Závěrečný dvojkoncert Respect festivalu

Závěrečný dvojkoncert Respect festivalu

27. 06. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tradiční styly kořeněné hip-hopem, King Ayisoba dokáže zpěvem proříznout palbu afrických bubnů jako motorová pila. A sólový projekt Arnolda De Boera, současného zpěváka The Ex, veteránské skupiny holandského noise-punku. Máme pro vás soutěž.
KING AYISOBA (Ghana)
Hvězda hiplifu, hudebního novotvaru, který spojuje hip hop s africkými tradicemi a dancehallem. Autor nejprodávanější kazety v Ghaně.

Hip hop na africké půdě dokonale splynul s životním stylem mladé generace a vytvořil unikátní subkulturu. Příkladem je dominantní styl současné Ghany zvaný hiplife, což je fuze rapu a africké taneční hudby highlife s přísadou reggae. Vysoko stoupající hvězdou žánru je King Ayisoba, jehož hluboký a ostrý hlas dokáže proříznout palbu afrických bubnů jako motorová pila. Ayisoba propojením kytary kologo s elektronickými rytmy totálně změnil ghanský hiplife: roku 2007 zvítězil v místních hudebních cenách souběžně v kategoriích pro současnou i tradiční hudbu. Jeho tvorba představuje to nejsyrovější a nejvíce autentické, co z Afriky proniká do světa.
 


ZEA (Nizozemsko)
One-man breakpop kapela z Amsterdamu.
 
Kapela s jedním muzikantem a nápady na samé hranici zdravého rozumu, sólový projekt frontmana The Ex, veteránské skupiny holandského noise-punku. I když Arnold de Boer je vedle kytary vybaven mikrofonem, samplery, synťáky i automatickými bicími, jeho někdy chytlavé, jindy drásavé popsongy znějí spíš analogově a vinylově než digitálně. De Boer na sebe vrší krásně zkreslené kytarové barvy, temně hypnotické rytmy a hluky. eho nahrávky jsou zběsilou oslavou hudební revolty, na BBC je s oblibou hrál guru nezávislého rocku John Peel.

Lístky je možné stále koupit za předprodejní cenu na stránkách Goout.cz a Ticketpro.
Předprodej: 250 Kč (stání), 300 Kč (sezení) Na místě: 300 Kč (stání), 350 Kč (sezení)

Dodal: Veronika Plecháčková, Rachot Production,s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RESPECT PLUS: ZEA

Neděle 29. 6. 2014
Vstup: 300 - 400 Kč
Vystupují:
ZEA (NL), KING AYISOBA & BAND (GH)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika