Kangding Ray se vrací na Lunchmeat

Kangding Ray se vrací na Lunchmeat

10. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Třetí warmup Lunchmeat Festivalu, který se uskuteční tento pátek v pražském Neone, přinese aktuální elektronický zvuk z Berlína v podání energického Francouze Kangding Raye. Ten se po roce do Prahy vrací s novou deskou.
„Kangding Ray je jednou z čelních postav známého labelu Raster-Noton – a také vystudovaný architekt a na geometrii zatížený vizuální umělec. Možná proto působí hutné beatové konstrukce francouzského tvůrce a nynějšího berlínského residenta chirurgicky precizně – a až nebezpečně návykově. Není všechno techno, co se třpytí – ale buďte si jisti, že vše, na co sáhne Kangding Ray, se promění ve zlato,” lákaji organizátoři hudební fajnšmekry do klubu Neone v pražských Holešovicích.
 

Nazvat Davida Letteliera, který se ukrývá za pseudonymem Kangding Ray, hlukovým architektem není bez ohledu na metaforičnost vyjádření zase tak daleko od pravdy. Loni to návštěvníkům festivalu Lunchmeat dokázal na hlavním večeru. Letos se do Prahy vrací s novou deskou Solens Arc, kterou potvrdil svou výlučnou pozici někde na hraně mezi avantgardou a klubem.

Berlínský rezident a francouzský rodák svá živá vystoupení doplňuje geometrickými projekcemi, které vhodně sekundují lineárnímu proudu hudby, jež se mu line z laptopu. Po začátcích v noise-rockových kapelách se Letellier vydal prozkoumávat hlukový terén minimalistické elektroniky, v dobrém duchu německých dubtechno pionýrů Monolake. Jeho počítačové kompozice byly vždy tak trochu na půli cesty mezi tanečním technem a galerijní avantgardou – a na třetí desce OR opět dokazuje, že v pomyslné soutěži stírání hranic mezi experimentem a klubem by si zasloužil zlato, minimálně z celého mančaftu sonických šílenců Raster-Noton.

České producenty budou na tomto večeru zastupovat livesety Binar, Subject Lost, Sonority a DJ Abu.

Audiovizuální přehlídka současných trendů Lunchmeat festival poprvé trvá celý měsíc od 29. 3. až do 25. dubna, kdy vyvrcholí ve Veletržním paláci dvěma večery. Ve čtvrtek 24. dubna přivítá Česká republika vůbec poprvé kultovní a stále vlivný elektronický projekt Dopplereffekt. V roli headlinerů pátečního večera 25. dubna se představí IDM veterán Tim Exile a jeden z největších objevů poslední doby, Brit Evian Christ, který na sebe upozornil mimo jiné producentskou účastí na poslední desce Kanyeho Westa Yeezus.

V prodeji už jsou také vstupenky na hlavní večery Lunchmeat festivalu, čtvrtek 24. a pátek 25. dubna za 600 korun a také VIP Swag permanentka na celý festival za 1000 korun. Detailní info najdete zde.

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT WARM UP - KANGDING RAY

Pátek 11. 4. 2014
Vstup: 150 - 190 Kč
Vystupují:
Kangding Ray, Binar, Subject Lost, Sonority a DJ Abu
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika