Together We Are Hardcore příjemně překvapil

Together We Are Hardcore příjemně překvapil

20. 05. 2014  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
V sobotu 17. května 2014 proběhla hardcorová událost Together We Are Hardcore pořádaná agenturou BKJN events. Akce se odehrála v klubu a přilehlém venkovním prostoru North Sea Venue v holandském Zaandamu. Připraven byl patnáctihodinový maraton.
Je pondělní ráno a za mnou je cestovně hudební víkend, během kterého jsem se již podruhé v tomto roce podíval do zaandamského klubu North Sea Venue. Tentokráte jsem tam navštívil čtvrtý ročník konající se události Together We Are Hardcore, kterou měla na svědomí agentura BKJN events. Na akci samotnou dlouho nezapomenu. Tak dobře jako tam jsem se už dlouho nebavil.

Od tří hodin odpoledne do šesté hodiny ranní vystoupilo více jak 80 umělců. V klubu a i venku bylo postaveno celkem 6 stage – Main stage, Early Hardcore, Harder than Hardcore, Dr. Peacock solo area, All styles of Hardcore (experimental) a Darker and faster than Hardcore. Každá ze scén lákala hned několika zvučnými jmény. Z takového seznamu, člověk nevěděl kam dřív skočit.

Together We Are Hardcore

Akce pořádané BKJN events patří mezi párties, které jsou spíše komornějšího ražení. Festival sám o sobě nebyl zaměřen na masy ale spíš na kvalitní produkci. Kapacita areálu se pohybovala na hranici okolo 4.500 návštěvníků. V den pořádání akce zbývalo několik poslední lístků, které byli k dispozici na kase u vstupu do areálu.

S dalšími 7 partypeople jsem měl tu čest, že jsem se této výborné akce mohl zúčastnit díky organizovanému zájezdu z Prahy! Bezmála devítihodinová cesta transportérem včetně přestávek na odpočívadlech a benzínkách utekla jako nic. Ještě aby ne, když se cestovalo v dobré společnosti, kde po celou cestu panovala výborná nálada.

Together We Are Hardcore

Chvíli po čtvrté hodině odpoledne jsme zaparkovali transportér ve slepé uličce u přístavních doků a společně jsme se vydali k hlavnímu vstupu. Po přísné kontrole, která by se měla zavést i u nás a uložení věcí do locker boxů, které by u nás nebyly také k zahození, následoval sprint na Main stage, kde už to valil Partyraiser! Díky zpoždění na cestě jsem přišel o vystoupení The Braindrillerz vs. F. Noize a Miss K8 ale to se při takto dlouhé cestě nedá ovlivnit. Mrzelo mě to, ale těch vystoupení, na kterých jsem se těšil, bylo ještě dost.

Partyraiser mě zatím v tomto roce ani jednou nezklamal a ani tentokráte tomu tak nebylo. Wesley je prostě pan DJ, který si na nic nehraje! Rovná tracky na vysokém BPM jako by se nic nedělo, a ne jako ostatní dj´s, kteří musí hrát live. Procházka po komplexu a mapování scén tentokráte proběhla tak nějak za pochodu. Nebyl čas na to ztrácet čas. Sluníčko svítilo, z audio systému se valila dobrá hudba a atmosféra byla výborná! Okolo mě jen samé známé tváře z celé Evropy. Co víc si mohl člověk přát! 

Together We Are Hardcore

Po hodině hraní na Main stage proběhla u pultu výměna, kormidla se chopil španělský Wasted Mind. Ten je tento rok celkem v kurzu, daří se mu vše, na co sáhne. A nechybí v žádném  line-upu většího festivalu. Sice při jeho nástupu řady mírně prořídli, ale vliv na atmosféru to rozhodně nemělo. Hrál fakt dobře. Po 45 minutách se mně ani nechtělo odcházet na Early Hardcore stage, ale neměl jsem na výběr.

Cestou z Main stage na Early Hardcore jsem navštívil Merchandise, který tentokráte byl pod taktovkou Lush Entertainment. Tam jsem si zakoupil nové Together We Are hardcore tričko. Zároveň zde bylo možné zakoupit oblečení různých interpretů ze stáje BKJN jako je Dr. Peacock nebo Brual Jesters. Také jsem zde viděl tričko našich domácích Hungry Beats.

Na Early Hardcore stage jsem se přesunul kvůli legendárnímu Chosen Few. A rozhodně tento přesun stál za to. Klasika střídala klasiku. Jeho vystoupení mě nehorázně bavilo. Po jeho pvystoupení nastoupil další klasik Promo. Ten se nechtěl nechat zahanbit. Všichni kamarádi z Prahy, kteří přišly na set od Proma, si jeho vystoupení chválili. Já jsem si jeho vystoupení taky užil. Ale laťka oproti vystoupení od Chosen Few poklesla minimálně o jeden stupeň níž.

Poté jsem se opět vrátil na venkovní Main stage, kde to valil člen Hardcore Italia mafie Tommyknocker. Ten předvedl, jak má vypadat pravý italský sound. Tento typ hardcoru taky můžu. Bavil mě od začátku do konce. Blížil se konec a zároveň velké finále venkovní produkce. Než to ale nastalo, tak jsem si byl na chvíli na stageích v budově si poslechnout Ruffnecka, Trippeda a Al Twisteda.

Poslední set, který jsem měl tu čest slyšet na venkovní stage bylo vystoupení italského matadora Dj Bike aka Noize Suppressor. Alessandro svoji revoluční mašinku Sonar nechal i tentokráte doma, ale co už, i jeho Dj set nebyl o nic horší. Dobře jsme si na něj s kamarádem v přední řadě zadupali, jen co je pravda!

Úderem jedenácté hodiny venkovní produkce byla ukončena a veškeré dění nadále probíhalo jen v hale. Většinu času jsem strávil na Main stage. Občas jsem si odskočil na Dr. Peacock area a výjimečně jsem i zabloudil na Darker & Faster than Hardcore. na Main stage jsem slyšel Meccano Twins, Day-Mar, Destructive Tendencies a Andy the Core. Nejlepším vystoupením v této části večera pro mě bylo právě od posledního zmíněného umělce - Andy the Core! Na Dr. Peacock area jsem si zašel poslechnout Marcus Decks a Brutal Jesters a na Darker & Faster than Hardcore jsem si na chvilku zašel na The Vizitor. Bylo toho opravdu dost!

O úplný závěr na Main stage se postarali SRB vs. Chrono & The Demon Dwarf. No a byl to klasický Terror až na kost - ostatně jako vždy. V závěru si kluci neodpustili tuto prasečinku – SRB – I Don´t Care.
 

Celých patnáct hodin svým hlasem na Main stage provázel Mc No-ID (Mc z minulého ročníku našeho domácího festivalu Imagination). Klobouk dolů před ním, já jsem to tedy v kuse nedal a párkrát jsem si i schrupnul na nějaké volné sedačce. 

Together We Are Hardcore

Po hudební stránce jsem byl nadmíru spokojený. Po organizační stránce naše domácí agentury mají ještě něco na pilování! Od přístupu ochranky, přes nastavení zvuku, vizualizaci stage, locker boxy místo otravné šatny, výborný servis s občerstvením a neposlední řadě i merchandising. Tohle vše posouvá párty na úplně jiný stupeň. Naše domácí eventy zvláště pak ty větší se zahraničí snaží stále přibližovat. Troufám si i tvrdit, že domácí Imagination festival je horkým kandidátem, který se může bez problému mezi evropské festivaly zařadit a dokonce jim může i snadno konkurovat! Prozatím se mě ale stále vyplatí zainvestovat do výletu a podívat se na zahraniční festival, který nabýt velký počet zajímavých jmen. Nebojte se toho a zkuste to taky.

Další šanci navštívit zahraniční festival budete mít u společné výpravy na festival Dominator. Ten je letos s podtitulem Metropolis of Massacre a odehraje se v sobotu 19. července na pláži u přírodního jezera v rekreační oblasti Eersel.

Pokud se chcete zúčastnit tohoto festivalu v zahraničí, tak máte možnost. Na tento event bude vypraven dálkový autobus s kapacitou 55 osob a transporter s kapacitou 8 osob. Odjezd z Prahy z Hlavního nádraží bude v pátek 18. července před půlnocí. Po festivalu bude, pro ty co pojedou autobusem, zařízené ubytování v hotelu se snídaní. Návrat do Prahy bude v neděli 20. července okolo 19 hodiny. Kapacita autobusu je v současné době plně obsazena.

V transportéru, který bude vyrážet z Prahy současně s autobusem, je aktuálně jedno poslední volné místo! Transportér ihned po festivalu pojede zpátky do Prahy, takže návrat na Hlavní nádraží bude kolem 10 hodiny.

Pokud máte zájem, nebo byste věděli o někom, kdo by měl zájem vycestovat na tento festival, tak navštivte facebook https://www.facebook.com/events/196246097247010/ a přidejte se do události Společná výprava na Dominator 2014 nebo rovnou kontaktujte zprostředkovatele zájezdu honzin@poslouchej.net.

Cena zájezdu autobusem je odhadována na 4.400 Kč. V ceně je zahrnuto: doprava z Prahy do Eindhovenu a zpět, lístek na festival a ubytování na 1 noc v hotelu se snídaní!

Cena zájezdu transportérem je odhadována na 3.450 Kč. V ceně je zahrnuto: doprava z Prahy do Eindhovenu a zpět a lístek na festival!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TOGETHER WE ARE HARDCORE

Sobota 17. 5. 2014
Vstup: € 37,50 + poplatky
Vystupují:
Day-Mar, Partyraiser, Noize Suppressor, Chrono & The Demon Dwarf, Wasted Mind, Destructive Tendencies, Tha Playah, Miss K8, Nosferatu, Tommyknocker, Meagashira, Wars Industry, SRB, Milito,Andy the Core, Lunatic & Miss Hysteria,Mecanno Twins, Terminal & Vavaculo, F. Noize, Mc No-ID, Promo, Ruffneck, Frantic Freak, Pavo, Chosen Few, Arjuna, Raoul D.K.C., Leviathan, RDK, MD&A, Xqruciator,Skorp, Radium, The Braindrillerz, Johnny Napalm, The Speed Freak, Marcus Decks, Subversion, Hardt3k-Tic, Bit Reactors, Repix, Dam, Mr. Ivex, Dr. Peacock 5 hour set vs. Chrono vs. Zyklon vs. Brutal Jesters vs. Hyrule war, Lucy Furr, Mini-Error, Al Twisted, Agressive, Subject 16, Mobius, Rob Da Rhythm, Hellfish, S’Aphira, The Wishmaster, Noisekick, Frazzbass, The Vizitor, Richie Gee, Sloperij Janssen, Tripped, Vageman, Plague, Edge of Darkness, Lost Origin, Doctor Terror, OGM909
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika