Festivalový průzkum, aneb co si myslí odborníci

Festivalový průzkum, aneb co si myslí odborníci

11. 06. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Na pondělí jsme zpracovali odpovědi do našemu festivalovému průzkumu člověka, který má na starost Public Relations agentury D smack U, Michala Rejzka. A co on si myslí o Love Planet?
Jsi spokojený s programy festivalů, které nám letos promotéři nabízí?
Upřímně, přijde mi, že je festivalů v tak malé zemi jakou jsme, možná až příliš. Téměř na každém z nich je sice někdo, kdo stojí za vidění, ale žádný pro mne svým programem není lákavý natolik, abych se neobával, že se na něm místy člověk bude nudit. Nicméně je obdivuhodné, že fesťáky u nás žijí i přes to jejich ohromné množství a předpoklad, že v následujících 84 letech mají být v našich zeměpisných šířkách léta plná deště, krupobití a s průměrnou teplotou nepřesahující 12 stupňů Celsiovi stupnice.

michal rejzek

Kam ty sám se určitě vypravíš a který festival bys doporučil?
Jedinej fesťák, na který jsem se několik měsíců skutečně neskutečně těšil pro mně bohužel ztratil význam přesunem do Prahy. Možná zavítám na některý z Českých hradů, rád pojedu také na Summer Aquaparty na Vostrov u Mnichova Hradiště a pravděpodobně na CzechTekk a Summer of Love. Sice mně už několik let láká United Colors of Ostrava, ale to je podobný jak Love Planet Prague a fakt nechci letní víkendy trávit ve městech.

Co zahraniční festivaly, jaké s nimi máš zkušenosti?
Mám zkušenosti pouze z festivalů v Austrálii, kde je vše naprosto pohodové a perfektně zorganizované. Chyběly mi tam snad jen ty naše české kapelky..


Porovnej prosím tu loňskou a letošní festivalovou sezónu. Zaznamenal jsi nějaké změny?
Změny se samozřejmě dějí nejen rok od roku, ale taky den ode dne. Letošní festivalovou sezónu ale mohu hodnotit až bude za námi, těžko se vyjadřovat k něčemu, co je zatím pouze na papíře.


Jak to vidíš s budoucností českých festivalů?
Myslím, že festivaly u nás svou tradici mají, protože jsme národ milující hudbu, přírodu a rádi se setkáváme na fesťácích se svými přáteli a seznamujeme se s novými lidmi. Těší mně, že tu máme pár skutečně zajímavých festivalů. Rád bych ale, aby si v českých luzích a hájích našel své místo skutečně jeden velký, vícedenní, reprezentativní festival, který půjde napříč kulturním spektrem a který kromě hudby, divadel atd. bude též opravdu místem, kam si lidé přijedou užít pohodu, relax a budou moc pár dní zůstat v přírodě. Aby ten si ten fesťák po pár letech vybudoval své jméno, stabilní místo a termín v kalendáři a pověst solidního podniku nejen u nás ale i v porovnání s těmi zahraničními. Aby se na něj lidé každý rok těšili s očekáváním jaké že pecky na ně zase organizátoři přivezou. A aby lide mohli být bez obav, že za své peníze nakonec uvidí jen torzo původně slibovaného.


A co říkáš na Love Planet?
Teď vyjádřím pouze svůj vlastní názor, nikoliv jako člověk, který pracuje pro D Smack U Promotion, která měla a má s Love Planet dost společného. Jako hudební fanoušek jsem byl nadšen Go Planet Roxy i prvním ročníkem Love Planet, protože line-up byl pro mne mezi českými festivaly bezkonkurenční a letiště v Táboře parádním místem pro to, si na dvě noci rozbít stan a užít si skutečné, festivalové atmošky se spoustou fajn lidí a báječnou muzikou. Moc jsem se těšil i na letošní Love Planet, stejně jako většina mých přátel a známých. Přesun Love Planet do Prahy je pro mne, stejně jako pro ostatní ohromným zklamáním, protože jet na Love Planet metrem a tramvají mně moc lákavé nepříjde. Je to naprostej úlet a hazard nejen se jménem festivalu. Nicméně některé vystupující bych si nerad nechal ujít. Pevně však doufám, že letošní ročník v Praze bude výjimkou a v budoucnu se vrátí opět s plným leskem do Tábora.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika