Munroe: magie lesa a hluku

Munroe: magie lesa a hluku

18. 03. 2014  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Černobílá estetika. Nástrojový minimalismus. Syrovost odkazující k Jarmuschově filmu Dead Man a trochu jesenického voodoo. Munroe přicházejí jako blesk z čistého nebe, trochu zahaleni tajemstvím, ale razantně si říkající o pozornost.
První singl a zároveň video Z čistého nebe, zveřejněné oficiálně 16.3.2014, jsou návnada. MUNROE mají totiž už natočeno své první EP, které vyjde na podzim i ve fyzické podobě na úplně novém labelu a které si pod svá produkční křídla vzal Kay Buriánek.
 

A jaké je? Syrové, hitové až mrazí, ale nepodbízivé. MUNROE jsou jenom dva - kytara a zpěv, ale nečekejte rozhodně žádné intelektuální písničkářství. Naopak. Jako svoje inspirační zdroje uvádějí The Kills, The White Stripes, The Dead Weather, Middle Class Rut, ale i The Velvet Underground, The Doors a Rival Sons, přestože používají češtinu. Hlukové stěny, výrazné riffy, šamanský groove, jednoduchost přetahující se s tajemnou rafinovaností a refrény, které nedostanete z hlavy.

To všechno obsahuje první stejnojmenná deska MUNROE. První oficiální video jenom podtrhuje, o čem je řeč – o černé a bílé, magii lesa, hluku i zaříkávání syrovou hudbou. Brzo bude následovat další, stejně jako živé koncerty, z nichž ten premiérový v Praze v dubnu 2014 byste si rozhodně neměli nechat ujít.

www.munroe.tv
www.facebook.com/munroemusic
munroe.bandcamp.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika