Fun Lovin´ Criminals v Radosti FX

Fun Lovin´ Criminals v Radosti FX

14. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fun Lovin´ Criminals jsou jedním z hlavních taháku letošního festivalu Rock For People a jejich djský set můžete slyšet už v pondělí 19.6. v klubu Radost FX. Akci doporučujeme a v sekci soutěže můžete soutěžit o volné vstupenky.
FLC (Huey and Fast) vznikli v roce 1993. Semínko kriminality poprvé zaseli, když Huey a Fast (ten byl v té době členem několika různých kapel) angažovali jejich spolubydlícího a bubeníka Steva. Fast a Steve spolu hráli v jedné techno partičce a tudíž výborně rozuměli elektronické stránce věci.

fun lovin criminals

Oba doslova nadchla hra Hueyho na bluesovou kytaru. Po té co se dohodli na založení kapely přišel čas na dělení rolí. Huey se stal frontmanem na kytaru a vokály. Steve se stal bubeníkem, ale také pomáhal Fastovi s programováním a samplováním.

Fast se dále věnoval hře na trumpetu, baskytaru, klávesy a v neposlední řadě také hře na harmoniku. Na prvním albu Come Find Yourself přišli s muzikou složenou z různých samplů ve spojení s živě hranými nástroji. Okolnosti vzniku Fun Lovin´Criminals jsou poněkud zamlženy.

Fenomén Fun Lovin Criminals se totiž začal šířit na základě nadšených recenzí na jejich koncertní show velmi záhy.Prvním kriminálním činem bylo vydání alba Come Find Yourself. Toto album vydali u EMI, ale produkovali si ho sami.CFY se stalo hudebním šlágrem ve Velké Británii, kde se tato deska stala několikanásobně platinová. Po celém světě se tohoto alba prodalo na 1 milion kusů.

FLC hledají inspiraci pro svou tvorbu v každodenním pouličním životě a často se v jejich textech objevují motivy gangsterů, zlodějíčků a jejich životních osudů. FLC dodávají těmto příběhům uvolněnou, humornou podobu, která se snoubí s příjemným hudebním projevem a tak svou hudbou navozují pozitivní atmosféru, která je tak příznačná pro jejich živá představení. Svým humorným přístupem ke gangsterské tematice si mimo jiné získali i srdce Quentina Tarantina, který řadí FLC mezi své nejoblíbenější kapely.

Ovšem nejen Tarantino propadl jejich kouzlu, dokonce i takové skupiny jako U2 či R. E. M požádali FLC, aby hráli jako hosté na jejich koncertech. Po již zmíněném debutovém albu CFY, přišla v roce 1999 další ,,pecka“ a sice album s názvem 100% Colombian dále pak Mimosa, v roce 2001 album Loco a v roce 2003 novinka jménem Welcome To Poppy s .

V Radosti FX se Vám tato světoznámá trojice představí naživo ve svém DJ setu, který jak doufáme nenechá nikoho na pochybách , že si svoji slávu opravdu zaslouží!

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika