Opět tančím s Nouvelle Vague

Opět tančím s Nouvelle Vague

04. 03. 2014  |  Autor: Veru  |  Komentáře (0)
Všichni příznivci francouzské kultury se v pátek posledního února sešli v Akropoli. Důvod byl naprosto evidentní - odborníci na covery Nouvelle Vague. Oblíbený a ten večer vyprodaný žižkovský klub se zaplnil holkami s ofinkami a chlapy v pruhovaných trikách.
Makronkové uvítání mě potěšilo, ale honem jsem upalovala do sálu, kde se už promítaly němé nicméně již barevné filmy. V osm hodin se ale zhaslo a nastalo předlouhé čekání na kapelu. Asi francouzský flegmatismus, ale Nouvelle Vague si opravdu dávali na čas. Když se ve čtvrt začalo zvučit, děsila jsem se, jak ten večer dopadne. Něco málo po půl deváté už ale na podium dorazili Marc Collin a Olivier Libaux, kteří ač stojí za celým projektem, při živých vystoupeních jako by neexistovali. Veškerá pozornost byla upřena na Melanii Pain a Nadeah Mirandu, zpěvačky které k Nouvelle Vague neodmyslitelně patří. A musím říci, že oprávněně.

Velmi jasně si vzpomínám na koncert Nouvelle Vague v září roku 2010 v KC Vltavská a proto se nevyhnu srovnávání. Čas se na obou zpěvačkách podepsal stejně jako na nás. Melanie už není nevinná holčička. Dospěla a od Nadeah se toho hodně naučila. Naopak Nadeah už není rozverně sexy, stala se z ní rozzuřená puma, úplný uragán.

Po rozpačitém začátku s „I Melt With You“, kdy publikum bylo ještě trochu otrávené z dlouhého čekání, ale přišla na řadu „Ever Fallen In Love“ a všechny křivdy byly rázem zapomenuty. Celý sál, nacpaný k prasknutí, se kroutil do rytmu bossa novy. Holky na podiu předváděly neuvěřitelné taneční kreace a „Master And Servant“ nabrala pořádné grády.
 

V průběhu večera zazněly klasiky jako „Just Can’t Get Enough“, „Dancing With Myself“ a samozřejmě nemohla chybět notoricky známá „Dance With Me“. V podstatě skoro všechny skladby večera byste našli na poslední kompilaci Best Of a setlist byl téměř shodný s tím, co si pamatuji z Vltavské. Nevadilo to. Naopak, člověk si rád poslechne to, co zná a také si rád zazpívá a tohle Nouvelle Vague ví. Zpívání bylo tedy habaděj. „I go out on Friday night and I come home on Sathurday morning!“, notovalo si publikum jednohlasně. „Love, love will tear us apart again“, to už se koncert blížil pomalu ke konci.

Během přídavku samozřejmě nemohla chybět „Too Drunk To Fuck“. Byla jsem zvědavá, co za show si pro nás tentokrát Nadeah připravila. Před třemi a půl lety slezla do publika a za vřískání se prorvala až dozadu, aby vylezla vybranému šťastlivci na záda. Letos se bohužel omezila jen na provokativní lezení po bednách a roztahování nohou. Svou něžnou stránku nám ale předvedla při závěrečné a procítěné „In A Manner Of Speaking“, kterou parádně zakončila vydýchaný večer plný milých hitovek.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLANET CONNECTION - NOUVELLE VAGUE

Pátek 28. 2. 2014
Vstup: 650 - 800 Kč
Vystupují:
NOUVELLE VAGUE (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika