Yellow Sisters vítězi soutěže Colours Talents

Yellow Sisters vítězi soutěže Colours Talents

18. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Finálové kolo soutěže Česká spořitelna Colours Talents, které se uskutečnilo v sobotu 10. června v rámci festivalu Colourscope v jihomoravské Kuřimi, rozhodlo o druhém vítězi této vyhledávací přehlídky, zaměřené na tuzemské world music kapely.
Odborná porota, složená z hudebních publicistů (Jiří Moravčík, Jiří "Moravský" Brabec), zástupců festivalu Colours of Ostrava (Zlata Holušová, Zdeněk Figura), vydavatelství Indies Scope Records (Milan Páleš, Přemysl Štěpánek) a koordinátora soutěže (Pavel Ovesný) vybrala ze finálové čtveřice Deneb, MaleeDivy, Létající rabín a Yellow Sisters posledně jmenovaný dívčí kvartet. Ten si z Kuřimi odvezl možnost realizace nového alba (14 dní natáčení ve studiu Indies Records) a jeho následné vydání u labelu Indies Scope Records. Zároveň Yellow Sisters vystoupí na scéně Global Station 22. července 2006 na festivalu Colours of Ostrava. Yellow Sisters zaujaly porotce nejvyzrálejším projevem a skladbami založenými na osobitém spojení čtyř hlasů. Mimo Colours of Ostrava se s nimi můžete setkat na oslavě narozenin kapely 21. června v Praze v divadle Na Prádle. Více informací na www.colours.cz. Generálním partnerem soutěže je Česká spořitelna.

yellow sisters

Yellow Sisters jsou Lucie Hawa Goldin, Léňa, Bára a Tony Nyass, čtyři zpěvačky, čtyři hlasy, čtyři duše, čtyři přístupy, jak uchopit melodii, rytmus, náladu a vytvořit hudbu. Tony & Hawa se potkaly v kapele Éterity a tím objevily svou lásku k experimentu s hlasem a rytmem. Obě jsou neoddělitelně spojeny s africkou hudbou. Léňa & Bára jako vokální duo spolupracují na různých projektech od roku 2000. Yellow Sisters založily původně jako a capella trio, když cestovaly po Evropě se street-performance programem. Po několika hudebních misích - Berlín, Madrid, Las Palmas - Gran Canaria, které vyústily návštěvou Gambie a projektem Czech-Gambian Connection, se propojily s Tony a Hawou a tím Yellow Sisters získaly nový rozměr. Svými hlasy, harmoniemi a rytmy prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i třeba reggae.

Soutěž "Česká spořitelna Colours Talents" je určena skupinám, jejichž styl je inspirován jak místní lidovou hudbou, tak i hudbou světovou - například: Irsko, Skandinávie, hudba z Afriky, Asie i jižní Ameriky - a které nejsou smluvně vázány u některé z vydavatelských společností.
Ve dvoukolovém systému se nejprve kapely nominují svými nahrávkami, vybraní finalisté se pak představí i na koncertním pódiu. Vítěz získává možnost natočení alba a vystoupení na festivalu Colours of Ostrava. Vítězem historicky prvního ročníku soutěže "Česká spořitelna Colours Talents" se staly Posmrtné zkušenosti, které letos v březnu vydaly u Indies Scope Records své nové album nazvané Aither. Do druhého ročníku se přihlásily více než tři desítky kapel,

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika