Nick Cave & The Bad Seeds v Praze už za týden

Nick Cave & The Bad Seeds v Praze už za týden

15. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Evropské turné Nicka Cavea a jeho kapely se už za týden zastaví v České republice a z nadšených reakcí návštěvníků londýnských koncertů je zřejmé, že to bude nezapomenutelný zážitek. Superlativy hýřící recenze naznačují, nač se mohou návštěvníci jediného tuzemského koncertu, 22. 11. v Tipsport Areně, těšit.
V první polovině show zazní téměř všechny skladby z nového alba Push the Sky Away, druhá polovina patří starším, dobře známým hitům The Bad Seeds. Jak referuje např. GQ British Magazine, od chvíle, kdy Nick Cave, oděný do typické černé, uvedl první píseň We Know Who UR z alba Push the Sky Away, bylo jasné, že on i The Bad Seeds jsou ve skvělé formě a je třeba s nimi stále počítat. Opět se naplno projevila Caveova schopnost navodit energií nabitou atmosféru a přivést publikum do varu. U písně Love letter zpěváka doprovodil jen klavír a housle. Baladu Stagger Lee Nick Cave nečekaně proměnil v duet s jednou z fanynek, kterou na pódium vytáhl přímo z publika. Během písně Higgs Boson Blues přitiskl dlaň dalšího z diváků na svou propocenou černou košili s otázkou, zda cítí tlukot jeho srdce...
 

S Nickem Cavem a The Bad Seeds do Evropy poprvé coby předskokanka přijíždí Shilpa Ray, Američanka s indickými kořeny, přezdívaná Ella Fitzgerald pro 21. století.

Nick Cave and The Bad Seeds

Zbývající vstupenky na koncert Nick Cave & The Bed Seeds, 22. listopadu 2013 Praha, Tip Sport Arena, Výstaviště Holešovice jsou v předprodeji v sítích Ticketpro a Ticketprotal: stání 1 350 Kč / nečíslované sezení 1 550 Kč / V.I.P. 2 500 Kč. Koncert pořádá 10:15 Entertainment, s.r.o.

Nick Cave & The Bad Seeds
Nick Cave & The Bad Seeds jsou dnes jednou z kritikou nejlépe hodnocených hudebních formací. Současní The Bad Seeds – Nick, Warren Ellis, Jim Sclavunos, Martyn Casey, Thomas Wydler a Conway Savage – spolu hrají téměř dvacet let. Kapelu zformoval Nick Cave po rozpadu skupiny The Birthday Party v roce 1982, jejich debutové album From Her To Eternity vyšlo v roce 1984.

Sám Nick Cave patří k nepřehlédnutelným uměleckým osobnostem světové kultury. Rockový hudebník, skladatel, básník, herec, spisovatel a scenárista... Narodil se v australském městečku Wangaratta jako třetí ze čtyř dětí. Jeho otec vyučoval na střední škole angličtinu a matematiku, maminka byla knihovnice. Ve dvanácti letech kvůli kázeňským prohřeškům musel změnit školu, nastoupil do přísnější internátní školy v Melbourne. První kapelu, ze které později vznikli The Boys Next Door, založil už na střední škole. Nick Cave byl autorem hudby i většiny textů. Po rozpadu skupiny v roce 1983 zakládá The Bad Seeds. Cave je také úspěšným autorem filmové hudby (např. ve známém filmu Wima Wenderse Nebe nad Berlínem jsou dvě Caveovy písničky a spolupracoval i na dalším Wendersově filmu), dvakrát si zahrál vedlejší roli. Caveův život je plný dramatických zápletek – má za sebou drogovou zkušenost, dny v londýnských squatech, v Západním Berlíně i v Brazílii, bouřlivé osudové lásky, dobře zná přízeň i zatracení publikem a kritikou. Všechno se odráží v jeho písničkách, které nikdy nebyly jednoduché a laciné.

Dodal: Alice Titzová, 2media.cz s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Pátek 22. 11. 2013
Vstup: 1350 Kč stání, 1550 Kč sezení v předprodeji
Vystupují:
Nick Cave & The Bad Seeds, Shilpa Ray (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika