Michal Prokop slaví 30 let s Kolej Yesterday

Michal Prokop slaví 30 let s Kolej Yesterday

21. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to právě 30 let, kdy Michal Prokop a Framus Five natočili jedno z  nejvýznamnějších alb naší rockové historie - Kolej Yesterday. Supraphon připravuje k této příležitosti na podzim jeho exkluzivní reedici. Ve stejné době se uskuteční i turné po celé České republice. Výročí oslaví Michal Prokop a Framus Five se speciálními hosty.
Titulní skladba Kolej Yesterday byla natočena, stejně jako celé album, na jaře 1984 v jednom z prvních soukromých studií u nás, které patřilo zvukaři Petru Kocfeldovii v pražských Vršovicích. Album, jehož producentem byl Ladislav Kantor, původně vyšlo u Pantonu a následně v reedici v roce 1997 u Bontonu. Popis studentského života na imaginární koleji se stal okamžitým hitem, na Vokalíze 1983 píseň dokonce získala cenu za nejlepší kompozici a o rok později bylo album vyznamenáno Českým hudebním fondem. „Prodalo se za ta léta skoro sto tisíc desek i CD.“ doplňuje Michal Prokop. „Tohle album pro mne bylo zcela zásadní, zformoval se nový autorský tým lidí, se kterými vlastně pracuju dodnes – Pavel Šrut, Petr Skoumal, Honza Hrubý, to jsou ti klíčoví hráči mého týmu, který je dnes doplněn ještě Lubošem Andrštem, který se do společné práce s námi vrátil po mnoha letech. Vstoupil jsem touhle deskou na novou parketu rockového písničkářství, na které se pohybuji od té doby pořád.“

Vydavatelství Supraphon připravuje výroční edici, i s původním zakázaným přebalem alba. Šéfproducent Karel Deniš k tomu řekl: „Supraphon s radostí nepřehlédl kulaté výročí jednoho z našich nejzásadnějších rockových alb. Přesně po třiceti letech tak chceme nabídnout jubilejní vydání, obsahující jak původní album, tak také Michalem Prokopem vybrané bonusy. S grafikem Karlem Halounem a producentem reedice Ivanem Prokopem vymýšlíme speciální balení. Ve druhé polovině září by to mělo být v obchodech k dispozici všem pamětníkům i mladým objevitelům klasického českého rocku."

K výročí se právě začíná připravovat speciální podzimní turné. Michal Prokop a Framus Five zahrají ve všech větších městech České republiky. Turné kapela zakončí velkolepým koncertem v Praze. Termíny koncertů budou postupně zveřejňovány na webových stránkách Michala Prokopa a Facebooku.

www.michalprokop.cz

Dodal: Marketa Vackova
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika