Američtí Yo La Tengo dnes v Paláci Akropolis

Američtí Yo La Tengo dnes v Paláci Akropolis

06. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kapela Yo La Tengo, legenda americké indie scény, pro svoji tuzemskou premiéru 6. listopadu v pražském Paláci Akropolis připravila koncertní program, který bude mít dvě poloviny. Mezi první akustickou a druhou elektronickou částí bude přestávka, celý koncert potrvá 2.5 hodiny.
Yo La Tengo proto začnou hrát již v 19 hodin, dveře klubu jsou otevřeny od 18 hodin. Vstupenky na tuto událost, která je takřka povinností nejen pro všechny obdivovatele tamější nezávislé scény, budou kromě sítě Ticketpro k dostání i na místě před koncertem.

Yo La Tengo

Yo La Tengo, jedna z nejrespektovanějších a nejdéle existujících kapel americké indie scény, představí kromě starších písní také své nejnovější, celkově již osmnácté, album Fade, které řada kritiků označuje jako jedno z nejlepších v jejich historii. Trio ve složení Ira Kaplan (kytary, klavír, zpěv), Georgia Hubley (bubny, klavír, zpěv) a James McNew (baskytara, zpěv) dokázalo za téměř třicet let existence úspěšně koncertovat v nejlepších halách i muzeích, ovládnout žebříčky hodnocení, nahrát melodii ze seriálu Simpsonovi, představovat Velvet Underground ve filmu I Shot Andy Warhol, vystupovat s nejvýznamnějšími jmény hudební historie i založit prosincovou tradici osmi koncertů v Hobokenu, New Jersey, odkud pocházejí.
 

Yo La Tengo založili manželé Ira Kaplan a Georgia Hubley v roce 1984 v New Jersey. Jejich jméno znamená ve španělštině „Mám to!“ a pochází z jedné příhody z prostředí baseballu. S dalšími hudebníky, které vybrali v konkurzu, o dva roky později vydali první desku Ride The Tiger. V roce 1987 přicházejí s dalším počinem New Wave Hot Dogs, o další dva roky později s deskou President Yo La Tengo, kterou si získali první přízeň kritiků. Album Fakebook z roku 1990 je zajímavé tím, že jde o soubor akustických coververzí oblíbených skladeb obou zakladatelů, nových písní i předělaných z minulosti. Další nahrávky pak přicházely v rytmu jednoho až tří let, až se celkové číslo včetně zatím posledního Fade ustálilo na osmnácti. Podíleli se také na hudbě k několika filmům. Od roku 1992 hrají Yo La Tengo v současné sestavě Ira Kaplan, Georgia Hubley a James McNew. Jsou známi také svojí schopností hrát nejrůznější coververze, které vydali na desce Yo La Tengo Is Murdering the Classics. Album Fade kapela nahrála s producentem Johnem McEntirem v Chicagu, jinak známým jako člen kapely Tortoise a vyhledávaným studiovým producentem. Sami výsledek nazývají jako své nejpřímější, nejosobnější a nejsoudržnější album s tématy, které se týkají života i stárnutí.

Koncert pořádá agentura Charm Music.

Více informací na: www.charm-music.cz

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

YO LA TENGO

Středa 6. 11. 2013
Vstup: 550 - 590 Kč v předprodeji
Vystupují:
Yo La Tengo (US)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika