Kenny Wayne Shepherd vystoupí v květnu v Praze

Kenny Wayne Shepherd vystoupí v květnu v Praze

30. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lucerna Music Bar uvítá 18. května v rámci série klubových koncertů United Islands amerického bluesového zpěváka a kytaristu Kennyho Wayna Shepherda. Výjimečný interpret, který ztělesňuje moderní podobu bluesu, se do Prahy vrací po dvou a půl letech.
Obrovský úspěch mu přineslo hned  debutové album Ledbetter Heights v roce 1995 a v hvězdou blues rockových fanoušků je tento výjimečný písničkář a fenomenální kytarista dodnes. Kenny Wayne Shepherd je hudební samouk, na kytaru se učil od raného dětství a již coby dvanáctiletý byl pro svůj instrumentální um označován za zázračné dítě. Shepherdova přímá (a upřímná) tvorba vychází z amerických bluesových kořenů, na ně rodák z Lousiany umně roubuje energické rockové postupy.

Kenny Wayne Shepherd

V Shepherdově diskografii nalezneme šest kvalitativně vzácně vyrovnaných nahrávek, vysoce ceněný je jeho projekt 10 Days Out: Blues From The Backroads. Videodokument zaznamenává Shepherdovu pouť za hudebními velikány žánru: BB. Kingem, Hernym Townsendem, Nealem Pattmanem ad. Se svými vzory, mj. Bryanem Leem, se Shepherd setkává také na živém albu Live! In Chicago, záznamu jeho vystoupení v chicagském klubu The House Of Blues. Obě nahrávky, výjimečné nejen pro příznivce bluesového žánru, mu zaslouženě přinesly nominace na Grammy. Jako všechna další alba bodovalo v žebříčcích amerických prodejních hitparád.

Shepherd si na koncertech publikum vystoupení publikum podmaňuje nejen svým instrumentálním umem, ale také bezprostředností a energičností. Jak to na pódiu umí rozbalit, můžete vidět např. na záznamu jeho slavného vystoupení na soutěžní akci bluesových kytaristů King Of The Blues z roku 2007.
 

Kenny Wayne Shepherd má oddané publikum také v České republice, jak o tom svědčí úspěch jeho dvou zdejších koncertů na podzim roku 2011. Shepherd se předvedl nejen jako fenomenální instrumentalista, ale také výtečný hudební bavič. Jeho kytarová ekvilibristika nepůsobí samoúčelně, každé sólo má v písni své oprávnění, žádná jeho taneční kreace nepůsobí markýrovaně – je zřejmé, že Shepherd se na koncertech baví stejně dobře jako jeho oddané publikum. Přesvědčit se o tom budete moct sami 18. května v Lucerna Music Baru. Minulé koncerty v České republice si posléze pochvaloval na sociálních sítích se slibem, že se vrátí. Svůj slib dodržel.

Dodal: Vlasta Beránek, OSTROVY s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KENNY WAYNE SHEPHERD

Neděle 18. 5. 2014
Vstup: 790 - 1490 Kč
Vystupují:
Kenny Wayne Shepherd (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika