Flow s Jamesem Zabielou

Flow s Jamesem Zabielou

20. 11. 2013  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Další díl Roxy noci Flow, další zajímavý host. Dvě fakta doprovázející nejen uplynulý pátek, nýbrž takřka každou party pod touto hlavičkou. Duo Roman Rai & Fatty M nám tentokráte naservírovalo Jamese Zabielu, a to je chod, co se neodmítá, ba naopak vychutnává, co to jen jde, a že to šlo.
Že Flow je jistota na našem, jinak vcelku pusto prázdném, moři, je už dlouho známo, a tak není divu, že i daleko po půlnoci, byla před vchodem stále fronta deformující se do tvaru písmene V, kde nejužší bod, byly dveře a ty jako trychtýř, po malých dávkách, vpouštěly dovnitř další a další, co chtěli slyšet Zabielu, vidět Zabielu, tančit na Zabielu, pít s přáteli, kalit společně i sami s sebou. Do sytosti, do rána. Ve tmě, prostoupené světly a stroboskopem, co tu a tam diktoval tempo a odhaloval záblesky tváří jako negativy.

James Zabiela
James Zabiela v Roxy v roce 2009.

Parádně rozjetá noc, jak je ostatně zvykem, cvrkot na baru i na wc. Klídek v chill outu a nervózní očekávání, zatímco si James chystal vše potřebné. A že toho bylo. Nejvíce čněl Ipad, který používá mimo jiné i Robert Babicz. Mám rád Roberta Babicze a nezmiňuji jej náhodou. Oba pánové jsou fajnšmekry mezi producenty, co si s každým zvukem svých tracků vyhrají, jakoby to byl diamant, právě objevený a přichystaný oslnit svou krásou všechny, co jej kdy spatří. Pojítkem je i Zabielův track Blame, který zní parádně jak sám o sobě, tak i v Babiczově remixu. Rozdílem je pak samotné hraní, kdy Babicz hraje vyloženě live a dokonale přetavuje do setu nálady ze svých tracků, uvolněné, zasněné i tanečně rozjeté. To James hrál inkriminovanou noc o poznání tvrději, leč přesto s citem a to přesným jako hodiny, co kdesi v dáli odbíjeli půl druhou, tedy start jeho setu.

Jeho set se ani náznakem neotřel o provařené tracky, byl postavený na hutných beatech a okořeněný přechody do Jamesova dřívějšího stylu breakbeatu. Trochu mi tím připomínal Laurenta Garniera, který, pro změnu plynule přechází do DnB a zase zpět, což na tom samém místě, na jakém právě James přiváděl dav k šílenství, rovněž před x lety předvedl. Podobný byl i styl jakým si hraní James užíval. Působil, jakoby byl stále na startu své kariéry a živé hraní jej neskutečně naplňovalo stále znova a znova, odkazujíce metaforou na stále bezedný pohár, co nemá nikdy dost a chce stále víc. Stále víc energie odaržené od lidí pod ním zpět. Beat jako tep jeho srdce, beat jako metronom udávající tempo jeho života. Tempo přetavené do pohybů nad mixem a dalšími Pioneer mašinkami, co se na jejich vývoji sám podílel. Vydláždil si tak cestu ke svému preciznímu mixu, co se jen tak nevidí, pardon, neslyší.
 

Video není dvakrát kvalitní, stát staticky takřka nešlo a neustálý nával lidí na stage, co chtěli být Jamesovi co nejblíže, případně mu koukat pod jeho zázračné ruce, to lehce komplikoval. Ale díky Bohu za něj. Díky davu dobře naladěných lidí, party žila a spolu s ní i James a následně Fatty M s podobně ulítlými, ale vkusnými pohyby, co evokují další a další tanec až do okamžiku úplného ticha a znamení rána a konce na samém začátku nového dne. Víc takových nocí.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW - JAMES ZABIELA

Pátek 15. 11. 2013
Vstup: 200 Kč v předprodeji
Vystupují:
James Zabiela (UK), Roman Rai, Fatty M, Eddie Mur, Zjook, VJ Quark
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika