Yann Tiersen vystoupí v Praze

Yann Tiersen vystoupí v Praze

27. 06. 2014  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Ačkoli je léto, čas festivalů, na povrch vyplouvají první vlaštovky podzimních klubových koncertů. Roxy k před časem zveřejněnému jménu Trnetemoller přidává další koncertní lahůdku. S novým albem Infinity přijede do Prahy Yann Tiersen.
Yann Tiersen, francouzský avantgardní umělec, tvůrce nejen filmové hudby, multiinstrumentalista a člověk se schopností dokonale přenést vnímané do hudební polohy se českému publiku představí po předchozích koncertech v Arše či Lucerna Music Baru, po třech letech a protentokrát, jak z perexu vyplývá, v Roxy. Stane se tak 6. září a koncert stylově zahájí podzimní klubovou sezónu.

Yann Tiersen

Do Roxy přiveze Tiersen své čerstvé album Infinity, jež vyšlo 19. května 2014. Jedná se o již 8 studiové album. Na kontě toho má ale tenhle 44 letý rodák z francouzského Brestu mnohem více, od kolaborací až po soundtracky, které jej proslavily i za hranicemi rodné Francie, kde prvotně uspěl s albem Le Phare z roku 1998. V případě soundtracků je samo sebou řeč o Amélii z Montmartru a Good Bye Lenin, jež jsou pro Tiersena takřka synonymem. Nové album Infinity je protkané klasickými "Tiersenovskými", ale i netradičními zvuky a splňuje přesně to, co je pro něj typické. Je energické, hravé a atmosférické zároveň. Znalci vědí, že koncerty mají spíše než k soundtrackům blíže k energickému punk-rocku, kdy divoká pódiová smršť ostře kontrastuje s atmosférickou polohou studiových alb.
 


OFICIÁLNÍ TISKOVÁ ZPRÁVA
Avantgardní umělec, multiinstrumentalista a pódiový virtuóz Yann Tiersen se po 3 letech opět představí pražskému publiku. Tvůrce notoricky známých soundtracků k filmům Amélie z Montmartru a Good Bye, Lenin! přiveze do ROXY čerstvé album Infinity.  Znalí ví, že koncerty mají spíše než k soundtrackům blíže k energickému punk-rocku, kdy divoká pódiová smršť ostře kontrastuje s atmosférickou polohou studiových alb.  
Čím by byl film Amélie z Montmartru bez geniální hudby francouzského skladatele a multiinstrumentalisty Yanna Tiersena? Minimalistická hudba a opakující se klíčový motiv uhrančivého akordeonu a klavíru. To je kombinace, která vystřelila Tiersena na výsluní. Tiersenův záběr jde ale o mnoho dál a napříč žánry. Yann vystudoval hru na klavír a violu, ale bravurně ovládá taky akordeon, elektrickou kytaru, xylofon, zvonkohry a snad všechny dechové nástroje. Tiersenova živá vystoupení se vrací k punk rockovým kořenům a nepostrádají energický drive. Na živo tedy očekávejte experimentální smršť.
 
Do Prahy přijíždí představit své osmé album ∞ - Infinity. Album je protkané klasickými "Tiersenovskými", ale i netradičními zvuky a splňuje přesně to, co je pro něj typické. Je energické,  hravé a atmosférické zároveň.
 
Yann Tiersen patří do kategorie "nevyzpytatelných" a nikdo s úplnou přesností neuhádne s čím se vytasí v ROXY 6. září. Předprodej vstupenek bude spuštěn 2.7. v tradičních online předprodejích a v NoD.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

YANN TIERSEN (ZRUŠENO)

Sobota 6. 9. 2014
Vstup: 600 Kč + poplatky předprodeje
Vystupují:
Yann Tiersen (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika