Shapeshifter přivezou do Prahy novou desku

Shapeshifter přivezou do Prahy novou desku

19. 12. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fanoušci taneční hudby nastražte uši! Do Česka se 3. dubna vrátí novozélandská skupina Shapeshifter. Svůj pověstný energický mix elektroniky, drum & bassu a heavy soulu předvede fanouškům v pražském Lucerna Music Baru, kam přiveze nové album Delta.
Rekordy trhající turné po Novém Zélandu, vystoupení na zásadních festivalech jako Glastonbury, Parklife, The Big Chill, vyprodané koncerty po celé Evropě, plná polička hudebních cen, spolupráce s proslulými symfonickými orchestry, 5 studiových alb, z čehož 3 se staly platinovými a armáda fanoušků po celém světě – to jsou NZ SHAPESHIFTER. Úspěch kapely pocházející z novozélandského města Christchurch tkví hlavně v umění namixovat našláplou směs rozmanitých hudebních stylů, která je skvělým základem pro silné melodie v podání charizmatického frontmana P Digssse. V jejich velkolepém soundu uslyšíte vlivy drum & bassu, funku, rocku, heavy soulu, přetavené do tučných tanečních beatů, hutných synťáků a nabušených kytarových riffů, přinášejících na taneční parkety rozmanité hudební možnosti.
 

Páté studiové album Shapeshifter s názvem Delta vyšlo 31. května 2013 a obsahuje celkem 13 tracků včetně epického singlu Monarch, který koluje v éteru pod křídly Hospital Records už od ledna 2012. Shapeshifter milují experimentovat s rozmanitými hudebními žánry, což je hodně znát z jejich nové desky, kde se potkáte s velkolepě působící harmonií v tracku Arcadia, s junglovými beaty v songu Shadow Boxer, dávkou trance music v Diamond Trade nebo ostrými kytarovými riffy v písni Giving Up the Ghost. Delta sice vychází z drum & bassového dědictví Shapeshifter, ale zároveň se řítí vpřed budoucnosti nehledě na hudební škatulky. Pravděpodobně největší změnou na Deltě oproti předchozím deskám je elektronická produkce táhnoucí se celým albem. Živé bicí na poslední desce lehce ustupují digitálním rytmům, které podporují analogově nahrané dechy, syntezátory a kytary. Stejně jako mocná „Twelve-Mil Delta“, říční soutok na břehu jezera Wakatipu na Jižním ostrově Nového Zélandu, představuje album Delta soutok hudebních vlivů NZ Shapeshifter - minulosti a současnosti.

Shapeshifter

Pětičlenná parta ve složení P Digsss (zpěv), Devin Abrams (sax / klávesy / syntezátory), Sam Trevethick (kytary / syntezátory / sampler), Nick Robinson (baskytara / syntezátory / MPC) a Darren Mathiassen (bicí) hraje spolu už více jak 12 let. Do České republiky Shapeshifter zavítali již dvakrát. V roce 2011 si dali svou pražskou premiéru v zaplněné MeetFactory a v roce 2012 se představili jako jedni z headlinerů na skvěle obsazeném festivalu Rock for Churchill. Je nejvyšší čas, aby se Shapeshifter v ČR znovu ukázali a předvedli, co se za tu dobu u nich změnilo. Nenechte si ujít premiéru ceněného alba Delta v české kotlině!

NZ SHAPESHIFTER

Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 450 Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatek prodejce. Cena na místě 550 Kč.

Více informací na: www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHAPESHIFTER

Čtvrtek 3. 4. 2014
Vstup: 450 - 550 Kč
Vystupují:
Shapeshifter (NZ), DJs Stanzim and Philip TBC
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika