Festivalový průzkum - očima Aleše Burgera

Festivalový průzkum - očima Aleše Burgera

15. 06. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (2)
Tento festivalový průzkum potěší hlavně příznivce drum and bassové scény. Týká se totiž Aleše Burgera, který stojí za už desátým ročníkem teplického festivalu Cosmic Trip. Jak on vidí letošní festivalovou sezónu se dozvíte v interview.
Na začátku mi nedá nezeptat se, zda jdou přípravy a vlastně vše podle plánu?
Jo, určitě. Neplánujeme žádné velké změny. Jediné co nemáme pod kontrolou je počasí, ale na tom jsme s „konkurencí“ stejně. Loni jsem v žertu tvrdil, že počasí je domluvený a podobný kecy a dopadlo to šíleným deštěm a zimou celý víkend. Podruhé podobnou chybu neudělám… snad se to vyplatí.

Jsi spokojen s line upem, který jste postavili, nebo jste si ho původně představovali ještě trochu jinak?
Jsem maximálně spokojen. Nejen, že vyšlo v podstatě všechno, co jsme si přáli, ale i koncepčně jsme line-up jubilejního ročníku zpracovali tak, že má hlavu a patu. Deset let jsme vozili „to nejlepší z techna“ a tak přišel čas pozvat zakladatele stylu. K trojce Juan Atkins-Carl Craig-Kevin Saunderson se může jen málokterý příznivec elektroniky vyjadřovat jinak než v superlativech. Zároveň cítíme, že je to jakési završení toho desetiletého cyklu. A drum and bass a breakbeat? To jsou samý srdcový záležitosti, o Markyho jsme usilovali roky, Andy C, Evil Nine nebo London Elektricity je v mým CD playeru velmi často.

ales burger

Jak vnímáš silnou zahraniční konkurenci? Nebojíte se, že vysoká koncentrace hvězdných jmen jen pár kilometrů za hranicemi přetáhne významnou část lidí, kteří ještě v loňském roce o zahraničních festivalech ani neuvažovali?
Naopak. My jsme letos změnili agenturu, která se stará o propagaci Cosmic Tripu mimo ČR a nárůst zájmu o naši akci pozorujeme v podstatě každý den. Spoustu lidí ze zahraničí si nás našlo i na myspace.com/cosmictripfestival. Spolupracujeme s polskou edicí Creamfields na společné promotion a taky trochu sázíme na to, že pokud někdo na Cosmic Tripu již byl, a mnoho z nich tam jezdí pravidelně roky, jubilejní ročník nevynechá. Zároveň je to, tuším, poprvé co se ceny lístků oproti loňsku nezvedly ani o korunu.

Co ti v přípravách letošního ročníku udělalo největší radost?
Rozhodně tým. Next Level prošlo na přelomu roku zásadním rozvojem, který byl způsoben realizací akce Vibrations pro Vodafone, v podstatě přes noc jsme dali dokupy, společně s kolegy s agentury Barometr, funkční tým 15 lidí, který dokáže festival velikosti Cosmic Tripu připravit nepoměrně snáze a rychleji než tomu bylo v minulosti, kdy celá produkce stála třeba na pěti, šesti lidech, kteří dřeli skoro rok. Máme tím pádem velkou studnici nápadů a samo sebou i větší možnosti. Ať už se jedná o booking interpretů, jednání se sponzory nebo produkci. Když vidím, jak se spousta úkolů vyřeší v podstatě bez mé účasti, což jsem dřív považoval za nemyslitelné, mám radost.

Jaký máš pocit z letošního ročníku? Udrží si festival svou pozici mezi špičkou našich festivalů?
To snad ano. Jsme mezi ostatními festivaly velmi specifická akce, a tak věřím, že kredit neztratíme. Navíc, pro fanoušky taneční muziky jako jediní nabízíme celovíkendovou akci, takový ten pravý festival, kam jedeš se stanem a spacákem a festivalem žiješ od pátku do neděle.
Asi by se dalo říct, že letošní ročník považujeme za vrchol a spíš se trochu bojíme budoucnosti, protože budeme stát před zásadními rozhodnutími ohledně žánrového spektra, nové lokace a podobně. ….ale je to výzva a těm čelím rád.

Máš nějaký zatím jen sen, koho by jsi k nám chtěl v budoucích letech ještě přivést?
No jasně, těch je spousta, nemá smysl je asi všechny vyjmenovávat, napíšu Ti ty, co jsme zkoušeli a zkoušíme a čekáme, že to někdy klapne: Apex Twin, Matthew Herbert, Roni Size, Dreadzone, Ellen Alien, Derek May, Tiga. To jsou reálná jména, těch snových Ti můžu vypsat tuny, ale to asi každý…

A na závěr nějaký vzkaz všem festivalovým příznivcům?
Děláme na tom každý den od rána do noci a děláme to pro vás. Přijďte, bude to stát za to. Děkujeme.

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

21. 06. 2006 | 18:32:12
+0 | -0
Tak jako Saunderson bude mazeec ..... po 7mé na Cosmáči , to bude wodwaz :D

19. 06. 2006 | 22:41:20
+0 | -0
Kevin Sounderson! mňammmm!!! www.djmind.net
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika