Rozhovor s  Jon Rundel a Dosem k dnešnímu Loony House

Rozhovor s  Jon Rundel a Dosem k dnešnímu Loony House

25. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po necelém půl roce se vrátí jedna z nejoblíbenějších klubových nocí v Praze s ještě nabitějším programem. Vystoupí dva zahraniční umělci, které doplní kvalitní český line-up! Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s headlinery akce.
1) Ahoj Jon a Marc, jak se máte? Budete v Praze poprvé? Měli možnost slyšet něco o tamních klubech?

Jon: Jasně, já budu v Praze poprvé, ale hrál jsem v Brně či na Creamfields festivalu před pár lety, takže se těším i sem do hlavního města a měl jsem možnost slyšet opravdu hodně dobrých věcí.

Marc: Tak já jsem už Prahu navštívil a bylo to super, je to krásné město.
 

2) Kluci, jak vypadal Váš poslední měsíc ohledně práce, cestování atd?

Jon: Tak poslední měsíce jsem měl opravdu náročné, například práce s mnohem více releasu na našem labelu (Intec Digital). Měli jsme náš 50tý release od Carla s remixem od Joseph Capriati, také EP od Ferhat Albyrak či moje EP Cybernetics a debut od Mattew Jay, který je venku již týden. Také jsem hrál například v Montpellier. Další byla například Intec party v klubu Fabric v Londýně no a po Praze mám naplánovanou Paříž, Bukurešť či Curych.

Marc: Já měl možnost cestovat na svoji první tour do Indie, což byla fantastická zkušenost se super lidma a také Budapešť, Tenerife či Antwerpy.

3) Jon, vím, že si také manager labelu Intec Digital, jak vypadá tvůj denní job a můžeš nám říci jak ses dostal k této práci?

Jon: Toho je opravdu hodně, dělám papíry, platím účty labelu, starám se o djs atd. Také se snažím pomoct djs, jak jen to jde. Dostal jsem tuhle práci před pár lety, když se mě minulý manager labelu zeptal, zda bych měl o ten job zájem, měl jsem tedy meeting s Carlem a zbytek je už historie.

4) Marc, máš super releasy na velkých labelech jako Intec, Suara či Tronic. Myslíš, že je hodně těžké dostat se takto vysoko a co ty osobně preferuješ? Když dj má hodně labelů a nebo když se zaměří na 3-4 a vstoupí vzhůru uvnitř nich?

Myslím si, že klíč je dělat hudbu, která tě baví. Poté uvidíš zda nějaký label bude sdílet stejný styl hudby, kterou ty tvoříš. Každopádně, já se zaměřuji na konkrétní labely. Také si myslím, že je dobré vytvářet či zkoušet nové společné projekty s tvým labelem.

5) Jone, viděl jsem, že máš nějaké tracky či společné gigy s Carlem Coxem. Pamatuješ si jak jste se poznali a můžeš nám říci něco málo o této spolupráci?

Jon: Poprvé jsem potkal Carla, když jsem byl teenager a to v Brightonu v klubu, který se jmenoval The Zap. Byl to dobrý klub s undeground hudbou, předal jsem mu nějaké kopie mých mixů co jsem udělal doma. Je to už dlouho, než započala naše spolupráce, která pokračuje úzce i dodnes a je to pro mne velká pocta.

6) Marc, vím, že velice rád hraješ v Asii. Co říkáš na párty-people tady v Evropě a tam, vidíš nějaký větší rozdíl?

Marc: Není to takový rozdíl. Elektronická hudba má dobrý dosah a je to globálně populární věc. Dnes, kdy máš internet, je jednoduché propojit se s odlišnými kulturami či trendy. Na druhou stranu, je pravda, že v jiných částech světa, které jsem poznal, je taneční hudba né tak rozvinutou věcí Teprve začíná a ty lidi jsou nadšenější, když ji můžou slyšet živě.

7) Co si myslíte o dnešní techno scéně? Myslíte si, že je to na lepší úrovni než v minulosti či spíše směřujeme dolů? Co se například změnilo?

Jon: Podle mne, je teď techno nejsilnější za poslední dobu. Opravdová undergroundová hudba je tu řádně zastoupena a vyhledávají další generace lidí. Samozřejmě je zde mnohem více stylů, které se můžou hrát v jednom klubu. Kluby prostě přicházejí a odcházejí, vše záleží na motivaci lidí, kteří ten klub vedou a proč to vlastně dělají.

Marc: Určitě, je zde mnohem více tanečních stylů. Myslím, že je zde také hodně skvělých momentů, když člověk hraje. Vytvořilo se více firem, které produkují taneční hudbu a jedná se tu už o hudební průmysl co se týče taneční hudby, byla také demokratizována a vše je jednodušší a snažší. Jsme na startu nových stylů a také zajímavých. Na druhou stranu, máme zde mnoho lidí, kteří například dělají jen napodobeniny něčeho co už tu je. Mám na mysli větší část mainstream hudby, ale to nenímůj problém, tak se o to nezajímám.

8) Léto je blíž a blíž. Jak je to s Vámi v tomto období? Berete si nějaké volno a nebo preferujete léto plné práce a gigs?

Jon: Dávám si vždy pauzu od gigů mezi lednem a únorem, soustředím se na vytváření hudby či vyhotovuji plán pro náš label na následující rok a právě si užívám volno. Léto preferuju, když je pracovní vytížení, protože můžeš vidět hodně usměvavých lidí v klubech i díky slunci, ale když si to tak vybavuji, už dlouho jsem neměl žádné „prázdniny“. Prostě neumím vypnout.

Marc: Miluju to co dělám: moji práci, cestování, potkávat nové lidi a představit jim moji hudbu.

9) Dnes budete vystupovat na poslední edici Loony House party v Yes! Clubu. Máte tedy nějakou zprávu pro lidi co se chystají?

Jon: Bude to určitě super a těším se, takže: Tančete jak nikdy!

Marc: Opravdu se těším, až budu hrát zde na Loony House Party, uvidíme se v Yesu a buďte ready na pořádné techno! Jsem si jistý, že to bude fantastické.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/562312427172239/

Dodal: Jonáš Basel , YES Club Prague
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LOONY HOUSE

Pátek 25. 4. 2014
Vstup: 225 - 299 Kč
Vystupují:
JON RUNDELL (UK), DOSEM (ES), Michael J, Subgate, Ravic, Revis, Miquel, Karloss
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika