Zahráli si například na zimním Pohoda Festival v Trenčíně, na Grape Festivalu v Piešťanech, na Colours of Ostrava, na Europavox ve francouzském Clermont Ferrand, na Wave Gotik Treffen v Lipsku, předskakovali americkým She Wants Revenge nebo Vivian Girls...

Frontmankou kapely je Ema Brabcová známá z elektropopové Khoiby, která svého času předskakovala i The Cure v Berlíně. Dalším neméně známým členem Luna je basák Šmity, který kdysi s Emou založil Roe-deer, hrál v Prostitutes a za poslední roky několikrát procestoval Evropu jako zvukař Black Lips. John Janečka je bubeník prvního kalibru, který se proslavil v Southpaw, hrál s Glenem Hansardem a nyní hraje ještě se kapelou Piano. Posledním členem Luno je Martyn Starý, který je i přes své jméno z Luno nejmladší. I přes to si ale Martyn stačili vybudovat svým "zvukem kytary" na české indie scéně už svoji pověst. Martyn má ještě svou kapelu Holden Caulfield.

Vstupenky na koncert jsou k zakoupení za 720,- Kč + poplatky v předprodejích Eventim, Ticketpro a Ticketportal.

Více info na:
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HURTS

Pátek 8. 11. 2013
Vstup: 720 Kč
Vystupují:
HURTS (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika