Norští Ulver v Paláci Akropolis

Norští Ulver v Paláci Akropolis

15. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ulver nás po celou svou kariéru přesvědčují o svém nadčasovém uměleckém vizionářství. Ať již se podíváme zpět do historie, do první poloviny devadesátých let, na jejich tři první alba, známá pod hlavičkou „Black Metal Trilogie“ , na kterých dosud nevídaným způsobem hudebně rozvíjejí, tehdy v hlubokém undergroundu ponořenou, blackmetalovou hudbu.
V roce 1998 přichází s albem „Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell “, které znamená totální převrat v jejich hudebním směřování. Odklon od blackmetalového experimentování, nahrazuje záliba v industriálu, elektronice, nechybí avantgardní rock/metalové prvky a Ulver se zde nebojí ani četných ambientních pasáží.

Ulver

Poslední desky „Wars of the Roses“, Childhood’s End“ a „Mense I.X-VI.X“ jsou již plně ve znamení totální avantgardy. Směle lze říci, že Ulver zde doslova boří hranice stylů a slovu Avantgarda tak dávají nový rozměr. Mísí se zde jednak avantgardní rock, trip hop, symfonické a komorní tradice, noise a experimentální hudba, přičemž důraz často leží na elektronických technikách vytváření zvuků a jejich nahrávání. Ohlasy odborné kritiky a zasvěcených fanoušků jsou obrovské. Ulver lze bez skrupulí označit za jedny z čelních vůdců současné alternativní hudby.

Známý americký filmový režisér Harmony Korine, se kterým Ulver již několikrát spolupracovali, popsal kapelu touto větou: “There's a real lineage from a composer like Wagner to a band like Ulver…“

Vstupenky na pražský koncert Ulver kupujte ve všech běžných předprodejních sítích. Více info na www.obscure.cz.

Dodal: Tomáš Karlík, Obscure Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ULVER

Pátek 7. 2. 2014
Vstup: 570 - 590 Kč
Vystupují:
ULVER (nor)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika