Kieslowski a Manon meurt v klubu Jazz Dock

Kieslowski a Manon meurt v klubu Jazz Dock

03. 02. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pódium Jazz Docku bude 12. února v rámci koncertní série klubových koncertů United Islands České spořitelny patřit především intimním hudebním náladám. Duo Kieslowski zve na koncertní repete křtu remixů a videoklipu.
Ten se v prosinci z důvodu nefungujícího proudu v klubu Pilot nečekaně proměnil v akustický koncert, rakovničtí Manon meurt chtějí potvrdit renomé nového objevu domácí scény, které jim přineslo předskakování slavným My Bloody Valentine.

Neplánovaně odsunutý křest EP remixů Na lože fanouškům Kieslowski možná přinese neplánovaný bonus. Kieslowski se minulý týden vydali společně s Janem P. Muchowem do francouzské Bretaně, kde izolováni na venkově poblíž Atlantiku skládají a nahrávají skladby na připravované své třetí album. „S Honzou Muchowem se samozřejmě známe už déle, ale když přednedávnem přišla řeč na naše nové album, projevil nadšení a chuť se na tom podílet,“ říká zpěvačka a klavíristka Marie Kieslowski. „Jde do toho s tím, že by rád prohloubil intimitu našich skladeb. Měl jedinou podmínku: skládat budeme venku u vody. Myšleno v zahraničí a u moře. Proto jsme si pronajali dům v Bretani, do auta jsme naložili naše studio a vydali se na cestu k Atlantiku. K oceánu je to sice z domu pár desítek kilometrů, ale to už je maličkost,“ směje se zpěvačka. Do Prahy se Kieslowski vracejí až několik dní před koncertem v Jazz Docku, je tedy pravděpodobné, že na něj přenesou leccos z atmosféry Bretaně. Nové skladby předem neslibují, ale nějaké překvapení si pro fanoušky určitě schovávají: „Uvidíme, jak vše ve Francii dopadne, proto nechceme předem slibovat nové skladby. Ale možné je všechno,“ tvrdí Marie Kieslowski.

Mladá shoegaze kapela Manon meurt z Rakovníka čerpá z odkazu ostrovní zasněné scény první poloviny devadesátých let a nebylo proto divu, že byli loni vybráni coby předkapela pražského koncertu největších ikon této scény, irských My Bloody Valentine. Manon meurt přednedávnem dokončili práce na debutovém šestipísňovém minialbu (příp. maxi EP, chcete-li), které kromě „starších“ (trochu paradoxně znějící termín u kapely fungující necelé dva roky), tak zcela nových skladeb. Nahrávka se na trhu objeví v digitálním formátu a v limitované edici vinylů, jak se na shoegazovou kapelu sluší a patří.
 

Pokud jste držiteli vstupenky z prosincového dvojkoncertu Kieslowski a Nylon Jail v klubu Pilot, máte vstup na tyto dva koncerty v Jazz Docku ZDARMA: pokud se u vchodu do klubu prokážete původní vstupenkou, obdržíte za ní volnou vstupenku!

Dodal: Vlasta Beránek, OSTROVY s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KIESLOWSKI

Středa 12. 2. 2014
Vstup: 100 - 150 Kč v předprodeji
Vystupují:
Kieslowski, Manon
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
KIESLOWSKI, 12. 2. Jazz Dock Praha
3 x vstup + 3 x stažení EP od Kieslowski
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika