Fiordmoss a Boska zakončí Mladí Ladí Jazz

Fiordmoss a Boska zakončí Mladí Ladí Jazz

29. 04. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Večer věnovaný novým směrům spojených s jazzem, konkrétně s účastníky prestižní Redbull Music Academy, formacemi Fiordmoss a Boska, bude tematickou tečkou za letošním festivalem Mladí Ladí Jazz. 10. května v Paláci Akropolis.
Iniciativa Mladí Ladí Jazz připravila tento večer nových žánrů na 10. května, čímž zakončí výjimečný 5. ročník festivalu. Na tomto večeru se představí progresivní hudebníci, kteří sice z většiny pocházejí z České republiky, ale proráží na zahraničním poli. Úvodem večera provede talentovaný norský producent a hudebník Boska se svým live-dj setem. Závěr bude patřit formaci Fiordmoss, zásadně překračující hranice české nezávislé scény - zdánlivě protichůdné rané inspirace přetavili v kritikou oceňovaných EP a nyní hudebně působí v evropské mecce alternativní kultury, v Berlíně.

BOSKA
Boska začal produkovat UK scénou ovlivněný house v proslulém hlavním městě norské elektronické scény Tromsø. Tamější promotéři a DJs jej pak z prostředí hudební školy přetáhli do nočního dění místních klubů. V roce 2011 se zúčastnil Red Bull Music Academy v Madridu, kde mimo jiné spolupracoval s AsmouMarroof z Nguzunguzu nebo zpěvačkou kapely Fiordmoss, Petrou Hermanovou. Na labelu Love OD Communications vydal tři houseová EP plná basů a půvabných melodií, na stockholmském labelu Studio Barnhus pak analogový jam British Funk Museum Article no. 808, který pro svůj temperament našel svoje místo v pořadu Julia Bashmora na BBC Radio 1. Boska se před nedávnem přemístil do dalšího neoddiskutovatelného hlavního města techna Berlína, kde obnovil spolupráci s Fiordmoss a stal se jejich bubeníkem. Na mnichovském labelu Permanent Vacation aktuálně vydal EP Submarine, které si oblíbili i tak svérázní hrdinové housu jako je Axel Boman nebo John Talabot.

FIORDMOSS
Dohromady tvoří těleso Fiordmoss zajímavý subjekt. On skračujeLPčka a skládá minimál, když je doma sám. Její příběh je plný obsesí ze života druhých, symbolů, slov a veškerého surreálna. Tato česká elektro-folková formace je na scéně již od roku 2008, kdy se dali dohromady Petra Hermanová a Roman Přikryl, kteří se poznali na umělecké škole, kde studovali video a nová média. Oba s trochu jinou minulostí, Petra mající za sebou zkušenost z kapely s Markétou Irglovou, Roman jako DJ a skladatel minimalu. Od roku 2010 je členem uskupení též kytarista Jan Boroš. Úzké vztahy s Boskou navázala zejména Petra, jež se s ním potkala v rámci Red Bull Music Academy a od roku 2013 představuje poslední chybějící část uskupení.

Mladí Ladí Jazz

Fiordmoss mají za sebou v současnosti nespočet koncertů v Evropě, potkali se na stagei s JamieWoonem, Hudson Mohawke či Machinedrum. Od roku 2013 žijí a tvoří v německém Berlíně.

Předprodej lístků na festival probíhá v síti Ticketstream a v paláci Akropolis.
Více informací o programu i festivalu naleznete na webu www.mladiladijazz.cz či na facebookovém kanálu festivalu.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MLADÍ LADÍ JAZZ: BOSKA

Sobota 10. 5. 2014
Vstup: 215 - 315 Kč
Vystupují:
Boska (NOR), Fiordmoss (CZ) + djs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika