Kalendář koncertů 4/2014

Kalendář koncertů 4/2014

04. 04. 2014  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Aprílový koncert skvělých Uncle Acid je za námi, to nic nemění na tom, že v dubnu je toho ke slyšení a vidění (Vanessa) dost. Vedle Music Infinity s hvězdným obsazením, koncertu Vložte kočku nebo italských Father Murphy vystoupí ti, kteří se dostali do užšího výběru níže.
1.4. Uncle Acid and The Deadbeats (Lucerna Music Bar)
Kdo si na laureáty mnoha redakčních chvalozpěvů nepočíhal, mohl je prošvihnout. Nečekaně málo publicity způsobilo, že se na tyhle mistry přišlo podívat jen tak 100 lidí – což je vzhledem k tomu, že předskakovali Black Sabbath a mají na krku dva metal-psychedelické skvosty (Blood Lust, Mind Control), sakra málo. Koncert jen potvrdil očekávání, tohle těžkotonážní, ale zároveň podivně povznášející divadlo nedá ještě na nějakou dobu spát. Uncle Acid se ukážou po Evropě na některých letních festivalech, takže vytáhnout zápisníčky a pěkně to naplánovat. Prošvihnout tuhle parádu podruhé se neodpouští.
 

6.4. Blood Red Shoes (LMB)
Nová deska téhle brightonské partičky pokračuje ve spanilé indie-rockové jízdě, kterou zosobňovaly taky jejich poslední dvě desky Fire Like This (2010) a In Time For Voices (2012). BRS si na nové desce udržují hlavní devízy svých předchozích vypalovaček: silné melodie, dechberoucí tempo, skvělá produkce a talent. Kousky jako An Animal s úchvatným kytarovým refrénem nebo divoká a pořádně rozbordelená The Perfect Mess. Koncert v neděli bude stát za to, o tom nepochybuju.
 

8.4. Moja Reč/Para/Sendreiovci (Blink Excellent)
K téhle akci stačí jen citovat oficiální promo: „Neexistuje žádné ALE. Když řekneš, že nejsi rasista, ta věta končí tečkou. Nejde nám o konkrétní cíl, ale každý jeden z nás chceme vyjádřit svůj osobní postoj, stavební kámen našich názorů. Jsi ten, kdo se nebojí blbosti a chceš proti ní bojovat? Přestaň sbírat palce online a dej nám jeden offline. Na místě a natvrdo. Přidej se k nám. Otisk palce je unikátní u každého člověka na planetě. Na první pohled poznáme, že jde o otisk palce lidské bytosti, ale poznáte, jestli byla bílá, černá, žlutá, jestli byla na holky, nebo na kluky? Těžko. Palec na to.“. Držíme palce.

10.4. Vanessa (Roxy)
Ha. Vanessa se chystá znesvětit Roxy. Kokain z Bible a prasečí krev. EBM v českém kabátě a s novou deskou Antidotum, kterou produkovala postava motající se kolem kultovních kapel ze zahraničí (John Freyer). „Přijďte nebo vám uhnije…“

20.4. Dillon (MeetFactory)
Dominique Dillon de Byington je rezidentka v Berlíně, která si svůj zasloužený věhlas vysloužila domácími performancemi pověšenýma na YouTube. Zvuková experimentalistka s hlasem podobným Skye Edwards a jímavým elektronickým podložím na deskách „This Silence Kills“ (2011) a naposledy The Unknown (2014), uchvacuje hlavně nosem na atmosféru. Svým jemnocitem se řadí po bok zmiňované Skye, ale také Emy Brabcové, Geike Arnaert nebo Beth Gibbons. Dillon bude zážitek – v MeetFactory by se mohli pochlapit a usadit nás (doslova).
 

3.4. Hidden Orchestra (Akropolis) / 3.4. Father Murphy (Café v Lese) / 3.4. Shapeshifter (LMB) / 4.4. Pillars and Tongues (supp. Aran Epochal) (007) / 6.4. Giraffage (MeetFactory) / 9.4. Old Man Gloom (Pilot) / 11.4. Music Infinity: Slowly Rolling Camera (supp. Teen Daze) / 12.4. Vložte kočku + Floex (Blink Excellent) / 13.4. Cashmere Cat (LMB) / 22.4. Vertical Scatchers (Potrvá, Praha) / 29.4. Marissa Nadler (Café V lese)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BLOOD RED SHOES

Neděle 6. 4. 2014
Vstup: 350 - 430 Kč
Vystupují:
Blood Red Shoes (UK), The Wytches
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika