Rozvohor se Space Djz

Rozvohor se Space Djz

01. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Ve světě i u nás velmi uznávané duo Space Djz vystoupí 10.6. na městském festivalu Dotkni se Písku a zde je rozhovor připravený k této příležitosti.
Ahoj...Na úvod bych vás chtěla poprosit o stručné představení. Přestože vás lidé v ČR velmi dobře znají, zajímá mě vaše definice toho, kdo jsou vlastně Space Djz.
Ahoj. SPACE DJz jsou Jamie Bissmire a Ben Long. SPACE DJz jsou dva funky bráchové od trochu jiné matky, než jste zvyklí. Byli posláni na Zemi aby rozhýbávali taneční parkety všude na celém světě. To je naše poslání. Vozit techno tam, kam ještě nikdo před tím nevstoupil.

Jak dlouho již hrajete v této sestavě? Plánujete nějakou významnou změnu?
Space DJz hrajou to svý disco-techno :) asi 9 let. A určitě neplánujeme cokoli měnit, protože si myslíme, že dosavadní způsob funguje dobře.

space djz

10.6. budete headlinery festivalu v Písku...Kdy naposledy jste hráli v ČR? Vzhledem k tomu, že zde jste poměrně často, máte nějaký vztah k českému publiku? Je odlišné od ostatních zemí, ve kterých pravidelně vystupujete?
Naposledy jsme hráli v Česku v jednom klubu v Praze, který byl našlapaný až k prasknutí. Ano, myslíme si, že máme určitý specifický vztah k vaší zemi a k českým clubberům. Už jen kvuli tomu, že nás vždycky tak dobře přijmou a navíc dnes už máme v Česku spoustu dobrých přátel.

Párty, na které budete hrát, je součástí městských slavností, které jsou v naší zemi tradiční a odehrávají se v každém městě. Probíhá u vás v Anglii něco podobného? A pokud ano, co bývá náplní těchto oslav?
Bohužel ne. Ale kéž bychom měli něco podobného, fakt že jo.

Je třeba něco jiného, co je pro vaši zemi tradiční a s čím jste se nikde jinde nesetkali? A naopak něco, co vám v Anglii chybí?
Ano. Tzv. Morrisův tanec. :) Je to zvláštní druh tance, kteří tancují pouze chlapi a to tak, že běhají dokola s takovými zvonečky na kapesnících a na hlavě mají srandovní klobouky. No asi to není zrovna ta nejvíc bombastická tradice na světě.. :))))

Zpět k vám a vaší hudbě...jak byste charakterizovali styl, který právě hrajete? Prošla vaše produkce nějakou změnou?
No je to především techno. Jak náš DJing , tak i naše produkce. I když poslední dobou jsme začali psát i songy z trichu jiných žánrů jako např. house, hip hop, electro, minimal… bylo by směšné, kdybychom dělali pouze a výhradně techno.

Co potřebujete k tomu, abyste předvedli naprosto perfektní výkon? Je pro vás důležité mít pocit, že váš set byl dobrý?
No, náš set musí být vždy na 110 procent, jinak to prostě nejde. A je uplně jedno jaké jsou okolnosti a věci kolem, protože my vždy přivezeme „kvalitní zboží“. Věříme, že jsme jednen z nejstabilnějších djských projektů na světě. Jako důkaz můžeme brát fakt, že hrajeme kolem deseti let a stále máme co říct a stále má naše muzika gule.

Ovlivní vás nálada publika? Jak si vlastně získáváte lidi během svého setu, jste třeba ochotni změnit jeho průběh v závislosti na náladě lidí, nebo vždy hrajete to co chcete vy?
Jasně, vždycky je super, když jde dav s námi. Někdy to jde lépe a někdy hůře, to tak prostě je. No a když ne, tak prostě musíte zamakat, abyste ten dav, to publikum, strhli.. jiná možnost prostě není.

Kdo z vás dvou je dominantnější a určuje průběh setu? Je něco, co je pro každého z vás specifické?
Nikdo není dominantní. Potkáváme se přesně uprostřed. A tato fúze stylů je podle nás to, co dělá z našeho vystoupení zajímavou podívanou.

Nehrajete pouze spolu, ale vystupujete i každý zvlášť...V čem se liší samostatné vystoupení od toho, když jste Space Djz?
Hele asi takhle. I když hrajeme spolu, tak i tak máme každý svůj styl a každý si jedeme to své. Proto se nedá říct jenom Space DJz… musí se prostě říct, že je to Ben Long a Jamie Bissmire.

Na závěr bych ráda věděla, jaké bude vaše léto...Kde všude budete vystupovat a na kterou akci se nejvíc těšíte? Proběhne také nějaká dovolená?
Ben Long: Já jedu na pár týdnů do Turecka… někdy v červnu, ještě než začne sezona letních akcí. A na kterou akci se nejvíc těším? Já osobně asi na Nature 1 v Německu. Hráli jsme tam teď poslední dva roky a je to opravdu hustá party a asi úplně nejlepší, na které jsem kdy byl!

A poslední otázka...specifikujte tu správnou letní noc...Co na ní nesmí chybět?
Hezká holka + hezké místo + dobré jídlo + dobré víno + sexy boty = pěkný věčer

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

12. 06. 2006 | 00:19:14
+0 | -0
Zdravím všechny klubery a hlavně autora tohoto rozhovoru,



chtěl bych mu vyřídit velký dík!!! Včera jsem byl na velkém mejdanu v Písku, kde v rámci slavností vystupovali i právě SPACE DJZ - byl to vážně mazec a nezapomenutelný zážitek. I když se Ben zdál být trošku unaven, tak podal skvělý výkon. No a o Jamiem mohu říci jen BRAVO, jen tak dál. Jamie je velice vstřícný vůči lidem: to dokázal, když po svém setu sešel z pódia a začal se na přání fotit se všemi přítomnými clubery v předních řadách a také musím ocenit jeho gesto: jak ochotně přijal nějakého fanouška na pódiu, který mu přinesl prý jeho vlastní tvorbu na CD a Jamie se zachoval velice gentlemansky (podali si ruce, chvilku poklábosili a to ještě Ben dohrával poslední skladbu z jejich setu).

Je dobře, že máme na světě nejen skvělé umělce, ale i skvělé novináře!!!



S velkým pozravem Martin J.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika